Audi S5 Sportback tillförlitlighet

S5 är sportmodellen av A5. S5 Sportback är en kombination av coupé, sedan och hatchback. Bilens baklucka öppnas som en hatchback, men bilen är som en 4-dörrars coupé. Karossen är absolut sportig och den kraftfulla motorn backar också upp den.

Audi S5 Sportback

S5 drivs av en mycket stark motor och den har en 3,0 L V6 twin-turbo-motor på V6. Den här motorn producerar hela 349 hästkrafter och bilen kan gå från 0 till 60 mph på bara 4,2 sekunder. Bilens exteriör är fruktansvärt vacker och sportig. Bortsett från exteriören är S5:s interiör estetisk att titta på, och läderkvaliteten är också toppklassig.

Tillförlitlighet

S5 är inte den mest pålitliga bilen men den är tillfredsställande när det gäller lyxbilar. Lyxbilar har inte alltid de bästa tillförlitlighetsresultaten på grund av de dyra delar som används i dem. Den teknik som används i dem är mer benägen att få fel. S5 Sportback har ett tillförlitlighetsbetyg på 52,35, vilket är strax under genomsnittet.

Underhåll

S5 har också en del vanliga problem som kolbildning och problem med växellådan. Dessa problem är inte de stora, men de kostar en hel del. Audis har vanligtvis högre underhållskostnader på grund av att de är lyxiga och komplexa bilar.
S5 har ett högt genomsnittligt årligt underhåll på 1 164 dollar. Om det inte finns någon garanti att tillgå skulle byte av tändstift, bromsbelägg och oljebyte kosta mycket. Bortsett från det schemalagda underhållet finns det stora chanser att få några större reparationer under de första 10 åren.

  Audi e-tron GT tillförlitlighet

Audi S5 Sportback – slutomdöme

S5 är säkerligen en sportbil med turbomotor och Audis ett av de bästa fyrhjulsdriftsystemen. Detta ger bilen en ännu bättre hantering. Underhållskostnaden och tillförlitlighetsproblemen är dock oroande. Trots detta är S5 en fantastisk bil för hastighetsentusiaster.

FAQ

Är Audi S5 Sportback en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Audi S5 Sportback är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Audi S5 Sportback?

Audi S5 Sportback är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Midsize Cars: Denna bil är klassificerad i följande kategori: ”Midsize Cars”.

Vad är hästkrafterna i en Audi S5 Sportback och har den en turbo?

Audi S5 Sportback har 349 hästkrafter och ett vridmoment på 369 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded V-6 med en cylindervolym på 3,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Vilken typ av hjul har den?

Audi S5 Sportback har 18 X 8,5 tums aluminiumfälgar fram och 18 X 8,5 tums aluminiumfälgar bak.

Är en Audi S5 dyr att underhålla?

Audi S5:s årliga bilunderhållskostnader är 1 164 dollar. Audi S5 kostar i genomsnitt 1 164 dollar per år och den genomsnittliga bilkostnaden är 651 dollar per år. S5 är betydligt billigare att underhålla.

Är Audi S5 Sportback en bra bil?

Ja! Det är en riktigt snabb bil som får dig att känna dig levande när du kör på vägen. Du bör definitivt överväga att köpa den här bilen om du vill ha något annat än din vanliga tråkiga bil.

  Porsche vs Audi tillförlitlighet - vilken är bäst?

Hur länge håller en Audi S5 Sportback?

Moderna fordon som S5 Sportback kan hålla mellan 150 000 och 200 000 mil med rimligt underhåll. Detta antal kan du uppnå genom att ta väl hand om din bil och göra allt underhåll som rekommenderas. Dessutom byter du ut alla slitna delar när de blir skadade.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts