Bästa året för Porsche Macan

Porsche Macan

Porsche Macan presenterades för första gången 2014 och sedan dess har Macan sålt som en galning. Anledningen till att Macan är så framgångsrik är att den befinner sig i ett marknadssegment som har vuxit snabbt under det senaste decenniet. Kompakta SUV:er/crossovers är på uppgång och det verkar som om det inte går någonstans.

Porsche Macan 2017 verkar vara det bästa modellåret för Macan eftersom de flesta kundnöjdhetsundersökningar online anser att det är bättre än alla andra Macan-modellår. 2017 års modell är så bra eftersom den verkar vara en av de mest tillförlitliga Macan-modellerna som någonsin har kommit ut. Macan 2022 är den bästa Macan-modellen i allmänhet, men den är också den dyraste.

Första generationens Macan från 2015 kan också vara ett bra köp eftersom det är den billigaste Macan-modellen av dem alla. Det som är bra med alla Macan-modeller är att de behåller sitt värde riktigt bra vilket innebär att slutkostnaden för att äga en Macan är betydligt bättre jämfört med de flesta bilar i detta segment.

Oavsett vilken Porsche Macan du bestämmer dig för kommer du sannolikt att bli nöjd eftersom Macan är en riktigt bra blandning av prestanda, lyx, stil och komfort.

2017 Porsche Macan

Porsche Macan 2017 är en bil som verkar ligga i topp på de flesta listor över ”bästa Porsche Macan modellåret”. Customer Reports säger att 2017 års Macan är bland de tre bästa, medan J.D. Power också rankar den bland de tre bästa platserna. De andra två platserna skiljer sig åt mellan dessa två välrenommerade sajter, vilket innebär att 2017 års Macan anses vara ett toppval i båda avseendena.

  Har Porsche en hybrid?

Dessa kundnöjdhetsrapporter baseras på rapporterade problem och hur dyra dessa modeller är att leva med. Dessutom är 2017 års Macan nu en fem år gammal bil vilket innebär att den allvarligaste värdeminskningen ligger bakom dig vilket definitivt är bra.

Därför är 2017 års Macan den som verkar ligga i topp oavsett hur man ser på det. Den är tillräckligt ny för att komma med all den nyaste Porsche-tekniken, men är samtidigt fri från den allvarligaste värdeminskningen. Motorerna som erbjuds är sofistikerade, kraftfulla och effektiva. Tekniken är nästan på topp med de allra senaste Macan-modellerna som finns.

2022 Porsche Macan

Porsche Macan 2022 är den nyaste, mest avancerade och mest eftertraktade Macan-modellen som finns. Som sådan kommer det inte som någon överraskning att 2022 Macan objektivt sett är den bästa Macan hittills. Den får de senaste motorerna, den senaste tekniken, de högsta komfortnivåerna och känslan av att köra en helt ny bil.

Men 2022 Macan är också den dyraste Macan-modellen, vilket innebär att alla inte har råd med den. Det som är bra är att den verkar vara överlägset pålitlig jämfört med de flesta äldre Macan-modeller och det kommer inte som någon överraskning eftersom 2022 års modell är något av en kulmination av allt Porsche gjort med tidigare Macan-modeller.

Resultaten för kundtillfredsställelse verkar också vara övervägande positiva, vilket inte kommer som någon överraskning eftersom 2022 års Macan är under garanti. Därför kan den kosta mer än 99 % av Macan-modellerna där ute, men du vet åtminstone att du inte bör ha några oförutsedda utgifter på ett tag.

  Varför är Porsche så opålitliga?

2015 Porsche Macan

När en helt ny bil kommer ut brukar den oftast drabbas av olika problem som helt enkelt inte uppmärksammades när bilen fortfarande var hemligstämplad. Macan kom ut 2014 för första gången någonsin, men av någon anledning hade 2015 års Macan egentligen aldrig alltför många problem att tala om. WhatCar, en välrenommerad bilsajt på nätet, betygsatte 2015 års Macan med en tillförlitlighet på 98 %, vilket anses vara ett utmärkt resultat.

J.D. Power betygsätter 2015 års Porsche Macan med ett tillförlitlighetsresultat på 84/100, vilket inte heller är så vanligt för helt nya bilar. Detta innebär att 2015 års Macan inte lider av problem som de flesta bilar gör när de först kommer ut. Om du kombinerar det med att 2015 års Macan också är den billigaste Macan kan du förstå varför vi listat den här.

Det kanske inte är den nyaste Macan som man kan köpa för pengar, och det är definitivt inte den mest lyxiga eller modernaste, men ingen kan förneka att 2015 års Macan inte är en åtråvärd och riktigt väl avvägd bil. Vissa kanske anser att 2015 års Macan är det bästa Macan-modellåret någonsin eftersom den kostar mindre än vad vissa mer premiumkompakta SUV:er från detta segment gör.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa Porsche Macan?

Om du är intresserad av lyxiga kompakta SUV:er finns det absolut ingen anledning att inte överväga Porsche Macan. Macan konkurrerar med Mercedes Benz GLC, BMW X3 och Audi Q5, men i verkligheten är ingen av dessa tre lika åtråvärd som Macan.

  2022 BMW X5 VS Porsche Cayenne - Vilken är bäst?

Å andra sidan kan vissa anse att även den senaste Macan är lite daterad på insidan. Macan har praktiskt taget en identisk interiör som 718 Cayman, vilket är både bra och dåligt. Det goda är att interiören är klädd med högkvalitativa material överallt, men det dåliga är att den saknar de nyaste Porsche-funktionerna.

Vilken är den bästa Porsche Macan-modellen?

Den bästa Porsche Macan-modellen är utan tvekan Macan GTS eftersom den är en perfekt balans mellan prestanda och lyx. GTS får en rejäl stylinguppgradering både invändigt och utvändigt vilket gör att den verkar mer aggressiv och ungdomlig.

Men om du vill ha det hela bör du satsa på Porsche Macan Turbo eftersom Turbo är den snabbaste, mest spännande och mest kapabla Macan-modellen som finns.

Är Porsche Macan på väg att upphöra?

Den bensindrivna Porsche Macan kommer troligen att avsluta sin livstid 2024 enligt de flesta källor på nätet, men den kompakta SUV:n Macan kommer troligen att leva vidare. Som sådan kan du förvänta dig att Macan kommer att ha en helt elektrisk drivlina, men det övergripande designreceptet kommer sannolikt inte att förändras dramatiskt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts