Ford Ranger år att undvika – De bästa och sämsta åren

Ford Ranger

Ford Motor Company är ett av de ledande bilmärkena i världen. Sedan starten 1903 har Ford skapat några av de mest tillförlitliga och hållbara bilarna på marknaden. Företaget erbjuder också en mängd olika bilmärken och modeller som gör det möjligt för köparna att välja en bil efter eget önskemål.

En av de mest anmärkningsvärda Ford-modellerna på marknaden är Ford Ranger. Ford Ranger har varit i produktion sedan 1982 till dags dato. Vissa Ford Ranger-modeller har fått utmärkelser medan andra har varit en besvikelse. Men vilka är de bästa och sämsta Ford Ranger-modellåren?

De bästa Ford Ranger-modellåren är 1986, 2010, 2011 och 2020. Å andra sidan är de sämsta Ford Ranger-modellåren 1999, 2002, 2004 och 2019 års modellår. Om du är på marknaden för en gammal eller begagnad Ford Ranger är det därför viktigt att välja rätt bil för att undvika att spendera mer tid i garaget än på vägen.

De bästa Ford Ranger-modellåren

1986

Ford Ranger från 1986 är en av de mest pålitliga Ford Ranger-modellerna genom tiderna. Det är svårt att hitta klagomål på den här bilen eftersom den hade en pålitlig motor och var välbyggd. Dessutom är den här bilen mycket pålitlig och den är utrustad med en kraftfull motor.

2010

Ett annat tillförlitligt och hållbart Ford Ranger-modellår är 2010 års Ford Ranger. Precis som modellåret 1986 har den här bilen inga klagomål och den har blivit en klassiker. Dessutom är den utrustad med massor av modern teknik som placerar den över de flesta av sina konkurrenter.

2011

Sajter för biltillförlitlighet som J.D. Power och Consumer Reports gav 2011 års Ford Ranger ett tillförlitlighetsbetyg över genomsnittet. Den här bilen har registrerat nästan inga klagomål och den är mycket billig att underhålla. Så om du letar efter en begagnad Ford Ranger av hög kvalitet är detta ett utmärkt alternativ.

  Ford Maverick Tillförlitlighet

2020

Även om Ford Ranger 2020 har några klagomål är den fortfarande en av de mest tillförlitliga och pålitliga mellanstora lastbilarna på marknaden. Dessutom har den många avancerade funktioner och är mycket effektiv. Dessutom är det en säker bil, vilket gör den till en perfekt bil för en familj.

De sämsta Ford Ranger-modellåren

1999

Ford Ranger från 1999 är en av de sämsta mellanstora lastbilarna i USA. Den här bilen har över 1 000 klagomål, vilket är mycket. Några av de vanligaste problemen som intresserade köpare bör vara beredda att ta itu med är en oregelbunden motormätare, problem med växling av växlar, felaktiga vindrutetorkare och felaktiga dörrlås.

2002

Ford Ranger 2002 får Ford Ranger 1999 att se bättre ut. Detta beror på att den är mer problematisk och farlig. Från däcken till motorn, säkerhetsbältet, transmissionen och till och med krockkuddarna är denna bil mycket problematisk. Andra vanliga problem är elektriska problem, motorstopp, felaktiga kylsystem och mycket mer. Undvik den här bilen så mycket som möjligt.

2004

Ford Ranger 2004 är kanske inte lika dålig som Ford Ranger 2002, men den har också massor av problem. Några av de vanligaste är kopplade till säkerhetsbältet, bromsarna, vilstolen och däcken. Dessutom har motorn felsteg och du kan också märka överdriven ramrost.

2019

Sist men inte minst kommer 2019 års Ford Ranger också med flera problem. Dessa inkluderar blåsiga högtalare på dörrarna, felaktig bakdörr, fel på drivlinan, problem med bromsen, högt vindbrus och mycket mer.

  Vanliga problem med Ford Ecosport

FAQ

Är gamla Ford Ranger-modeller tillförlitliga?

Ja, de flesta gamla Ford Ranger-modeller är tillförlitliga. Detta kan dock variera från en ägare till en annan eftersom underhållsnivån och körvanorna också skiljer sig åt. Men med rätt skötsel och underhåll kan Ford Ranger hålla över 250 000 mil.

Förutom att skaffa en begagnad eller gammal Ford Ranger som har underhållits väl är det också viktigt att välja ett gammalt årsmodell som inte har många problem, till exempel årsmodellerna 2004 eller 2019.

Är Ford Ranger dyr att underhålla?

Med alla faktorer i beaktande är Ford Ranger billig att underhålla. Detta beror på att dess delar är billigare och det samma gäller servicekostnaderna. I genomsnitt kostar det dig cirka 615 dollar per år att underhålla Ford Ranger. Detta kan vara något mer än den genomsnittliga (548 dollar) kostnaden för att underhålla en mellanstor lastbil, men det är billigare än de flesta bilar och deras rivaler.

Vad är skillnaden mellan 2,2 och 3,2 Ford Ranger-motorerna?

Den största skillnaden mellan 2,2-litersmotorn och 3,2-litersmotorn är att den förstnämnda är mer bränslesnål än den sistnämnda. Den senare är tvärtom bättre för förare som letar efter en kraftfull bil med bättre dragförmåga. Men 2,2-litersmotorn gör också hanteringen enkel och den är mer responsiv.

Vad är den höga körsträckan för Ford Ranger?

De flesta lastbilar börjar få problem redan vid 80 000 mil. Om du underhåller din Ford Ranger på rätt sätt kan du ändå börja få problem efter att bilen nått över 100 000 mil. Men det är också viktigt att veta att allvarliga problem börjar dyka upp när du når över 200 000 miles. Så 200 000 miles är en hög körsträcka för en Ford Ranger.

  Ford Super Duty Tillförlitlighet

Om du tänker köpa en begagnad Ford Ranger, håll dig borta från en dåligt underhållen bil eller en bil med över 200 000 miles. Detta kan visa sig vara kostsamt att underhålla.

Varför är Ford Ranger populära i USA?

Ford Ranger är en av de mest mångsidiga, kraftfulla, pålitliga och högpresterande pickup-bilarna i USA. Denna mellanstora lastbil är populär på grund av sina avancerade säkerhetsfunktioner, sitt överkomliga pris, sin tillförlitlighet och sin låga bränsleförbrukning. Trots att Ranger är en mellanstor lastbil är den tillräckligt stor för att fungera som en fullstor lastbil.

Bottom line

Att köpa en begagnad eller gammal Ford Ranger är billigare än att köpa den senaste modellen, men det är också förenat med flera risker. Och ett av de bästa sätten att undvika att bli ett offer och hamna med en dålig eller besvärlig Ford Ranger är att veta vilka årsmodeller som är bra och vilka som inte är det.

Ford Ranger-modellåren 2011 och 2020 är de bästa modellåren, medan Ford Ranger-modellåren 2002 och 2019 är några av de sämsta. Det är alltså viktigt att välja klokt för att undvika framtida utgifter och köra din bil i lugn och ro.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts