Ford Edge Tillförlitlighet

Ford är ganska populärt för sina billiga och praktiska SUV:er. Edge är ännu en SUV från Ford, och det är en mellanstor SUV för fem passagerare med en fantastisk interiör och infotainmentsystem. Edge har funnits på marknaden sedan 2006 och är i sin andra generation.

Översikt

Edge finns i 5 olika utrustningsnivåer, och den har 3 typer av motorer. Standardutrustningen har en 2,0 L turbomotor och ST-modellen har en 2,7 V6 Ecoboost-motor. Det finns också ett alternativ för ett 4WD-system, som kan användas för maximal dragkraft på tuffa underlag.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är en viktig fråga för människor innan de köper en bil eftersom en pålitlig bil alltid är konsekvent i sin prestanda och inte orsakar många problem. Ford är inte det mest tillförlitliga märket, men det tillverkar bra bilar. Edge har ett acceptabelt tillförlitlighetsbetyg på 3,5 av 5,0 av RepairPal. Bilen kommer på 11:e plats i sin kategori.

Säkerhet

Säkerheten har alltid varit toppklassig i Ford-bilar. Edge har en stark kaross som klarar av krascher. Den har ett säkerhetsbetyg på 5 av 5 av NHTSA för sina goda resultat i krocktester. IIHS har också gett bilen goda resultat. I övrigt har bilen andra säkerhetsfunktioner som krockkuddar, ABS, traction control, lane-keeping assist med mera.

Avskrivningsgrad

Fords är kända för att hålla sina priser även efter många år på grund av sin pålitlighet och hållbarhet. Edge håller också sitt pris ganska bra och har en värdeminskning på nästan 51 % efter att ha ägt den i 5 år. Detta är ganska bra för bilar även efter 5 år.

Underhåll och reparation

Fords är inte kända för att ha lågt underhåll, och de kostar mycket mer än sina konkurrenter. Edge har en något högre årlig underhållskostnad på 611 dollar. Detta beror främst på att delarna är dyra för Ford. Bilens kvalitet är dock fortfarande bra och den har lägre än genomsnittet chans att få några större reparationer.

  Audi e-tron GT tillförlitlighet

FAQ

Är Edge en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Ford Edge är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Edge?

Ford Edge är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 4WD

Vad är hästkrafterna i en Ford Edge och har den en turbo?

Ford Edge har 250 hästkrafter och ett vridmoment på 275 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Ford Edge?

74,8 kubikfot (2,118 m3 ).

Vilken typ av hjul har den?

Ford Edge har 18 X 8 tums aluminiumhjul fram och 18 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Vilka är de vanligaste problemen med Edge?

  • Felaktiga krockkuddar.
  • Bristfällig bromskraftförstärkare.
  • Klickande ljud från hjulområdet.
  • Upplyst dörrknappsljus.
  • Bränsletank defekt.
  • Luftkonditionering (A/C) överhettas.
  • Felaktig vindrutetätning.
  • Fel på växellådan.

Är en Ford Edge en bra SUV?

Högt Komfortabel körkvalitet, rymlig kupé, generös teknisk standardutrustning. Lågpunkter Gammal inredningsdesign och plastiga material gör att Edge inte känns lika modern eller fräsch som några av sina viktigaste konkurrenter. Bedömning Edge är en rymlig SUV med önskvärda funktioner som håller den kvar i spelet. Andra SUV:er med två rader erbjuder dock en mer raffinerad interiör.

Har Ford Edge motorproblem?

Vissa modeller med högre körsträcka kan drabbas av samma transmissions- eller motorproblem som alla andra bilar. Edge bör hålla långt över 150 000 mil utan några större mekaniska problem som kan lämna dig strandsatt.

Vilket årsmodell av Ford Edge är mest tillförlitligt?

2014 års version är ett toppsäljande modellår. Både köpare och kritiker är överens om att Ford Edge 2014 är en väl avvägd SUV. Den har färre problem än andra modeller. JD Power gav den 83/100 poäng i sin omfattande utvärdering.

Har Ford Edge elektriska problem?

Återkommande elektriska problem är ett stort problem med Edge. Det vanligaste elektriska felet i Edge, som inträffar efter 67 000 mil, kostar 300 dollar att reparera. Kundklagomålen på carcomplaints.com visar att både det främsta och näst värsta felet på Ford Edge finns inom kategorin elektriska fel.

  Audi S5 Sportback tillförlitlighet

Har Ford Edge problem med växellådan?

Även om det inte finns många klagomål på Ford Edge:s växellåda tenderar de att vara allvarligare för ägarna. Totalt 20 Ford Edge-ägare upplevde transmissionsfel med 2008 års modeller vid en genomsnittlig körsträcka på cirka 80 000 mil.

Vad är Ford Edge jämförbar med?

Nissan Murano 2018 är den direkta konkurrenten till Edge. Den sticker ut bland ett fält av crossovers. Muranos 3,5-liters V6-motor med 3,5 liter ger 260 hästkrafter och 240 lbft vridmoment till framhjulen. Alla fyra hjulen kan fås med fyrhjulsdrift.

Finns det problem med Ford Edge 2020?

2020 Edge har överföringsproblem som ingen vill erkänna. Det största problemet finns mellan 0-35mph. Den tvekar mellan växlarna, rycker och stammar. Den är särskilt känslig för långsamma, breda svängar.

Är Ford Edge bra på snö?

Ford Edge är en liten SUV som klarar snö och vinterkörning. Allhjulsdrift (AWD) finns tillgänglig, vilket gör det möjligt att köra på snö och is. Bilen har också flera säkerhetsfunktioner som ABS, stabilitetskontroll och andra funktioner som minskar risken vid vinterkörning.

Kommer det att finnas en Ford Edge 2022?

Ja, Edge kommer att fortsätta i framtiden. Det såldes över 1 miljon exemplar av Edge bara under 2017. Detta innebär att Edge sannolikt kommer att förbli populär i många år framöver. Och det inkluderar även 2022.

Vilken är bättre edge eller explorer?

Explorer är längre med tre sätesrader. Edge har två fler bakre passagerarplatser, men Explorer kan rymma tre. Ford Edge 2022 är en rolig bil att köra, med ett mindre fotavtryck som gör den till ett attraktivt val för dem som inte behöver den tredje raden.

  Volvo vs Lexus: Tillförlitlighet

Vilken är större Kia Sorento eller Ford Edge?

Ford Edge 2020 är nästan identisk i längd med Kia Sorento 2020, som mäter 189 tum mot Edge’s 188,8 tum. Ford är längre och bredare än Kia med måtten 68,3 tum respektive 74,9 tum. Anledningen är att Sorento har sju säten och Edge har fem.

Vilken är större Ford Edge eller Toyota Highlander?

Ford Edge mäter ungefär samma bredd som en Toyota Highlander. Edge är något mindre än Toyota Highlander vilket kan göra det lättare för dig att parkera. Edge är något längre än Toyota Highlander när det gäller svängradie, vilket gör det något svårare att manövrera i trånga utrymmen.

Är det en snabb bil?

Hästkrafterna är angivna till 335 hästkrafter. Det räcker för att få SUV:n att gå 0-60 mph på 5,7 sekunder.

Är det en mellanstor SUV?

De mellanstora SUV:erna 2022 Ford Explorer & 2022 Ford Edge har en mängd olika motorer. Explorer har dock tre rader jämfört med Edge som har två.

Hur länge håller en Ford Edge?

Ford Edge kan hålla mer än 200 000 mil om den är väl underhållen. Även om fordonet har några mindre fel är dess konstruktion tillräckligt stark för att ge en hyfsad hållbarhet. Edge kan hålla i över 15 år om den underhålls och repareras på rätt sätt.

Har den Android Auto?

En enorm 12,0-tums pekskärm är en ny standardfunktion på 2021 års Ford Edge. Den här skärmen har Fords senaste infotainmentsystem Sync 4 och trådlösa Apple CarPlay/Android Auto-funktioner.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts