Är Volkswagen T6 en bra skåpbil?

Är Volkswagen T6 en bra skåpbil?

Volkswagen Transporter T6 är den sjätte generationen av VW:s berömda mellanstora skåpbil. T6 gick i produktion 2015 och tillverkas fortfarande som T6.1 facelift. Genom åren har Transporter varit ett självklart val för människor som vill ha utrymme, komfort, säkerhet och bekvämlighet. Men är Volkswagen T6 en bra skåpbil?

När det gäller skåpbilar är Transporter T6 verkligen en bra skåpbil, vilket är fallet med alla Transporter-modeller som kom före den. T6 levereras med en 2,0 l TDI fyrcylindrig dieselmotor med fyra cylindrar i olika inställningsstadier beroende på ditt effektbehov. 2,0L är en riktigt bra motor, förmodligen en av de bästa VW-dieselmotorerna som finns.

När det gäller designen ser Transporter ganska ny ut, särskilt 6.1-versionen. Invändigt överbryggar Transporter klyftan mellan ett nyttofordon för kommersiella ändamål och en ganska välutrustad bil. Fjädringen och chassiavstämningen är skräddarsydd för komfort.

Transporter är en pålitlig skåpbil, men den lider av några problem som är värda att tala om. Värdemässigt ligger T6 i linje med de flesta av sina konkurrenter medan dess praktiska egenskaper är stora.

VW Transporter T6 – Drivlinan

Volkswagen Transporter T6 kommer med en 2,0L TDI-motor som erbjuder mellan 90 hk, 102 hk, 110 hk, 150 hk och 205 hk. De mindre kraftfulla T6 2.0L-modellerna är mer inriktade på effektivitet och är det bästa valet för dem som inte använder T6:an för att transportera tunga laster, medan de kraftfullare modellerna är det bättre valet överlag.

Transporter levereras med antingen en 6-växlad manuell växellåda eller en 7-växlad DSG-växellåda med dubbelkoppling. DSG är en branschstandardiserad dubbelkopplingslåda vilket innebär att många föredrar den framför den manuella i de flesta VW-bilar. T6 är i första hand en FWD-bil, men du har möjlighet att välja AWD 4MOTION-modellen om du är villig att betala för den.

  Vanliga problem med Volkswagen Arteon

Det är säkert att säga att den bästa T6-kombinationen är den 150 hk starka 2,0L TDI, DSG-växellådan och 4MOTION AWD eftersom denna konfiguration balanserar kraft, effektivitet och användarvänlighet bäst. Du kan förvänta dig att de mest effektiva T6-modellerna ger cirka 45MPG medan de mest kraftfulla modellerna klarar cirka 35MPG.

VW Transporter T6 – Design och chassi

Transporter T6 finns i några olika varianter beroende på vad du behöver av en skåpbil. Du kan få den som en Multivan, en Caravelle eller den vanliga Transporter beroende på om du behöver en personbil eller en mer utilitaristisk uppställning. Alla dessa är likartade med små skillnader som till exempel antalet dörrar och fönster.

Interiören i Transporter är snyggt utformad, vilket innebär att den följer VW:s kända ergonomifilosofi. Transporter kommer med alla bekvämligheter som du förväntar dig av en skåpbil med tillägg av många bekvämligheter som du bara förväntar dig att hitta i mer premiumfordon.

När det gäller körupplevelsen är Transporter styv, men det är att vänta för en bil som kan packa mellan 1600-2900lbs. Med tanke på Transporters höga tyngdpunkt är det inte alls en dynamisk bil, men en skåpbil ska ändå aldrig vara en sportbil.

VW Transporter T6 – Tillförlitlighet och vanliga problem

VW Transporter har alltid varit känd för att vara en pålitlig skåpbil, vilket innebär att den klarar av att stå emot allt missbruk som hör till området. De vanligaste problemen med VW Transporter är dock förknippade med EGR-ventilen, elektroniken, växellådan, remap-frågor och eventuellt tändspolarna.

  Vanliga problem med Volkswagen e-UP

På det hela taget är Transporter en av de mest tillförlitliga mellanstora skåpbilarna på marknaden, och som sådan bör du inte oroa dig så mycket för att den ska lämna dig strandsatt.

VW Transporter T6 – Värde och praktiska egenskaper

VW Transporter kostar mer eller mindre än någon annan mellanstor skåpbil i sin kategori. Transit Custom är lite mer prisvärd medan Mercedes Vito är lite dyrare. Praktiskt sett är Transporter ett bra val, särskilt som den finns tillgänglig med några olika konfigurationer.

Många väljer Transporter eftersom de vill ha en skåpbil som kan göra allt. Den är tillräckligt stor och kan transportera betydande last samtidigt som den också kan användas som en riktigt pålitlig personbil.

FAQ-avsnitt

Är Volkswagen Transporter T6 en säker skåpbil?

Volkswagen Transporter sätter ribban för många andra skåpbilar att följa eftersom den får de allra bästa säkerhetsbetygen. Det innebär att Transporter har alla moderna säkerhetsfunktioner som körfältsassistent, sidoskyddssystem, släpvagnsassistent, sensorer för övervakning av däcktryck, adaptiv farthållare, trafikvarnare och parkeringslots.

Detta är naturligtvis bra, men det dåliga är att ingen av dessa är standard. Detta är dock också fallet med alla andra skåpbilar från detta segment. Utan alla dessa erbjuder Transporter också ett bra krockskydd med tanke på att den har ett 5-stjärnigt säkerhetsbetyg.

Är Volkswagen Transporter T6 bättre än T6.1?

Transporter T6.1 är en betydande uppgradering av T6 vilket innebär att den erbjuder en hel del mer och för in T6 i den moderna eran. Men med tanke på den prisökning som krävs för att få T6.1 anses T6 av många vara det bättre valet totalt sett.

  Är Volkswagen Passat en bra bil?

En skåpbil skiljer sig från en personbil på ett sätt som gör att det inte är så meningsfullt att alltid uppgradera den med en nyare modell närhelst en sådan kommer ut.

Ska jag köpa VW Transporter T6?

Om du är på marknaden för en mellanstor skåpbil som kan göra allt, är Transporter rätt väg att gå. Under en längre tid har T6 varit en av de mest populära skåpbilarna på marknaden, och det verkar som om detta inte kommer att förändras inom kort.

Du bör även ta hänsyn till konkurrenterna för att avgöra vilken som passar dina behov bäst, men om du väljer Transporter direkt kommer du inte att bli besviken.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts