Är Ford Edge en bra bil?

Ford Edge

Ford Edge är en av de mest hisnande SUV-modellerna från Ford på marknaden. Det betyder dock inte att du ska skynda dig att köpa den innan du känner till de goda och dåliga sidorna av denna fantastiska amerikanska SUV. Detta för oss till frågan – är Ford Edge en bra bil?

Ford Edge är både en bra och en dålig bil. Det är en bra bil för dem som letar efter en praktisk, bekväm, rymlig och säker mellanstor SUV. Icke desto mindre är den dålig för dem som önskar högpresterande, avancerade, lyxiga och prisvärda SUV:er.

Ford Edge är en femsitsig bil med gott om lastutrymme. Så om du älskar att resa eller åka på picknick eller vandring blir den här bilen en bra följeslagare. Tack vare det stora lastutrymmet och den rymliga kupén. Förutom det har den många fascinerande funktioner, som adaptiv farthållare, övervakning av döda vinklar, körfältscentrering och körfältsassistans.

Ford Edge:s historia

Först och främst är Ford Edge en crossover-SUV som tillverkas av Ford Motor Company. Denna modell har funnits från 2006 till idag. Den är för närvarande i sin andra generation, eftersom den första generationen gjordes mellan 2007 och 2014, medan den andra generationen startade 2015 till dags dato.

Ford Edge är den första mellanstora SUV:n som marknadsförs av Ford America. Det är också en femdörrars SUV med framhjulsdrift och fyrhjulsdrift. Den har också tre olika motoralternativ, som inkluderar 2,0-liters EcoBoost I4, 3,5-liters Duratec V6 och 3,7-liters Duratec V6.

Funktioner hos Ford Edge

Utseende

Ford Edge är en av de snyggaste Ford SUV-modellerna på marknaden. Dess yttre utseende är modernt och sportigt. Och även om interiören är rymlig ser den inte lika tilltalande ut som exteriören. Några av de anmärkningsvärda egenskaperna är 18-tums legeringshjul, LED-bromsbelysning, djupt tonat glas, 4-vägs förarsäte, innertaket i helduk och mycket mer.

  Ford Focus tillförlitlighet

Den har en hjulbas på 111,2 tum, en längd på 188,8 tum, en bredd på 75,9 tum och en höjd på 68,3 tum. Observera att äldre modeller kan ha andra mått.

Prestanda

Ford Edge finns i fem trims; Edge SE AWD, Edge SEL AWD, Edge Titanium AWD, Edge ST-Line AWD och Edge ST WD. Basmodellen har en 2,0-liters inline-4-motor som levererar maximalt 250 hk och 275 lb-ft vridmoment.

Å andra sidan kommer prestandavarianten, som råkar vara Ford Edge ST AWD, med en 2,7-liters V-6-motor som levererar upp till 335 hk och 380 lb-ft vridmoment. Denna har också en topphastighet på 130 mph och kan accelerera från 0 till 60 mph på 6,1 sekunder.

Komfort och lastutrymme

Om du är en familjefar kommer den här bilen att matcha dina behov eftersom den har en rymlig kupé och ett rymligt lastutrymme. Den rymmer bekvämt fem personer, oavsett längd. Förvänta dig dock inte att sitta i en lyxig bil eftersom den är ganska bristfällig på detta område. Detta beror på att interiören består av material av låg kvalitet.

Trots att de högre trims har en något bättre interiör ligger de fortfarande efter konkurrenterna, trots att de är dyrare. Med det sagt har den ett gott 39,2 kubikfot stort lastutrymme, men detta ökar till 73,4 kubikfot när baksätena är nedfällda.

Bränsleeffektivitet

Även om Ford Edge saknar komfort, kompenserar den detta med exceptionell effektivitet. Denna SUV är mycket effektiv eftersom den har ett EPA-värde på 21 mpg i staden, 28 mpg på motorvägen och ett kombinerat 23 mpg. Detta visar att den är bränslesnål, vilket hjälper användaren att spara lite pengar på bränsle.

  Ford Taurus X Tillförlitlighet

Pris

Ford Edge är något dyrare än en vanlig mellanstor SUV. Medan basversionen av Ford Edge har ett utgångspris på 38 000 dollar kostar en standard midsize SUV cirka 28 000 dollar. Detta är mycket dyrare eftersom Ford Edge inte kommer med många lyxiga funktioner som Audi SQ5 eller Mercedes-Benz GLC.

FAQ

Hur länge håller Ford Edge?

Om Ford Edge är väl underhållen kan den lätt köra över 200 000 mil. Det är dock viktigt att notera att bilen börjar utveckla allvarliga problem efter att den har gått över 100 000 mil. Så rätt underhåll och körvanor kommer att avgöra hur länge bilen håller. Vissa användare har dock rapporterat att de har kört mer än 200 000 mil.

Hur snabb är Ford Edge?

Ford Edge är inte lika snabb som de flesta av sina konkurrenter, men den har en hyfsad hastighet. Den här bilen kan accelerera från 0 till 60 mph på 6,1 sekunder. Dessutom har den en topphastighet på 130 mph, vilket är okej för sin storlek. Dess konkurrenter som Audi SQ5 har dock en topphastighet på 155 mph och kan gå från 0 till 60 mph på 5,1 sekunder.

Vilka är de vanligaste problemen med Ford Edge?

Om du planerar att skaffa Ford Edge bör du också ha en aning om några av de problem som du kommer att stöta på under ägandet av bilen. Vanliga problem med Ford Edge är problem med vattenpumpen, problem med växellådan, defekt bromskraftförstärkare, motorproblem, överhettning av luftkonditioneringen, defekta dörrsensorer och defekt tätning av vindrutan.

  Använder Jaguar Ford-motorer?

Vilket är det mest tillförlitliga Ford Edge-modellåret?

Ford Edge har flera utmärkta modellår, till exempel 2014, 2017, 2018, 2021 och 2022. Med det sagt är det mest tillförlitliga Ford Edge-modellåret 2014-modellen. Den här bilen registrerar inte många problem och håller över 200 000 mil. Så om du vill ha en Ford Edge modellår som håller längre utan problem är det rätt bil.

Varför upphör Ford med Edge-modellen?

Överraskande nog är Ford Edge en av de mest sålda Ford SUV:erna på marknaden. Nästa generation 2023 Ford Edge avvecklas dock på grund av att Ford Oakville Assembly Plant omorganiserar för tillverkning av elbilar.

Sammanfattning

Ford Edge är en exceptionell mellanstor SUV med enastående prestanda, en rymlig kupé, ett stort lastutrymme, förstklassiga säkerhetsfunktioner och smidig hantering. Bilen har dock också en bristfällig interiör och ett högt utgångspris.

Dessutom har den några vanliga problem som intresserade köpare bör känna till. Och om du köper en begagnad Ford Edge bör du hålla dig borta från 2013 års modell. På det hela taget är detta en mycket praktisk bil, effektiv, säker och perfekt för en familj.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts