Ford Ranger Tillförlitlighet

Ford är ett av de bästa företagen när det gäller lastbilar och SUV:er. Ford-lastbilarna är en av de viktigaste orsakerna till att Ford lägger ner sina personbilar. Ranger är en mellanstor lastbil som kan användas för många ändamål. Lastbilen är extremt kraftfull och kan dra upp till 7 500 lbs.

Översikt

Ford-lastbilar är oöverträffade för sin kvalitet, och Ranger är en av dem. Den här lastbilen finns i tre olika utrustningsnivåer. Basmodellen XL har en 2,3 L motor och den levereras med ett 10-växlat automatiskt växellådesystem. Det finns också ett 4×4-alternativ tillgängligt i alla modeller.

Tillförlitlighet

Ford kanske inte är världens mest pålitliga biltillverkare, men deras lastbilar är en av de mest pålitliga och hållbara. Dessa lastbilar håller hela livet, och detsamma gäller för Ranger. Ranger har ett tillförlitlighetsbetyg på 85 av 100 av J.D Power och 4 av 5 av RepairPal.

Säkerhet

Säkerheten är ofta ganska bra i lastbilar, och den är extremt bra i Ford-lastbilar. Ranger fick 4 stjärnor av 5 av NHTSA i sina krocktester och ett bra betyg i fyra krocktester som IIHS genomförde. Dessutom har lastbilen många säkerhetsfunktioner som ett nödbromssystem, kollisionsvarning och många andra tillgängliga säkerhetsfunktioner.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är generellt sett bättre i Ford-bilar. Den är till och med bättre för Ford-lastbilar på grund av deras oändliga efterfrågan i USA. Ranger har en avskrivning på cirka 22 % efter 2 år och 39 % efter 5 år av ägande av lastbilen.

Underhåll och reparation

Större lastbilar och SUV:er kostar mycket mer än andra sedans i underhåll på grund av lastbilarnas tunga användning. Ranger kostar cirka 615 dollar per år för allt underhåll och alla reparationer. Detta är inte mycket för sin kategori.

  Vilka är de bästa sedans för säkerhet och tillförlitlighet?

FAQ

Hur många säten finns det i Ford Ranger?

Ford Ranger är en bil med fyra sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Fyrhjulsdrift.

Vad är hästkrafterna i en Ford Ranger och har den en turbo?

Ford Ranger har 270 hästkrafter och ett vridmoment på 310 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Regular Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,3 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Vilken typ av hjul har den?

Ford Ranger har 17 X 8 tums aluminiumhjul fram och 17 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Vilket årsmodell av Ford Ranger är mest pålitligt?

Ranger har en 5-växlad manuell växellåda med överväxel och en 5-växlad automatisk växellåda som tillval. Ford Ranger 2010 anses vara den säkraste och mest tillförlitliga lastbilen som finns.

Har Ford Ranger problem?

Problem med växellådan. Flera klagomål har lämnats in om Ford Rangers växellåda. Det beskrivs ofta med grova växlingar, förlust av växlar och att överväxellampan tänds och släcks på ett oförutsägbart sätt.

Hur länge kan en Ford Ranger hålla?

Ford Ranger är robusta lastbilar som kan hålla mellan 200 000 och 250 000 mil om de underhålls på rätt sätt. Problem med växellådan och tidningskedjan var vanliga i tidigare modeller.

Vad går fel med Ford Rangers?

Ford Ranger 2020 rapporterades vara styv medan Ford Ranger 2019 led av ovanliga vibrationer vid låga hastigheter, bromsproblem, problem med motor- och hastighetsreglering och problem med servicebromsen.

Vilka är de sämsta åren för Ford Ranger?

1999 och 2001 är de två värsta åren för Ford Ranger. Fordonet är välrenommerat och har väckt uppmärksamhet av många skäl. Dessa fordon har funnits i årtionden och är fortfarande en favorit bland Ford-kunder.

  Allt om BMW 335is tillförlitlighet

Vilken är en bättre lastbil Ford Ranger eller Toyota Tacoma?

Domen. Ford Ranger är en mellanstor lastbil som tilltalar köparna utifrån sina siffror, som inkluderar acceleration, kapacitet och pris. Vi föredrar Toyota Tacoma. Taco är dyrare och har bättre utrustning, men den är ändå jämförbar med Ranger när det gäller dess kapacitet.

Vilken är bättre Ford Ranger eller Chevy Colorado?

Chevrolet Colorado och Ford är ganska jämnstarka, i det att båda har sina styrkor och svagheter. Ranger är mer mångsidig, rymlig och har större drag- och lastkapacitet än Colorado.

Har min 2022 Ford Ranger adaptiv farthållare?

Teknikpaketet var endast tillgängligt för 2019 års XLT-utförande. Det innehöll inte adaptiv farthållare eller navigering. Det här paketet innehåller ett system för framåtriktad avkänning för 2020 och framåt.

Har 2021 Ford Ranger en start med tryckknapp?

Nej, 2021 Ford Ranger kommer även fortsättningsvis att använda nyckellös tändning.

Kan man få en begagnad Ford Ranger?

Ja, det finns gott om begagnade Ford Ranger där ute. Du kan hitta dem hos återförsäljare över hela landet. De

Har Ford Ranger lane assist?

Lane Departure Warning: Lane Keep Assist. Varje Ford Ranger kan nu övervaka vägmarkeringar för att upptäcka om du oavsiktligt lämnar din fil. Ratten vibrerar för att varna dig om du gör det.

Har Ford Ranger övervakning av döda vinkeln?

Övervakningstekniken för döda vinkeln är en sensor som lokaliserar andra fordon på sidan eller baksidan av din Ford Ranger. Sensorn meddelar föraren om den upptäcker ett annat fordon och skickar ljus, ljud, vibrationer eller startar ett autonomt ingripande för att undvika en krock.

  Dodge Journey Tillförlitlighet

Har den Apple CarPlay?

Infotainment: Ford Ranger har stöd för Apple CarPlay, vilket gör att du kan komma åt dina iPhone-appar som Spotify, Google Maps och iTunes via pekskärmen. Siri kan användas för att ringa samtal, skicka meddelanden och använda navigering med röstkommandon.

Vad är skillnaden mellan en Ford Ranger XL och XLT?

XL har enkla golv av svartvinyl och XLT har heltäckande mattgolv. Dessa två trims har samma säten. Sätena kan justeras manuellt i fyra riktningar och har tygklädsel. Du kan förvara mer med XLT, som har en uppfällbar bänk samt förvaring under baksätena.

Har Ford Rangers uppvärmda säten?

Uppvärmda framsäten är standard på alla modeller, inklusive XLT. Ranger Lariat tar din dagliga körning till nästa nivå. Lariat är en anmärkningsvärd trim, med uppgraderade komfortfunktioner som uppvärmda säten och omgivande belysning som avslappnar.

Har Ford Ranger läderstolar?

LARIAT SuperCrew-modellerna har uppvärmda läderklädda säten fram och bak.

Är Ford Rangers bekväma?

Turbokladdning av Rangers motor ger snabb acceleration och hög bränsleekonomi. Det ger den också en imponerande drag- och bogserförmåga. Den hanterar bra och erbjuder en bekväm körning. Rangers rymliga SuperCrew-konfiguration gör den till ett utmärkt val för familjer.

Har alla Ford Rangers Android Auto?

Om du köper en ny modell kommer du att kunna få Android Auto. En äldre Ranger-modell har inte stöd för Android Auto. Android Auto är endast kompatibelt med Ford Ranger-modeller från 2017 eller senare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts