Bilar som liknar Jeep Renegade

Jeep Renegade

Jeep Renegade är den perfekta bilen för personer som letar efter en perfekt subkompakt SUV för terrängkörning. Tack vare sin robusta konstruktion och kraftfulla motor. Men vilka bilar liknar Jeep Renegade?

Några av de bilar som liknar Jeep Renegade är Jeep Patriot, Hyundai Kona, Mazda CX-30, Kia Soul, Fiat 500X, Subaru Crosstrek, Chevrolet Equinox och Ford EcoSport. Även om de flesta av dessa bilar inte är kraftfulla i terräng har de liknande egenskaper som Jeep Renegade och överträffar den på vissa områden.

Vilka bilar liknar Jeep Renegade?

1. Jeep Patriot

Om du tycker att Jeep Renegade är för liten för dig bör Jeep Patriot vara en trevlig uppgradering. Jeep Patriot har nämligen inte bara en boxig design som Jeep Renegade utan är också byggd för terrängkörning. Den är dock betydligt större och kan ta med sig mer än sju passagerare.

Trots sin lilla storlek levererar Jeep Renegade mer kraft än Jeep Patriot. Tack vare den 2,4-liters levererar upp till 180 hk jämfört med Jeep Patriot som levererar upp till 172 hk.

2. Fiat 500X

Fiat 500X har många liknande egenskaper som Jeep Renegade. Först och främst är den här bilen baserad på samma plattform som Jeep Renegade, vilket är FCA Small Wide 4X4-plattformen. Den är också kompakt och har plats för upp till fem passagerare.

Överraskande nog är Fiat 500X inte en bra terrängbil som Jeep Renegade. Istället är den väl lämpad för stadskörning. Tack vare sin slimmade design och att den är lätt att manövrera på stadsvägarna.

  Är Jeep Renegade en bra bil?

3. Hyundai Kona

En annan bil som liknar Jeep Renegade är Hyundai Kona. Båda bilarna är subkompakta SUV:er, men Hyundai Kona är något mindre. Dessutom är den också mindre kraftfull och med mycket mindre markfrigång än Jeep Renegade. Jeep Renegade kommer med en 2,4-liters motor som levererar upp till 180 hk, medan Hyundai Kona är utrustad med en 2,0-liters motor som ger upp till 147 hk.

Hyundai Kona är tvärtom effektivare, pålitligare och billigare att underhålla än Jeep Renegade.

4. Kia Soul

Kia Soul har en boxig design som liknar Jeep Renegade. Dessutom är de båda subkompakta SUV:er och har plats för upp till fem passagerare. Men medan Jeep Renegade har fyrhjulsdrift har Kia Soul framhjulsdrift.

När det gäller prestanda och effektivitet är Kia Soul den bättre bilen. Dessutom är det betydligt billigare att skaffa och underhålla Jeep Renegade.

5. Mazda CX-30

Mazda CX-30 är ett annat bra alternativ till Jeep Renegade för personer som söker effektivitet, prestanda och tillförlitlighet. Bortsett från det är båda bilarna kompakta och har plats för upp till fem passagerare. Icke desto mindre presterar Jeep Renegade betydligt bättre i terräng än Mazda CX-30.

Å andra sidan är Mazda CX-30 mer bränslesnål, med mer kraft och lastutrymme. Dessutom är Mazda CX-30 mycket billigare att köpa och underhålla.

6. Subaru Crosstrek

Subaru Crosstrek och Jeep Renegade har många saker gemensamt. Till exempel är båda SUV:erna utmärkta för körning på och utanför vägarna på grund av deras körsystem. Subaru Crosstrek har ett fyrhjulsdrivet system, medan Jeep Renegade har ett fyrhjulsdrivet system.

  Vilken Jeep är bäst för en familj?

Jeep Renegade ser lyxigare ut än Subaru Crosstrek, men den sistnämnda ser sportigare ut och är bäst lämpad för körning på väg. Som väntat är Subaru Crosstrek mer effektiv och pålitlig än Jeep Renegade.

7. Chevrolet Equinox

Ett annat bra alternativ till Jeep Renegade är Chevrolet Equinox, den här subkompakta crossover-SUV:n är snygg med många exklusiva funktioner. Den har också två drivlinealternativ, bland annat framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Därför är den utmärkt för körning både på och utanför vägarna.

Dessutom har Chevrolet Equinox en rymlig kupé och ett stort lastutrymme, vilket gör den mer praktisk än den dyrare Jeep Renegade.

8. Ford EcoSport

Ford EcoSpor är ett bra alternativ till Jeep Renegade eftersom den har fyrhjulsdrift som standard. Det innebär att användarna enkelt kan köra bilen i tuff terräng. Dessutom har den också plats för upp till fem passagerare, vilket är likt Jeep Renegade.

Ford EcoSport är dock billigare att underhålla och mer effektiv. Den är också mer kompakt, vilket gör den bättre för stadskörning än Jeep Renegade.

FAQ

Är Jeep Renegade tillförlitlig?

Ja, Jeep Renegade är en ganska pålitlig bil. De flesta tillförlitlighetsbedömningar har gett den här bilen ett tillförlitlighetsbetyg som ligger över genomsnittet. Så användarna ska inte förvänta sig att spendera mycket när det gäller reparation och underhåll. Icke desto mindre behövs god skötsel och underhåll för att undvika de flesta problem som hans bil kan råka ut för.

Vilka är de vanligaste problemen med Jeep Renegade?

Jeep Renegade må vara mer tillförlitlig än de flesta av sina syskon, men den har ändå flera problem som intresserade köpare bör känna till. Några av de vanligaste problemen med Jeep Renegade är elektriska problem, transmissionsproblem, fjädringsproblem, överdrivna avgasutsläpp, kraftig oljeförbrukning och motorproblem.

  Är Jeep Commander en bra bil?

Hur länge håller Jeep Renegade?

Med rätt skötsel och underhåll kan Jeep Renegade hålla mellan 150 000 och 200 000 mil. Det krävs dock rätt underhåll och reparationer för att din bil ska hålla så länge. Dessutom bör goda körvanor utövas också.

Är det dyrt att underhålla Jeep Renegade?

Överraskande nog är Jeep Renegade inte lika dyr som de flesta av sina syskon att underhålla. I genomsnitt kostar Jeep Renegade cirka 498 dollar att underhålla, vilket är billigt men något dyrare än branschgenomsnittet för subkompakta SUV:er. Det är dock fortfarande lägre än branschgenomsnittet på 652 dollar för alla bilar.

Slutsats

Jeep Renegade är den minsta Jeep-modellen på marknaden. Trots att den är liten har den fortfarande fantastiska terrängegenskaper som gör den till en av de bästa subkompakta SUV:erna för tuff terräng. Men om du vill ha bilar som liknar Jeep Renegade med bättre prestanda, bränsleeffektivitet och komfort kan du behöva titta på några av de modeller som vi har lyft fram ovan.

Dessutom är Jeep Renegade betydligt dyrare att skaffa och underhålla än de flesta av sina rivaler. Men när det gäller terrängkörning är Jeep Renegade bäst i sin klass.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts