Vanliga problem med Jeep Renegade

Jeep Renegade problem

Jeep Renegade må vara en kompakt SUV, men den har ändå samma prestanda och hållbarhet som sina större syskon. Trots sin exceptionella prestanda och robusta konstruktion är Jeep Renegade inte en särskilt pålitlig bil. Detta beror på att den registrerar flera problem som tidigare användare har klagat på.

Några av de vanligaste problemen med Jeep Renegade är överdriven oljeförbrukning, motorproblem, överdrivna avgasutsläpp, kontrollampan tänds, problem med växellådan och oregelbunden avstängning av fordonet. Dessutom kan kontrollampan för motorn tändas och traktionssystemet aktiveras.

Vilka är de vanligaste problemen med Jeep Renegade?

Överdrivna avgasutsläpp

Syftet med att utföra ett utsläppstest är att bidra till att minska antalet föroreningar som är farliga för miljön. Så om din bil släpper ut för mycket avgasutsläpp får den kanske inte tillåtas på vägen. De flesta Jeep Renegades har detta problem.

En av de Jeep Renegade-motorer som är ökända för att producera för stora utsläpp är den 4-cylindriga 2,4-liters Tigershark-motorn. Den här motorn producerar överdrivna utsläpp över den rekommenderade nivån. Det innebär att du kan komma att lägga mer pengar på den här motorn för att åtgärda problemet och få din bil på vägen.

Överdriven oljeförbrukning

Detta är det största problemet med Jeep Renegade. Alla Jeep Renegade-modeller som är utrustade med den 4-cylindriga 2,4-liters Tigershark-motorn förbrukar för mycket olja. Detta beror på ett konstruktionsfel som gör att motorn förbrukar överdrivet mycket olja. Det noterades att motorn har defekta kolvringar som gör att olja kan sippra förbi ringarna.

Trots att 2,4-litersmotorn rymmer upp till 5,5 liter olja kan den förbruka upp till en liter olja var 1000:e mil. Överraskande nog kan motorn stanna om oljenivån är lägre än 3,5 liter. Dessutom kan oljenivån sjunka utan att indikatorlampan för låg oljemängd visas.

Problem med växellådan

Jeep Renegade har också problem med växellådan. Ett av de viktigaste överföringsproblemen är kopplat till växlingskvaliteten. Detta problem är utbrett på Jeep Renegade med ZF:s 9-växlade automatiska växellåda, som var unik i sitt slag och hade avancerad teknik. Detta problem orsakade fördröjd växelkoppling när man försökte accelerera.

Dessutom hade den 9-växlade växellådan också problem med dåligt installerade sensorer som kunde få bilen att plötsligt växla in i neutralläge. Andra problem med växellådan var ryckningar, bristande respons, ett fel på kabelsystemet och problem med lunkande växellådor.

Motorproblem

Motorproblemen i Jeep Renegade varierade från ett modellår till ett annat. De vanligaste motorproblemen var dock att motorn stannade av, överdriven oljeförbrukning, knackande och skramlande ljud och mycket mer. Observera att motorn brukade stalla av under körning. Dessutom var detta problem vanligare i 2017 års Jeep Renegade.

  Vanliga problem med Jeep Grand Cherokee

Elektriska problem

Vissa Jeep Renegade-ägare klagade också på elektriska problem. En av ägarna till en Jeep Renegade klagade över en total förlust av elkraft, vilket ledde till att bilen stannade. I vissa bilar försökte användarna byta ut batteriet, medan andra uppdaterade programvaran, men problemet försvann aldrig helt. Dessutom är problemet utbrett i 2015 års Jeep Renegade.

Oregelbundna avstängningar av fordonet

Eftersom Jeep Renegade är det minst pålitliga Jeep Renegade-modellåret på marknaden har 2015 års Jeep Renegade många problem. Ett av dessa problem är oregelbunden bilavstängning. Många förare av den här bilen har klagat på att bilen stängs av utan förvarning. Det som är irriterande är att teknikerna inte kan lokalisera problemet.

Traction Control-systemet aktiveras på

Traction control-systemet i Jeep Renegade 2016 aktiverar sig självt utan någon förvarning. Och efter att varningssystemet har aktiverats kör fordonet i några sekunder innan det stannar abrupt. Överraskande nog kan det här problemet uppstå så tidigt som vid 7 000 mil.

FAQ

Är Jeep Renegade tillförlitlig?

Nej, Jeep Renegade har en genomsnittlig tillförlitlighet. Så den är varken dålig eller bra när det gäller tillförlitlighet. Därför är den inte ett bra alternativ för personer som letar efter en mer tillförlitlig subkompakt SUV. Den här bilen har genomsnittlig tillförlitlighet eftersom den kommer med många problem. Den är dock inte särskilt dyr att reparera som de flesta av sina konkurrenter.

Hur länge håller Jeep Renegade?

Jeep Renegade må ha många problem, men det är ändå en hållbar bil. Det beror på att den kan hålla över 200 000 mil när den underhålls ordentligt. I genomsnitt ska en Jeep Renegade hålla mellan 150 000 och 250 000 mil. Men om bilen inte underhålls väl eller körs dåligt kanske den inte håller över 150 000 mil.

Är Jeep Renegade dyr att underhålla?

När du jämför kostnaden för att reparera en subkompakt SUV kommer du att upptäcka att Jeep Renegade är något dyr att reparera. Den har en årlig underhållskostnad på 498 dollar, medan den genomsnittliga kostnaden för att reparera en subkompakt SUV är cirka 466 dollar. Sammantaget är den ganska billigare att reparera än de flesta av sina konkurrenter.

Vad är den minst tillförlitliga Jeep Renegade?

Titeln för den minst tillförlitliga Jeep Renegade går till 2015 års modell. Den här bilen rapporterar fler problem än alla andra årsmodeller. Några av de vanligaste problemen som Jeep Renegade från 2015 upplever är att kontrollampan för motorn tänds, problem med växellådan och motorproblem.

  Vanliga problem med Jeep Cherokee

Vid vilken körsträcka börjar Jeep Renegade få problem?

Vissa förare har rapporterat att de fått problem redan vid 80 000 mil, medan andra har rapporterat 90 000 mil. Överlag, om du tar väl hand om din Renegade, bör du inte uppleva allvarliga problem förrän du når över 150 000 mil.

Vilket år är den bästa Jeep Renegade-modellen?

2015 var det bästa året för Jeep Renegade. Det totala betyget för den här modellen är 7,9, vilket gör den till den högst betygsatta Renegade någonsin.

Vem tillverkar motorerna till Jeep Renegade?

Alla Renegade-modeller har antingen tre- eller fyrcylindriga motorer. Dessa motorer kommer från Fiat eller Chrysler, beroende på vilken marknad det gäller.

Varför tappar min Jeep Renegade kraft?

Det är troligen ett igensatt bränslefilter. Bränslefiltret är blockerat i Renegade. Detta innebär att inte tillräckligt med bränsle kan injiceras i motorn. Detta kan orsaka effektförlust och ryckningar när fordonet accelererar. Ännu värre är att motorn kan sluta fungera medan du kör på grund av otillräckligt bränsle.

Kör Jeep Renegade varmt?

Ja, ibland går de varma. En kylmedelsläcka, vattenpump, kylare eller slang är de vanligaste orsakerna till att en Renegade överhettas. Radiatorfläkten eller en trasig termostat är de vanligaste orsakerna till överhettning i en Jeep Renegade.

Är Jeep Renegade bra i snö?

Experter och ägare är överens om att Jeep Renegade klarar av snöiga förhållanden. Renegade är känd för sin utmärkta terrängförmåga. Den har systemet Selec-Terrain Traction Management, som gör det lätt att ta sig an snöiga förhållanden.

Vilken Jeep-modell är bäst i snö?

  • Grand Cherokee.
  • Cherokee Trailhawk.
  • Wrangler.
  • Renegade.

Vilken Jeep Renegade är bäst i snö?

Varje trim, inklusive Trailhawk, Limited och Latitude, erbjuder fyrhjulsdrift och förtroende på snöiga vägar. Trailhawk-trimningen rekommenderas om du tänker ta din Renegade i terräng. Den ger lite mer lyx till din dag.

Vad är skillnaden mellan en Renegade latitude och en Renegade sport?

Jeep Renegade Latitude ser mer premium ut än sin basversion Sport. I standardutrustningen ingår många av de tillval som finns i Sport, till exempel farthållare och 7-tums Uconnect-systemet. Den levereras också med 17-tums aluminiumdäck, temperaturreglering med två zoner samt takräcken, dimljus och automatiska strålkastare.

Hur ofta ska man byta olja i en Renegade?

En bils viktigaste och mest betydelsefulla service är ett oljebyte. Jeep rekommenderar att du byter olja och filter i din Jeep Renegade 2019 var 3 000 till 5 000 mil. Det är dock en bra idé att konsultera din ägarmanual samt din återförsäljare för att fastställa de bästa intervallen för ditt fordon.

  Vanliga problem med Jeep Compass

Är en Renegade fyrhjulsdriven?

Ja, Renegade erbjuder AWD samt två olika 4WD-system. Trailhawk är utrustad med Jeep Active Drive Low fulltidssystem för fyrhjulsdrift. Det här systemet har ett lågt intervall med ett krypförhållande på 21:1. Detta system hjälper Trailhawk att bli Trail Rated.

Finns det en Jeep Renegade med dieselmotor?

Jeep har avvecklat alla dieselalternativ för sin Renegade, inklusive 2,0-liters Multijet-motorn, som hade fyrhjulsdrift och 168 hk. En 118 hk stark 1,6-liters dieselmotor eller en ny 138 hk stark 2,0-litersmotor är inte längre tillgängliga.

Vad är skillnaden mellan Jeep Wrangler och Renegade?

Renegade har en högre passagerarvolym på 118,6 kubikfot, jämfört med Wranglers 88,1 kubikfot. Dessutom erbjuder Wrangler mer lastutrymme med 56,5 kubikmeter bakom sätet på första raden, jämfört med Renegades 50,8 kubikmeter bakom sätet.

Vad betyder ett utropstecken på en Renegade?

Varningslampa: Däcktrycksvarning: Detta utropstecken är omgivet av en hästskoformad form. Det kan också stå TPMS (däcktrycksövervakningssystem). Detta indikerar att ett eller flera däck har lågt lufttryck.

Har Renegade läderstolar?

Lädersäten finns tillgängliga med accentnålar. De uppvärmda framsätena och ratten är uppvärmda. Displayen är 7 tum i färg och har en 115-volts extra ingång. Den har också vindrutetorkare med avisning för ökad säkerhet.

Vilka är Renegade-åren att undvika?

Det sämsta Jeep Renegade-modellåret. Endast det sämsta modellåret för Renegade resulterade i ett lågt tillförlitlighetsbetyg. Jeep Renegade 2016 är inte utan problem. Årsmodellen 2015 hade också en hel del problem.

Vilka motorer finns tillgängliga i Jeep Renegade?

Motor med turboladdning: Alla modeller utom GT-modellen har en turboladdad 4-cylindrig motor och en automatlåda med nio växlar. Det är bara Sport-utrustningen som har fyrhjulsdrift. Du kan också välja ett alternativ med femhjulsdrift för Sport-trimningen.

Slutgiltiga tankar

Jeep Renegade kan komma med flera problem, men det är ändå en trevlig bil. Dessutom varierar problemen från ett Jeep Renegade-modellår till ett annat. Jeep Renegade 2015 är det årsmodell med flest problem, medan 2017 års modell är den mest pålitliga.
Oavsett vilken Jeep Renegade du skaffar är det viktigt att se till att du tar väl hand om bilen för att undvika att besöka en mekaniker mer regelbundet. Korrekt underhåll och körvanor kommer att se till att Jeep Renegade håller längre och är billigare att underhålla i längden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts