Bilar som liknar Jeep Patriot

Jeep Patriot

Jeep Patriot är en utmärkt terrängbil med flera trimnivåer att välja mellan. Dessutom är den prisvärd men rymlig med hyfsat lastutrymme. Men vilka bilar liknar Jeep Patriot?

Bilar som liknar Jeep Patriot är Jeep Compass, GMC Terrain, Jeep Renegade, Ford Escape, Kia Sportage, Subaru Forester, Honda CRV och Hyundai Santa Fe. Så om du är förälskad i Jeep Patriot men vill ha ett mer prisvärt, bränslesnålt eller pålitligt alternativ kan du kolla in dessa bilar.

Vilka bilar liknar Jeep Patriot?

1. Jeep Compass

Jeep Compass är mycket lik Jeep Patriot på många sätt. Först och främst är Jeep Compass byggd för terrängkörning, vilket är samma sak som Jeep Patriot. Dessutom är båda bilarna kompakta men har många avancerade funktioner.

Däremot är Jeep Compass mycket större än Jeep Patriot. Dessutom är den mycket snabbare eftersom den kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 9,75 sekunder med en toppfart på 124 mph. Jeep Patriot däremot har en topphastighet på 112 mph och kan accelerera från 0 till 60 mph på 92 sekunder.

2. Jeep Renegade

Till skillnad från Jeep Compass är Jeep Renegade betydligt mindre än Jeep Patriot. Den är dock också byggd för körning på och utanför vägarna. Trots att Jeep Renegade är liten har den mer kraft än Jeep Patriot. Detta beror på att dess motor levererar upp till 180 hk jämfört med de 172 hk som Jeep Patriot producerar.

Dessutom är Jeep Renegade också mer bränsleeffektiv än Jeep Patriot eftersom den har ett kombinerat EPA-värde på 26 mpg, jämfört med 22 mpg i Jeep Patriot.

3. Ford Escape

En annan bil som liknar Jeep Patriot är Ford Escape. Ford Escape är inte bara en kompakt SUV, utan den är också en femsitsig bil med möjlighet till sju sittplatser som Jeep Patriot. Dessutom har de här två bilarna liknande motorer.

  Vanliga problem med Jeep Patriot?

Dessutom är Ford Escape utrustad med en 2,5-liters inline-4-motor som levererar upp till 200 hk, medan Jeep Patriot har en 2,4-liters inline-4-motor som levererar upp till 172 hk. Jeep Patriot är dock något mer avancerad än Ford Escape, medan Ford Escape är mer bränsleeffektiv.

4. GMC Terrain

GMC Terrain är en kompakt SUV i likhet med Jeep Patriot. Trots detta är den ganska rymlig med ett större lastutrymme än Jeep Patriot. Dessutom är den mer bränslesnål än Jeep Patriot. Den här bilen saknar dock kraft och presterar inte exceptionellt bra i terräng. Detta beror på att den levereras med en 1,5-liters turbomotor som är något nedslående.

Icke desto mindre är den rolig att köra med många tekniska funktioner. Den är också vackert utformad och ser mer tilltalande ut än Jeep Patriot.

5. Subaru Forester

Subaru Forester är en perfekt kompakt SUV för förare som vill ha prestanda och effektivitet i samma bil. Den är också perfekt för allväderskörning, vilket gör den till ett perfekt alternativ till Jeep Patriot. Till skillnad från Jeep Patriot har Subaru Forester dock bara plats för upp till fem personer.

Dessutom har Subaru Forester fyrhjulsdrift som standard, medan Jeep Patriot har fyrhjulsdrift som standard. Den är också mer effektiv med ett kombinerat EPA-värde på 29 mpg, medan Jeep Patriot har 22 mpg.

6. Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe är mycket lik Jeep Patriot eftersom de är utrustade med liknande motorstorlekar. Medan Jeep Patriot har en 2,4-liters inline-4-motor med 172 hk, har Hyundai Santa Fe en 2,5-liters inline-4-motor med 191 hk. Båda bilarna är också kompakta med ett hyfsat kabin- och lastutrymme.

  Vilken Jeep är bäst för jakt?

Men som väntat är Hyundai Santa Fe mer bränslesnål och mycket billigare än Jeep Patriot. Dessutom är den mer pålitlig och billigare att underhålla.

7. Kia Sportage

Kia Sportage är en annan stor liknande bil som Jeep Patriot. Även om båda bilarna är kompakta SUV:er presterar Kia Sportage mycket bättre på vägen, medan Jeep Patriot presterar bäst i terräng. Båda bilarna har utmärkt markfrigång, även om Jeep Patriot är något högre från marken än Kia Sportage.

När det gäller övergripande prestanda och effektivitet är Kia Sportage betydligt bättre än Jeep Patriot. Kia Sportage har inte bara en kraftfullare motor, utan har också bättre bränsleekonomi.

8. Honda CRV

Om du vill ha en kompakt SUV som liknar Jeep Patriot men med bättre bränsleeffektivitet och tillförlitlighet är Honda CRV ett av de bästa alternativen. Den här bilen kommer med en 1,5-liters motor som levererar upp till 190 hk. Den har också ett EPA-värde på 29 mpg och är mycket billigare att underhålla än Jeep Patriot.

FAQ

Är Jeep Patriot en pålitlig bil?

Nej, Jeep Patriot är inte en pålitlig bil. Det beror på att den kommer med flera problem och många tillförlitlighetsorgan ger den ett genomsnittligt tillförlitlighetsbetyg. Till exempel ger J.D. Power den ett betyg på 2,5 av 5,0. Dessutom har Jeep Patriot också ett lågt återförsäljningsvärde.

Hur länge håller Jeep Patriot?

Det beror på hur väl du underhåller bilen. Med rätt underhåll och skötsel håller Jeep Patriot i mer än 150 000 mil. Vissa Jeep Patriot-ägare har dock rapporterat att deras bilar har hållit i mer än 250 000 mil. För att bilen ska hålla ännu längre bör man dessutom utöva goda körvanor.

  Jeep Wrangler Tillförlitlighet

Är det dyrt att underhålla Jeep Patriot?

Ja, det är ganska dyrt att underhålla Jeep Patriot jämfört med de flesta av dess konkurrenter. I genomsnitt kostar Jeep Patriot cirka 596 dollar att reparera och underhålla årligen. Detta är mer än den genomsnittliga underhållskostnaden för mellanstora SUV:er på 521 dollar. Intresserade köpare bör därför vara beredda att spendera mer på reparation och underhåll.

Vilka är de vanligaste problemen med Jeep Patriot?

Jeep Patriot är en hållbar och kraftfull SUV med många fantastiska funktioner. Men precis som de flesta bilar har Jeep Patriot också flera problem som intresserade köpare bör känna till. Vanliga problem med Jeep Patriot är bland annat vattenläckage i kupén, för tidigt CVT-fel, problem med växellådan och motorproblem.

Sammanfattning

Jeep Patriot är en trevlig kompakt SUV med trevliga funktioner och ett hyfsat kabin- och lastutrymme. Den här bilen är dock inte bränslesnål, pålitlig eller billig att underhålla. Så om du letar efter en perfekt ersättare till Jeep Patriot kan du välja en av ovanstående kompakta SUV:er med de funktioner du önskar dig mest.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts