Ford Edge år att undvika – De bästa och sämsta åren

Ford Edge

Ford Edge har funnits på marknaden från 2006 till idag. Ford Edge är en exceptionell mellanstor crossover-SUV med avancerade funktioner och en rymlig kupé. Den är också praktisk, vilket gör den till ett utmärkt val bland familjer. Det är dock inte alla Ford Edge-modellår som är bra eftersom vissa är pålitliga medan andra inte är det. Så vilka årsmodeller av Ford Edge bör du undvika?

När du planerar att investera i Ford Edge bör du veta att vissa modellår är värda att investera i, medan andra inte är det. De bästa Ford Edge-åren att investera i är modellåren 2014, 2018, 2019, 2021 och 2022. Däremot bör du hålla dig borta från 2011, 2012, 2013, 2015 och 2016 års modellår av Ford Edge.

De bästa årsmodellerna för Ford Edge

2014

Ford Edge-modellåret 2014 är en del av den andra generationen Ford Edge. Den här bilen är mer raffinerad än första generationens Ford Edge-modeller. Den är omdesignad med en explorerliknande grill, LED-kombinationsstrålkastare och nya strålkastare.

Liksom de flesta bilar på den här listan rapporterar 2014 års Ford Edge några få problem, vilket gör den till en av de mest pålitliga Ford Edge-modellerna på marknaden. Några av de vanligaste problemen som 2014 Ford Edge kommer med är transmissionsproblem, slickljud från hjulområdet när bilen är i rörelse och dålig passform på innertaket.

2018

Ford Edge är ännu en exceptionell och välbyggd Ford Edge-modell. Den kommer med överlägsen hantering och expansivt lastutrymme. Trots att den är pålitlig upplever även detta modellår problem, till exempel farliga elsystem, svag yttre belysning och en defekt växellåda.

2019

Ford Edge 2019 är känd för sin mångsidiga design och sitt utmärkta infotainmentsystem. Den har också en ekonomisk basmotor och är bekväm. Trots att det är en pålitlig bil hade det här modellåret en återkallelse eftersom förarens försträckningsankare för säkerhetsbältet var felaktigt installerad.

  Ford Taurus X Tillförlitlighet

2021

Om du vill ha en smidig, prestandainriktad och bekväm resa för din familj är 2021 års Ford Edge den perfekta bilen. Den har dock också haft några återkallelser eftersom en otillräcklig mängd smörjmedel i den bakre drivenheten kan leda till att den bakre drivaxeln fryser.

2022

Ford Edge 2022 är inte bara avancerad utan också en rolig bil att köra. Den kan skryta med funktioner som automatisk nödbromsning, övervakning av döda vinklar, lane keep assist och mycket mer. Till skillnad från de flesta bilar på den här listan har användarna av 2022 Ford Edge endast rapporterat en handfull problem kopplade till motorn.

De sämsta Ford Edge-modellåren

2011

Ford Edge 2011 är en del av den första generationen Ford Edge. De flesta Ford Edge-modeller med problem är från den första generationen. Dessutom är modellåret 2011 ett av de värsta eftersom det registrerade mer än 400 klagomål. Det största problemet med detta modellår är att dörr-ajar-lampan förblir tänd.

2012

Precis som sin föregångare har 2012 års Ford Edge också flera problem då den registrerade över 200 problem. De vanligaste är dock problem med power booster, klickande ljud från hjulet när fordonet är i rörelse. Den har också problem med växellådan.

2013

Detta är den mest problematiska Ford Edge-modellen på marknaden. Användare har registrerat mer än 500 problem, vilket gör det till det värsta Ford Edge-modellåret. Några av de vanligaste problemen med 2013 års Ford Edge är klickande ljud, transmissionsproblem, problem med dörrlås, transmissionsproblem och problem med power booster.

  Ford F150 Raptor Tillförlitlighet

2015 & 2016

Ford Edge-modellerna 2015 och 2016 är också opålitliga eftersom de kommer med många problem. De är dock inte lika dåliga som modellåren 2011 och 2013. Men de är ändå ganska kostsamma att ha eftersom du kommer att behöva ta itu med fler problem än de genomsnittliga Ford Edge-problemen.

FAQ

Har Ford Edge många problem?

Till skillnad från många Ford-modeller registrerar Ford Edge inte många problem. Den är mer tillförlitlig än Ford Kuga och andra SUV:er från Ford. Ett av de vanligaste problemen som Ford Edge registrerar är kopplade till elektriska problem. Den har också transmissionsproblem, motorproblem och mycket mer.

Vad anses vara hög körsträcka för Ford Edge?

När en Ford Edge når över 100 000 mil anses den ha hög körsträcka. Detta beror på att de flesta Ford Edge-modeller börjar få allvarliga problem efter 100 000 mil. Men om bilen är väl underhållen kan allvarliga problem börja visa sig efter 150k miles.

Vilket år hade Ford Edge problem med växellådan?

Ford Edge-modeller tillverkade mellan 2011 och 2013 hade många transmissionsproblem. Tillverkaren var tvungen att återkalla flera bilar och åtgärda problemet. Ändå rapporterade även Ford Edge-modellåret 2018 flera transmissionsproblem, till exempel slipning vid acceleration, växlingsfördröjningar och att bilen skakade på vägen.

Är Ford Edge värd att köpa?

Ford Edge är värd att köpa om du vill ha en rymlig, pålitlig, bekväm och praktisk mellanstor crossover-SUV. Men om du önskar en lyxig, snygg och högpresterande bil är detta inte bilen för dig. Detta beror på att den kommer med en undermålig interiörkvalitet och att den inte presterar lika bra som de flesta av sina konkurrenter.

  Vanliga problem med Ford Edge

Håller Ford Edge sitt värde genom åren?

De flesta Ford-modeller håller inte sitt värde eftersom de inte är särskilt pålitliga eller praktiska. Det är dock inte fallet med Ford Edge eftersom den håller sitt värde bra. Det är en av de Ford-modeller som har det bästa återförsäljningsvärdet. Den här bilen säljs till exempel för 79 procent av priset på en ny Ford Edge.

På fem år skulle Ford Edge ha minskat i värde med cirka 51 %, vilket inte är så bra men okej. Så återförsäljningsvärdet för Ford Edge bör ligga på cirka 18 000 dollar. Men om bilen är väl underhållen och i gott skick kan det vara ännu mer.

Slutsats

Innan du investerar i en Ford Edge SUV är det viktigt att känna till några av de mest och minst pålitliga årsmodellerna. Detta hjälper dig att välja en bil med färre problem och mindre utgifter i det långa loppet. Medan vissa modellår som 2013, 2011 och 2012 har många klagomål, rapporterar modellår som 2009, 2017 och 2021 färre problem.

Trots att vissa Ford Edge-modellår har färre problem än andra, beror den här SUV:ns totala hållbarhet på hur väl du underhåller den och dina körvanor. Om du underhåller din bil regelbundet och tillämpar goda körvanor bör den hålla väldigt länge.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts