Volkswagen Polo år att undvika – De bästa och sämsta åren

Är Volkswagen Polo en bra bil?

Volkswagen Polo är en av de mest populära subkompakta hatchbacks som finns, vilket innebär att många överväger att köpa en. Dessa bilar är populära bland både äldre och yngre människor vilket innebär att den potentiella kundbasen är riktigt bred. Det är dock inte alla VW Polo-modellår som är likadana.

Till att börja med introducerades Polo redan 1975 och har sedan dess gett upphov till sex olika generationer. Volkswagen Polo-modeller före 2009 är nu riktigt gamla och det finns egentligen inget intresse för att köpa dessa 2nd hand. Hur som helst bör du fokusera din uppmärksamhet på modellerna 2014-2022.

För att börja den här listan kommer vi först att nämna de VW Polo-modellår du bör undvika, och dessa är alla modellår före 2009, 2009 års modell och 2015 års modell. De bästa VW Polo årsmodellerna att köpa är 2022 års modell, 2017 års modell och 2014 års modell.

På det hela taget är det ofta viktigare hur väl bilen har tagits om hand innan du överväger den än själva modellåret. Oavsett vilken generation av VW Polo som intresserar dig bör du därför göra en inspektion före köpet när du kan.

De värsta VW Polo åren

1. Volkswagen Polo före 2009 är den värsta

Värdemässigt kan Volkswagen Polo-modeller från före 2009 fås för nästan ingenting, vilket är en stor anledning till att du kan överväga en sådan. Innan du gör det måste du dock vara medveten om alla problem som plågar bensinmotorer från den tiden. Vissa ägare har sagt att dessa äldre VW Polo-modeller är extremt opålitliga och helt enkelt inte är värda det.

  Är Volkswagen T6 en bra skåpbil?

Dieselmotorer är mycket bättre, men de är inte särskilt miljövänliga eller säkra. Det är bara det faktum att dessa bilar kommer från en annan tid och de är inte utrustade med nästan inga säkerhetsfunktioner förutom en eller två krockkuddar.

2. Volkswagen Polo 2009

2009 var året då Volkswagen kom ut med den femte generationen av Polo och denna generation har sett stora förbättringar jämfört med sina föregångare. Volkswagen Polo-modellen från 2009 är dock ökänd för bränsleläckage, problem med krockkuddar, hög oljeförbrukning och ibland till och med en lös kamaxeljusterare.

Dessa kommer också med tidiga iterationer av DPF vilket är ett känt klagomål på äldre dieselbilar. Om du ska satsa på en 2009 års modell är det bättre med en mindre bensinmotor eftersom dessa är mycket bättre när det gäller pendling.

3. 2015 Volkswagen Polo

Mk5 Volkswagen Polo har återkallats fem gånger vilket är något att tänka på. Modellen från 2015 ingick i två allvarliga återkallelser, den ena gällde felaktiga barnlås medan den andra var förknippad med sviktande framsäten som kan slita sig av vid en eventuell krock.

Vidare återkallades också cirka 3 000 VW Polo-modeller från 2015 på grund av problem med att kamaxeljusteringsskivan gick sönder och därmed orsakade alla möjliga problem.

De bästa åren för VW Polo

1. 2022 Volkswagen Polo är den bästa Polo hittills

Det bästa modellåret för Volkswagen Polo är den nyaste 2022-modellen eftersom den kombinerar de mest moderna funktionerna med de mest effektiva drivlinorna. Dessutom har den senaste Polo också fått ett välförtjänt moderniseringspaket både på insidan och utsidan.

  Vanliga problem med Volkswagen Lupo

Vi måste dock nämna att endast högt specificerade Volkswagen Polo-modeller drar nytta av dessa funktioner, men det är ganska väntat nuförtiden. Under årens lopp har Volkswagen lyckats fortsätta att uppgradera Polo, och nu är det en bil med ett komplett paket.

2. 2017 Volkswagen Polo

Om du är intresserad av att köpa en Mk6-generation av Polo bör du fokusera din uppmärksamhet på 2017 års modell eftersom det är den modell som har minst klagomål totalt sett. Detta beror på att 2017 års Polo kom efter de flesta återkallelserna och är därför en mycket bättre bil direkt från fabriken.

Dessutom skiljer sig värdena på dessa inte särskilt mycket från 2015- och 2016-modellerna, så det är alldeles förnuftigt att satsa på en 2017 i motsats till tidigare Mk6-modeller.

3. 2014 Volkswagen Polo

Det bästa modellåret för VW Mk5 Polo är 2014 års modell som också är det allra sista året som Volkswagen byggde Mk5 innan de introducerade Mk6. Polo 2014 är helt enkelt mer prisvärd än de modellår som kom före den eftersom de delar i stort sett samma begagnatpris.

Dessutom verkar 2014 års Polo ha färre klagomål överlag vilket också är anledningen till att den slår alla andra Mk5 Polo-modellår.

FAQ-avsnitt

Är Volkswagen Polo en bra begagnad bil?

Volkswagen Polo kan vara en bra begagnad bil om du är villig att kompromissa med utrymme och allmän komfort. Det betyder inte att Polo är en obekväm bil, men den är riktigt liten och saknar många funktioner som du förväntar dig av moderna bilar.

  Vanliga problem med Volkswagen T-Roc

Den bästa miljön att använda VW Polo i är en stad. Det är en liten och smidig bil med bra bränsleeffektivitet vilket är perfekt för en stadsbil. Långväga motorvägsresor kan också göras med VW Polo, men det finns många andra bilar i den här prisklassen som tenderar att göra detta bättre.

Är Volkswagen Polo GTI en prestanda bil?

Volkswagen Polo GTI är en av de bäst bevarade hemligheterna när det gäller små prestandabilar. Med en så kort hjulbas och sportig fjädring är Polo GTI snabb och tillräckligt smidig oavsett miljö. Den är inte riktigt en banbil, men som landsvägsbil är den lika bra som sin storebror Golf GTI.

Det kommer inte som någon överraskning att heta hatchbacks säljer riktigt bra över hela världen, särskilt i Europa, eftersom de kombinerar många olika aspekter i ett enda komplett paket.

Är Volkswagen Polo en bra familjebil?

När det gäller familjebilar kan vi säga att Polo verkligen är en bra familjebil, men bara om din familj är ung. Faktum är att Polo inte erbjuder mycket interiör- och lastutrymme, vilket kan utgöra ett problem för en vuxen familj.

Dessutom är Polo inte den säkraste bilen på marknaden, helt enkelt för att den är liten. Som sådan finns det bättre familjebilar i denna prisklass eftersom Polo saknar storlek, komfort och säkerhet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts