Jeep Wrangler startar inte – orsaker och hur man åtgärdar det

Jeep Wrangler Problem

Jeep Wrangler är en populär terräng-SUV med enastående prestanda och hållbarhet. Den här bilen utvecklar dock också problem och det kan vara frustrerande ibland. Du kanske till exempel vaknar en dag och din Jeep Wrangler vill inte starta. Om du har ett sådant problem med din bil ska vi titta på några av de möjliga orsakerna och hur du kan åtgärda dem.

Om din Jeep Wrangler inte startar kan det bero på något av följande problem. De inkluderar ett dött eller svagt batteri, dålig startmotor, felaktig tändningsbrytare, lös jordkabel, dålig solenoid, felaktig generator, korrosion på batteripolerna, bränslebrist, dåligt startrelä och felaktig parkeringsnyckel.

Varför startar inte min Jeep Wrangler? Hur löser jag problemet?

En dålig startmotor

En startmotor ansvarar för att hjälpa motorn att vända i början av varje bilstart. Om startmotorn är felaktig eller dålig startar därför inte motorn. Förutom att motorn inte startar är andra vanliga tecken på en dålig startmotor klickande eller slipande ljud, lampor som tänds utan åtgärd och olja som genomsyrar startmotorn.

För att åtgärda det här problemet måste du byta ut den dåliga eller skadade startmotorn mot en bra.

Ett dött eller svagt batteri

En annan vanlig orsak till att Jeep Wrangler-batteriet inte startar är ett dött eller svagt batteri. Detta är en av de första misstankarna om din bil inte startar. Bilens batteri är livsviktigt eftersom det ger den zap av elektricitet som krävs för att få elektriska delar att fungera. Dessutom omvandlar det kemisk energi till den elektriska energi som behövs för att starta bilen.

Så om batteriet är svagt eller dött får din bil inte den energi som behövs och startar inte. Lös detta problem genom att försöka starta bilen med hjälp av starthjälp. Om den inte kan starta kan batteriet vara slitet och behöver bytas ut.

  Jeep Grand Cherokee SRT Tillförlitlighet

En felaktig tändningsbrytare

En felaktig tändningsbrytare kan också vara orsaken till problemet. Om du vrider om bilnycklarna utan att något händer är chansen stor att du har en dålig tändningsbrytare. Ett annat vanligt tecken är att alla elektriska komponenter slutar fungera. Det här problemet kan åtgärdas genom att byta ut den felaktiga brytaren mot en ny.

Korrosion på batteripolerna

Korrosion på batteripolerna eller kontakterna kan också göra att Jeep Wrangler inte startar. Korroderade batteripoler ger ingen bra anslutning till batterikablarna och motorn. Som ett resultat av detta kommer din bil inte att kunna starta. Det här problemet är dock enkelt att åtgärda genom att skrubba bort korrosionen och ansluta kablarna igen.

En lös jordkabel

Många Jeep-modeller har varit kända för sin otillräckliga jordning. Jeep Wrangler är inget undantag. Efter en tids användning kan jordkabeln bli lös, korroderad eller trasig. Som ett resultat kommer det att påverka den ström som vidarebefordras till motorn för att starta bilen. För att åtgärda det här problemet måste du åtgärda de trasiga eller lösa kablarna.

Ett dåligt startrelä

Ett dåligt startrelä kan också orsaka att bilen inte startar. När du vrider om nyckeln i tändningslåset är en av de delar som aktiveras startreläet. Detta vänder strömmen till din tändningsbrytare, startmotor och bränslepump. Om startreläet är felaktigt eller skadat kommer det därför att stoppa startmotorn från att vrida sig. Detta problem kan åtgärdas genom att byta ut det dåliga startreläet.

  Allt om Jeep Grand Cherokee 4xe 2023

En trasig generator

Alternatorn i en bil omvandlar kemisk energi till elektrisk energi så att användaren kan ladda och fylla på batteriet i motorn och andra elektriska delar i Jeep Wrangler. Så om generatorn är dålig kommer bilen inte att starta. Du kan åtgärda det här problemet genom att byta ut den felaktiga generatorn.

En dålig solenoid

Solenoiden är en mycket kritisk del av bilen. Den gör det möjligt för bilens tändsystem att nå startmotorn och få bilen att starta. Om solenoiden är felaktig eller dålig kommer din Jeep Wrangler därför inte att starta. Liksom de flesta delar på den här listan bör du ersätta den dåliga solenoiden med en ny.

Felaktig parkeringsnyckel

Parkeringsneutralsäkerhetsbrytaren har till uppgift att förhindra att fordonet startar när det är i växel. Så om den här komponenten är felaktig eller skadad kommer den inte att fungera som avsett och hindra bilen från att starta. Se till att den byts ut av en professionell mekaniker om du vill åtgärda problemet.

Brist på bränsle

Brist på bränsle eller låg bränslenivå kan leda till att bilen inte startar. Därför är det viktigt att alltid kontrollera bilens bränslenivå innan du startar motorn. Om bilen inte startar på grund av bränslebrist måste du fylla på bränsle så att problemet kan åtgärdas.

FAQ

Är Jeep Wrangler tillförlitlig?

Jeep är ett av de minst tillförlitliga bilmärkena på marknaden. Även om Jeep Wrangler är ganska tillförlitlig ligger den fortfarande efter de flesta av sina konkurrenter. De främsta tillförlitlighetsbyråerna som RepairPal gav Jeep Wrangler ett betyg på 3,5 av 5,0, vilket är ganska imponerande. De flesta av dess konkurrenter har dock ett bättre betyg.

  Vanliga problem med Jeep Gladiator

Är det dyrt att laga en Jeep Wrangler?

Ja, Jeep Wrangler är mycket dyr att underhålla jämfört med vanliga SUV:er. I genomsnitt kostar det ägaren cirka 694 dollar att underhålla Jeep Wrangler. Å andra sidan kostar det bara cirka 642 dollar att underhålla en vanlig SUV. Dessutom kostar Jeep Wrangler mer än 1 200 dollar i genomsnitt för industrin att underhålla under 10 år.

Vilka andra problem har Jeep Wrangler?

Förutom att Jeep Wrangler har problem med att starta bilen har den även andra problem som styrproblem, problem med värmaren, igensatta bränsleinsprutare, avgasläckage, vattenläckage, TIPM-fel, fel på tändningslåset och fel på fjädringen.
Även om Jeep Wrangler registrerar olika problem är det en ganska pålitlig bil. Och med en bra underhålls- och reparationsrutin kan Jeep Wrangler hålla länge.

Slutsats

Jeep Wrangler är inte bara populär utan också ett odjur i terräng. Ändå kan den här bilen också misslyckas med att starta ibland. Innan du drar slutsatsen att batteriet är dåligt är det viktigt att låta en professionell tekniker eller mekaniker inspektera bilen och ta reda på vad det verkliga problemet är.

Icke desto mindre kan sådana problem undvikas med rätt skötsel och underhåll. Dessutom kan andra problem motverkas tidigt och se till att din Jeep Wrangler alltid går smidigt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts