Jeep Renegade startar inte – orsaker och hur man åtgärdar det

Jeep Renegade problem

Jeep Renegade är en av de finaste subkompakta crossover-SUV:erna på marknaden. Trots att den är liten är den här bilen också utmärkt för terrängkörning. Det kan dock vara frustrerande att upptäcka att din Jeep Renegade inte startar på grund av ett eller två problem. Här är några av de vanligaste problemen som gör att Jeep Renegade inte startar och hur du löser dem.

Några av de problem som gör att din Jeep Renegade inte startar är ett dött batteri, igensatt bränslefilter, misslyckad startmotor, felaktigt elsystem, trasig säkring, dåliga tändstift, tom bränsletank, fel på bränslepumpen, dålig generator och korrosion på batteriet.

Läs också om dessa Jeep Renegade-problem.

Varför startar inte min Jeep Renegade? Hur löser jag problemet?

Dött batteri

Ett dött batteri är den första delen som du bör inspektera om din Jeep Renegade inte startar. Om batteriet är dött eller svagt kommer det inte att leverera elektrisk energi till alla delar av bilen. Därför bör du låta kontrollera batteriet innan du kontrollerar någon annan del.

Det här problemet kan åtgärdas genom att starta bilen med starthjälp. Om starthjälpen misslyckas betyder det att batteriet är dött och måste bytas ut mot ett nytt. Du bör byta bilens batteri vart tredje år.

Felaktig startmotor

Startmotorn vänder motorn vid tändning och gör att bilen kan starta. Om startmotorn är dålig eller slutar fungera kommer bilen därför inte att starta. Ett av de vanligaste tecknen på en dålig startmotor är ett klickande ljud. Detta problem kan åtgärdas genom att byta ut den dåliga startmotorn mot en bra.

  Är Jeep Grand Cherokee en bra bil?

Dålig generator

Generatorn arbetar hand i hand med batteriet. Generatorn ansvarar för att ladda batteriet och håller bilens elektriska system igång efter att bilen har startats. Så om generatorn är dålig eller defekt startar bilen inte. Precis som en dålig startmotor måste en dålig generator bytas ut för att lösa problemet.

Ett av de vanligaste tecknen på en dålig generator är morrande eller gnällande ljud.

Korrosion på batteriet

Korrosion på batteriets kontakter stoppar strömflödet. Som ett resultat kommer du att försöka starta bilen men den startar inte. Om strömmen inte flyter kommer strömmen inte att levereras till din motor. För att åtgärda detta problem måste du bli av med korrosionen på kontakten och ansluta batteriet igen.

Tömma bränsletanken

Att alltid ha rätt vätskor i bilen är mycket viktigt för att bilen ska fungera smidigt. Det spelar ingen roll om det är motorolja, växellådsvätska eller till och med bränsle. Om din bil har slut på bränsle kommer den inte att starta. Det är viktigt att kontrollera bilens bränslenivå innan du startar bilen eller kör iväg.
För att åtgärda det här problemet måste du tanka din bil.

Bränslefilter är igensatt

Om bränslet inte kan nå din Jeep Renegades motor har bilen svårt att förbränna det. Som ett resultat av detta kommer bilen inte att starta. Detta orsakas vanligtvis av ett igensatt bränslefilter. Tidiga tecken på ett igensatt bränslefilter är dålig bensinprestanda och svårigheter att starta.

  Jeep Grand Wagoneer Tillförlitlighet

Det här problemet kan åtgärdas genom att avstänga bränslefiltret. Dessutom är det viktigt att serva bilen för att undvika att få sådana problem.

En trasig säkring

Bilens säkringar spelar en viktig roll för att skydda de elektriska ledningarna i din bil från överström och kortslutning. Så om du har en trasig säkring eller om smältbara länkar är skadade kommer bilen inte att starta. Detta beror på att strömmen inte når startreläet.

För att åtgärda detta problem låter du en professionell mekaniker inspektera bilen och ta reda på om säkringen är trasig eller om länkarna är skadade. Om säkringen är trasig måste den bytas ut. Men om länkarna är skadade kan de repareras.

Bränslepumpfel

Bränslepumpen överför vätska från bränsletanken till förgasaren eller bränsleinsprutaren i förbränningsmotorn. Om bränslepumpen är trasig kommer du att märka tecken som t.ex. effektförlust vid acceleration, bilen spottar i höga hastigheter och motorn startar inte. För att åtgärda problemet måste du byta ut den dåliga bränslepumpen.

Dåliga tändstift

Tändstiften ger den gnista som antänder luft/bränsleblandningen och bildar den explosion som gör att din motor kan producera kraft. Så om tändstiften är dåliga kommer din bil att ha svårt att starta. Och det enda sättet att åtgärda detta problem är att byta ut de dåliga tändstiften mot bra.

Felaktigt elsystem

Ett felaktigt elsystem som lösa eller skadade kablar kan hindra din bil från att starta. Så om du har kontrollerat alla ovanstående delar och din bil inte startar bör du kontrollera bilens elsystem och låta åtgärda trasiga eller skadade kablar och anslutningar. Detta kommer att avvärja problemet.

  Bilar som liknar Jeep Renegade

FAQ

Är Jeep Renegade tillförlitlig?

Nej, Jeep Renegade är en av de minst tillförlitliga Jeep-modellerna. Detta beror på att den här bilen kommer med många problem. Därför kommer ägaren till den här bilen att tillbringa något mer tid i garaget än de flesta ägare till konkurrerande bilar. Icke desto mindre är vissa Jeep Renegade-modellår mer tillförlitliga än andra. Tänk alltid på detta när du väljer en begagnad Jeep Renegade.

Är det dyrt att laga Jeep Renegade?

Ja, det är betydligt dyrare att underhålla Jeep Renegade än de flesta av dess rivaler. I genomsnitt kostar det dig cirka 498 dollar att underhålla Jeep Renegade. Tvärtom tar det i genomsnitt 466 dollar att underhålla subkompakta crossover-SUV:er årligen. Du kommer alltså att spendera minst 32 dollar mer för att underhålla Jeep Renegade jämfört med sina rivaler.

Vilka andra problem har Jeep Renegade?

Förutom att Jeep Renegade inte kan starta kan den här bilen också utveckla andra problem som motorproblem, elproblem, upphängningsproblem, för höga avgasutsläpp, transmissionsproblem, oregelbundna avstängningar av fordonet, styrproblem och överdriven oljeförbrukning.

Trots att Jeep Renegade har flera problem kan den hålla längre om den underhålls och sköts på rätt sätt.

Sammanfattning

Nu när du vet vad som kan orsaka att din Jeep Renegade inte startar bör du ha lätt att identifiera grundorsaken och åtgärda den. På det hela taget är Jeep Renegade en trevlig bil för personer som letar efter en subkompakt crossover-SUV med utmärkta terrängegenskaper.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts