Om Bil A2Z

Ett bra svar är viktigt på alla frågor, små som stora, när du vill köpa en bil.

BilA2Z.se är en del av gruppen ”Luxury Cars A2Z” som omfattar bilsajter på 10 olika språk.

Kontakta oss

sweden@luxurycarsa2z.com

Möt vårt team

Rolf Hansen (grundare)

Varför startade du Luxury Cars A2Z?

Jag kände att något saknades. Det finns många bilwebbplatser för bilnördar, men de som ”bara” vill ha den bästa lyxbilen behöver också få svar på sina frågor.

Vad är din drömbil?

Som barn drömde jag om att ha en BMW och en Ferrari. Flera av deras bilar är fortfarande bland mina favoriter.

Vilket är ditt bästa råd till någon som vill köpa en ny bil?

Forskning, forskning och forskning. Låt inte försäljaren bestämma din nästa bil. Sov på det.

Vad gör du när du inte arbetar på Luxury Cars A2Z?

Jag älskar att utforska. Att åka med min familj på en bilresa, eller till och med bara till närmaste skog eller vårt sommarhus.

Dan Gurbalov (Författare)

Vilken är din drömbil?

Ford Raptor, om man kan räkna den enorma lastbilen som en bil. Annars skulle jag välja en Dodge Challenger SRT8. Jag föredrar att känna mig säker på vägen och jag älskar att ha något som är tillräckligt stort för att få plats med en motorcykel i baksätet.

Vilket är ditt bästa råd till någon som vill köpa en ny bil?

Känn på den. Köp inte den första bilen du hoppar in i för en provkörning. Om du inte känner att det här är din bil ska du inte ha bråttom att köpa den.

Varför älskar du att skriva om bilar?

Jag älskar ljudet från de flesta bensinmotorer. Jag älskar också lukten.

Vad gör du när du inte skriver om bilar?

Jag kör motorcykel, jag älskar att åka skidor och träna. Jag vandrar ute i naturen och jag älskar att tillbringa tid i naturen, bort från stadens buller.

Marko Mikulic (Författare)

Vilken är din drömbil?

Min drömbil skulle förmodligen vara en Ferrari F40. Personligen anser jag att F40 är den definitiva superbilen, en raspig V8 i kombination med en sådan tidlös design som bara fortsätter att klättra på listan över ”den bästa superbilen genom tiderna”.

Vilket är ditt bästa råd till någon som vill köpa en ny bil?

Försök att hitta en perfekt balans mellan dina behov och önskemål. En bil är ett rationellt köp lika mycket som ett känslomässigt köp. Du bör lika mycket oroa dig för miles per gallon som för leenden per miles.

Varför älskar du att skriva om bilar?

Jag älskar att skriva om bilar eftersom bilar är ett stort personligt intresse för mig. Jag växte upp i ett samhälle med bilentusiaster och ända sedan jag var ung har jag alltid velat göra bilrelaterade arbeten.

Vad gör du när du inte skriver om bilar?

Just nu är jag nära att få en juristexamen, jag är också amatörmusiker, producent, beatmaker, videospel- och filmentusiast.

Ytterligare

Jag är också en stor roadtrip- och bilreseentusiast och jag är väl insatt i biltävlingar. Jag är ganska intresserad av de juridiska aspekterna av bilindustrin, särskilt användningen av AI-teknik och teknik för autonom körning.

Edwin Odipo

Vilken är din drömbil?

Min drömbil är Mercedes-Benz GLE-Coupe. Den här SUV:n är inte bara snygg med ett sportigt utseende, utan den är också lyxig med många högteknologiska funktioner. Den har allt du behöver i en subkompakt SUV.

Vad är ditt bästa råd till någon som vill köpa en ny bil?

Bilförsäljare kan ibland vara påträngande. Att känna till hela bilköpsprocessen kan därför hjälpa dig att slappna av och hitta bästa möjliga affär. Så gör din research, köp runt, överväg förfinansieringsalternativ, förhandla om villkoren, ta hänsyn till försäkringskostnader och provkör bilen.

Varför älskar du att skriva om bilar?

Bilar gör våra liv enkla. Du kan besöka din avlägsna vän, släkting eller till och med rusa till mataffären några kilometer från ditt hem med stor lätthet. Föreställ dig hur livet var innan bilarna uppfanns??? För mig är bilar en välsignelse som gjort livet bekvämare.

Därför skriver jag om bilar för att hjälpa människor att uppfylla sina behov. Oavsett om det handlar om att köpa en bil, sälja en bil, göra reparationer och allt som de behöver veta om bilar.

Vad gör du när du inte skriver om bilar?

Jag älskar att spela basket. Och om jag inte spelar basket är jag naturligtvis bakom hjulen på min Toyota Premio från 2006 på väg mot ett nytt äventyr på landsbygden.