Bilar som liknar Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee är en mellanstor SUV från Jeep. Till skillnad från de flesta SUV:er som tillverkas med ett chassi som bygger på en stomme, använder Jeep Grand Cherokee ett enkropps-chassi. Men vilka bilar liknar Jeep Grand Cherokee?

Bilar som liknar Jeep Grand Cherokee är Jeep Wrangler, Dodge Durango, Land Rover Defender, Ford Explorer, Hyundai Palisade, Kia Telluride, GMC Acadia och Subaru Ascent.

Jeep Grand Cherokee är den bästa definitionen av terrängkörning med komfort. Tack vare sin robusta konstruktion med avancerade funktioner och ett fyrhjulsdrivningssystem. Dessutom finns Jeep Grand Cherokee med tre motoralternativ, bland annat en V6, aV8 och plug-in hybrid.

Vilka bilar liknar Jeep Grand Cherokee?

1. Jeep Wrangler

Jeep Wrangler delar många egenskaper med Jeep Grand Cherokee. Först och främst är båda dessa bilar utmärkta terrängbilar. Dessutom är de hållbart byggda för att hålla länge. Precis som Jeep Wrangler kommer Jeep Grand Cherokee med flera motoralternativ.

Jeep Wrangler kommer dock med ett avtagbart tak, medan Jeep Grand Cherokee inte gör det. Dessutom är Jeep Grand Cherokee ganska dyrare än Jeep Wrangler. Medan baspriset för Jeep Wrangler är 32 540 dollar är baspriset för Jeep Grand Cherokee cirka 41 995 dollar.

2. Dodge Durango

Dodge Durango har varit i produktion från 1997 till idag. Den tredje generationen, som börjar med modellåret 2011, delar samma plattform som Jeep Grand Cherokee. Därför kommer den också med ett unibody-chassi. Dessutom är båda bilarna lyxiga med förstklassiga funktioner.

Beroende på vilken modell du väljer kan Jeep Grand Cherokee vara mindre eller större än Dodge Durango. När det gäller priset är Jeep Grand Cherokee dyrare än Dodge Durango med en liten marginal.

  Lincoln Town Car Tillförlitlighet

3. Hyundai Palisade

Till skillnad från Jeep Grand Cherokee som har funnits på marknaden i årtionden är Hyundai Palisade fortfarande en ny modell eftersom den lanserades 2018. Den här bilen har dock många liknande funktioner som Jeep Grand Cherokee. Precis som Grand Cherokee kommer Hyundai Palisade också med en V6-motor. Den är också lyxig och avancerad.

Däremot är Hyundai Palisade betydligt billigare och mer pålitlig än Jeep Grand Cherokee. Grundpriset för Hyundai Palisade är 36 545 dollar, medan Jeep Grand Cherokee har ett pris på cirka 41 995 dollar.

4. Kia Telluride

Om du är förälskad i Jeep Grand Cherokee, men önskar en mer pålitlig, rymlig, avancerad och prisvärd mellanstor crossover-SUV är Kia Telluride det bästa valet. Även om Kia Telluride delar många funktioner med Grand Cherokee erbjuder den mer värde för pengarna.

Dessutom erbjuder Kia Telluride de mest avancerade förarassistansfunktionerna i sin klass. Naturligtvis har BMW, Audi och Mercedes-Benz modeller med bättre funktioner, men de är betydligt dyrare.

5. Subaru Ascent

En annan liknande bil till Jeep Grand Cherokee är Subaru Ascent. Jeep Grand Cherokee må vara större och mer avancerad än Subaru Ascent, men den senare är kraftfullare och mer bränsleeffektiv. Trots detta presterar båda bilarna bra både på och utanför vägarna.

Subaru Ascent har en topphastighet på 130 mph och den kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 6,9 sekunder. Tvärtom kan Jeep Grand Cherokee accelerera från 0 till 60 mph på 77,4 sekunder med en toppfart på 117 mph.

6. GMC Acadia

Precis som Subaru Ascent erbjuder GMC Acadia också mer kraft och presterar mycket bättre än Jeep Grand Cherokee. Denna mellanstora crossover-SUV har en topphastighet på 131 mph och kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 6,1 sekunder. Trots att Jeep Grand Cherokee är en fantastisk terräng-SUV med familjevänliga funktioner har Jeep Grand Cherokee bättre och mer avancerade funktioner.

  Vilka bilar har samma bultmönster som Mercedes

7. Ford Explorer

Ford Explorer erbjuder stor komfort på vägen, men är inte en match för Jeep Grand Cherokee i terräng. Men när det gäller tillförlitlighet, effektivitet och underhållsvänlighet är Ford Explorer den bättre bilen. Dessutom är Ford Explorer mycket snabbare med en topphastighet på 146 mph och den kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 5,9 sekunder.

8. Land Rover Defender

Land Rover Defender är en annan bil som liknar Jeep Grand Cherokee. Den erbjuder en enastående kapacitet på och utanför vägarna. Den är till och med en bättre terrängkörare än Jeep Grand Cherokee. Tack vare sin överlägsna markfrigång och sina topputrustningar. Den är också kraftfullare men dyrare än Jeep Grand Cherokee.

FAQ

Är Jeep Grand Cherokee tillförlitlig?

Nej, Jeep Grand Cherokee är inte tillförlitlig. I stället är det en av de minst tillförlitliga Jeep-modellerna på marknaden. Många tillförlitlighetsinstitut har gett den ett betyg som ligger under genomsnittet. Detta innebär att underhåll och reparation av denna SUV kan bli ganska kostsamt.

Vilka är de vanligaste problemen med Jeep Grand Cherokee?

Jeep Grand Cherokee är perfekt för tuff terräng och den erbjuder stor komfort. Ändå har den också flera problem som intresserade köpare bör känna till. Några av de vanligaste problemen med Jeep Grand Cherokee är elektriska problem, motorn stannar under körning, TIPM som inte fungerar och läderinstrumentbrädan som skrynklar sig.

  Bästa året för Audi A7

Är det dyrt att underhålla Jeep Grand Cherokee?

Att underhålla Jeep Grand Cherokee är ganska dyrare än de flesta av dess konkurrenter. I genomsnitt kostar den cirka 10 484 dollar för underhåll och reparationer under de första 10 åren av ägande. Som väntat är detta mer än branschgenomsnittet på cirka 1 351 dollar.

Hur länge håller Jeep Grand Cherokee?

I genomsnitt håller Jeep Grand Cherokee mellan 150 000 och 250 000 mil. Det uppskattas också att endast 0,9 % av alla Jeep Grand Cherokee SUV:er håller över 200 000 mil. Trots detta har vissa ägare registrerat över 300 000 miles, vilket är en stor bedrift. Sammantaget är Jeep Grand Cherokee en av de minst hållbara Jeep-modellerna.

Vad är den minst tillförlitliga Jeep Grand Cherokee?

Jeep Grand Cherokee anses av många tillförlitlighetsorgan vara den minst tillförlitliga Jeep-modellen. Vissa modellår har dock varit bättre än andra. Titeln för det minst tillförlitliga Jeep Grand Cherokee-modellåret går till 2014 års Jeep Grand Cherokee. Andra otillförlitliga modellår är 2015 och 2011 års modellår.

Bottom line

Jeep Grand Cherokee är inte bara en utmärkt terräng-SUV, utan erbjuder även komfort. Men om du letar efter effektivitet, lastutrymme, prestanda, tillförlitlighet och allmänt värde för pengarna finns det andra alternativ att välja mellan.

Listan med bilar som vi har tillhandahållit ovan ger intresserade köpare möjlighet att välja en mellanstor SUV som liknar Jeep Grand Cherokee men med något annorlunda egenskaper.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts