Vanliga problem med Ford Edge

Ford Edge Problem & fel

Ford Edge är populär för sin exakta hantering och exceptionella prestanda. Den är också bekväm och praktisk eftersom den har gott om lastutrymme. Innan du kan investera i den här bilen finns det dock några problem som du bör känna till för att hjälpa dig att underhålla bilen väl. Men vilka är de vanligaste problemen med Ford Edge?

Vanliga problem med Ford Edge är transmissionsproblem, motorproblem, defekt vindrutetätning, elektriska problem, luftkonditionering, vattenpumpproblem, defekta dörrsensorer och defekt bromskraftförstärkare. De flesta av problemen är lätta att åtgärda, bortsett från allvarliga transmissions- och motorproblem.

Vilka är de vanligaste problemen med Ford Edge?

Elektriska problem

Det vanligaste problemet som Ford Edge-användare bör oroa sig för är elektriska problem. De flesta Ford Edge-modeller börjar få detta problem redan vid 66 000 mil. Problemen är vanligare under modellåren 2011 till 2013. Det vanligaste elektriska problemet som Ford Edge-användare råkar ut för är att dörr-ajar-lampan förblir tänd.

Att dörr-ajar-lampan stannar på är mycket besvärligt och de flesta Ford Edge-användare har rapporterat detta problem. Om detta problem kvarstår kan det hålla dörrarna olåsta av misstag eller till och med tömma batteriet. Andra elektriska problem som har rapporterats är bland annat fel på soltaket, Bluetooth-problem, datorprogramvara som inte fungerar som avsett, batteriet som dör eller inte håller laddningen, och så vidare.

Transmissionsproblem

Ett annat vanligt problem som Ford Edge-användare upplever är transmissionsproblem. Många användare har rapporterat att växellådan plötsligt stängs av även när bilen är i rörelse. I vissa fall slutade motorn att fungera.

Observera att detta problem är vanligt förekommande i Ford Edge-modellåren 2007 och 2008. Det förekommer också gärna efter att bilen nått över 80 000 mil.

  Är Ford Edge en bra bil?

Felaktig bromskraftförstärkare

Det här problemet är vanligt på Ford Edge-modeller tillverkade mellan 2007 och 2015. Problemet uppstår när membranet i bromsförstärkaren utvecklar en reva på grund av de skiftande körförhållandena. Som ett resultat av detta får det bilen att producera unika väsande ljud när bromspedalen trampas på.

Felaktiga dörrsensorer

Första generationens Ford Edge-modellår har haft problem med felaktiga dörrsensorer. Som tidigare nämnts har 2013 års modell flest klagomål på defekta dörrsensorer. De flesta av dessa är också kopplade till det elektriska systemet. Om dörrsensorn är felaktig kommer lampan för öppen dörr att vara tänd tills problemet är löst. Byt ut den felaktiga eller dåliga dörrsensorn.

Motorproblem

Det här problemet är vanligt förekommande med 2015 års Ford Edge-modell. Några av tecknen på en dålig motor i 2015 Ford Edge är att motorn har fel tändning eller att kontrollampan för motorn tänds. Åtgärda det underliggande problemet för att undvika ytterligare skador. I vissa fall kan du behöva byta ut motorn, vilket är ganska kostsamt.

Problem med vattenpumpen

När din Ford Edge lägger på sig flera mil bör du vara beredd på att ta itu med flera problem, till exempel problem med vattenpumpen. Vattenpumpen på Ford Edge börjar få problem när serpentin- eller kuggremmen slits ut. Även om det är dyrt och besvärligt att byta ut en vattenpump måste du göra det när du byter tandremmen.

Felaktig vindrutetätning

Ford Edge-modellerna från 2007 till 2011 har problem med en defekt vindruta. På grund av dåligt lim har vindrutetätningen på dessa bilar en tendens att glida. En dålig vindrutetätning kan göra att vatten tränger in i bilen, så det är en bra idé att få det åtgärdat i tid.

  Audi vs Ford - vilken är bättre?

A/C överhettas

Ford Edge 2011 är en av de minst tillförlitliga Ford Edge-modellerna. När den här bilen når över 120 000 mil bör du byta ut eller noggrant inspektera luftkonditioneringen. A/C:n tenderar att överhettas och blåser inte varm luft när den når 120 000 miles. Lösningen är att byta ut kylfläkten och tandremmen.

FAQ

Är Ford Edge tillförlitlig?

Ja, Ford Edge är en pålitlig bil eftersom den har en tillförlitlighet som ligger något över genomsnittet. Enligt Repairpal har Ford Edge ett tillförlitlighetsbetyg på 3,5 av 5,0, vilket är utmärkt. Dessutom rankades den på 11:e plats av 26 mellanstora SUV:er. Dessutom är den billigare att underhålla än de flesta av sina rivaler.

Efter hur många mil börjar Ford Edge få problem?

Det beror på hur väl du tar hand om din Ford Edge-modell. Vissa årsmodeller börjar få problem redan vid 66 000 mil. De flesta elektriska problem med Ford Edge börjar visa sig efter att bilen har kört 66 000 mil. Men med rätt skötsel och underhåll kan sådana problem dyka upp efter att ha täckt över 100 000 mil.

Vilket är det minst tillförlitliga Ford Edge-modellåret?

Även om det finns många opålitliga Ford Edge-modellår är Edge-modellåret 2013 det minst tillförlitliga. Den här modellen rapporterar många problem eftersom den har över 550 klagomål, vilket är mycket jämfört med andra Ford Edge-modellår. Så om du inte vill uppleva många problem bör du hålla dig borta från detta modellår.

  Ford Expedition Tillförlitlighet

Är Ford Edge dyr att underhålla?

Ja, Ford Edge är något dyr att reparera och underhålla. Det beror på att de i genomsnitt kostar ungefär 611 dollar att underhålla årligen. När du jämför detta med den genomsnittliga kostnaden för att underhålla en SUV, som är 573 dollar per år, kommer du att upptäcka att Ford Edge är något dyrare med cirka 40 dollar.

Dessutom rapporterar Ford Edge fler problem än den genomsnittliga mellanstora SUV:n, vilket också bidrar till den höga underhållskostnaden. Sammantaget är den mycket billigare att underhålla än de flesta av sina konkurrenter.

Vad är det vanligaste problemet med Ford Edge?

Ford Edge är en enastående mellanstor SUV med många exceptionella funktioner. Men den kommer också med flera problem som användarna bör ta reda på och ta hand om. Men det vanligaste problemet på de flesta Ford Edge-modeller är elektriska problem. Detta följs tätt av ett klickande ljud från hjulområdet när bilen är igång.

Slutsats

Nu när du är medveten om några av de vanligaste problemen som Ford Edge står inför är det viktigt att du tar väl hand om din bil. Med rätt skötsel och underhåll kan de flesta av dessa problem undvikas eller hanteras i tid. Icke desto mindre bör du också undvika att köpa Ford Edge-modeller med många problem, till exempel 2013 års modell.

På det hela taget är Ford Edge en trevlig mellanstor SUV med många avancerade funktioner, en rymlig kupé, exceptionella prestanda och många säkerhetsfunktioner. Och eftersom den är praktisk är den en perfekt familjebil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts