Vanliga problem med Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee Problem

Innan Jeep introducerade den fjärde generationen Jeep Grand Cherokee på marknaden, som löper från 2011 till 2020, var Jeep Grand Cherokee en av de mest pålitliga Jeep-modellerna. Idag är det en av de minst pålitliga Jeep-modellerna eftersom fjärde generationens modell har många problem. Men vilka är de vanligaste problemen med Jeep Grand Cherokee?

Jeep Grand Cherokee har flera problem, bland annat TIPM-fel, elektriska problem, fel på tändningsbrytaren, korrosion av ventilstammarna, oregelbunden elektronisk växling, läderinstrumentbrädan skrynklar sig och fel på fönsterregulatorn. Observera att dessa problem förekommer på olika årsmodeller och vid olika miltal.

För att undvika de flesta av dessa utmaningar krävs det mycket god skötsel och underhåll. Dessutom bör användarna följa Jeeps schemalagda underhållstjänst.

Vilka är de vanligaste problemen med Jeep Grand Cherokee?

Elektriska problem

De flesta problem som Jeep Grand Cherokee står inför är kopplade till elektriska problem. Elektriska delar som TIPM, tändningsbrytare och säkerhetssystemet kan gå sönder och göra att bilen får problem. Om det till exempel inte finns någon ström kan det bero på ett problem med tändnings- eller säkerhetssystemet.

Dessutom har 2018 Jeep Grand Cherokee vanligtvis felaktiga spänningsregulatorer. Detta problem tvingade Jeep att återkalla mer än 12 000 enheter. Den goda nyheten är att de flesta elektriska problem på Jeep Grand Cherokee kan åtgärdas.

TIPM-fel

Detta är det vanligaste problemet för Jeep Grand Cherokee. Det är utbrett i modellåret 2011. Om bilens motor inte startar eller har svårt att starta är den främsta boven i dramat en dålig TIPM. Dessutom dyker detta problem oftast upp när du når över 51 000 mil.

  Jeep Grand Cherokee L Tillförlitlighet

Läderinstrumentbrädan skrynklar sig eller bubblar

Ett annat vanligt problem i Jeep Grand Cherokee är en sliten läderinstrumentpanel med rynkor eller bubblor. Även om detta inte är ett allvarligt problem som påverkar hur bilen presterar, gjorde det att bilen såg ful ut. Detta problem är också vanligt på 2011 års Grand Cherokee och visar sig när bilen når över 60 000 mil.

Felaktig elektronisk växling

Jeep tvingades återkalla mer än 32 000 bilar på grund av detta problem. Problemet orsakas av en felaktig solenoid för broms- och växlingslåsning som gör att bilen fastnar i ”park” eller ”neutral” trots att den växlar. Jeep upptäckte dock grundorsaken och problemet åtgärdades.
Grundorsaken var en bristfällig konstruktion i växelspakskonstruktionen som gjorde det svårt för föraren att bekräfta att bilen hade ställts i ”park”.

Fel i tändningsbrytaren

En dålig tändningsbrytare kan göra att krockkuddar, servobroms och servostyrning inte fungerar som avsett. De flesta Jeep Grand Cherokee-modeller tillverkade mellan 2005 och 2007 hade detta problem. Därför återkallades de och problemet åtgärdades.

Jeep upptäckte att tändningsnyckeln växlade till avstängnings- eller tillbehörsläget vid minsta kontakt med förarens knä medan bilen var igång.

Fönsterregulatorfel

Om fönsterregulatorn går sönder blir de elektriska fönstren oanvändbara. Många Jeep Grand Cherokee-ägare har tidigare klagat på detta problem. Om du har en defekt fönsterregulator måste du byta ut den så att de elektriska fönsterrutorna kan fungera korrekt.

Felaktig generator

Det här problemet är vanligt i Jeep Grand Cherokee-modellerna 2012 till 2014. Det upptäcktes att vissa bilar kom med en felaktig generator som kunde börja brinna medan bilen var igång. Några av de tecken som användarna noterade var gnällande ljud, brännlukt och rök. Byt helt enkelt ut den defekta generatorn.

  Vanliga problem med Jeep Compass

FAQ

Har Jeep Grand Cherokee många problem?

Innan den fjärde generationen Jeep Grand Cherokee introducerades hade denna bil en del problem. Men efter introduktionen rapporterade den här bilen flera problem, till exempel frekventa problem med att starta motorn, rynkor som utvecklas i instrumentbrädans klädsel och mycket mer.

Så om du vill ha en pålitlig Jeep Grand Cherokee-modell kan du överväga att välja från någon annan generation förutom den fjärde generationen. Den mest tillförlitliga Jeep Grand Cherokee-generationen är den tredje generationen. Den har mycket pålitliga bilar med färre problem.

Vilket årsmodell av Jeep Grand Cherokee har många problem?

Jeep Grand Cherokee 2011 är det årsmodell som har flest problem. Användare har rapporterat över 740 klagomål, vilket är flest bland Jeep Grand Cherokee-modellåren. Några av de vanligaste problemen som den här bilen har är TIPM-fel, fel på tändningsbrytaren och rynkor i läderinstrumentbrädan.

När börjar Jeep Grand Cherokee få problem?

Det beror på hur väl du underhåller din bil. Om du underhåller din bil regelbundet bör du inte få allvarliga problem förrän du har kört över 150 000 mil. Men om du inte underhåller Jeep Grand Cherokee ordentligt kan du börja få problem när bilen når över 80 000 mil.

Hur länge håller Jeep Grand Cherokee?

Jeep Grand Cherokee är en av de mest hållbara SUV:erna på marknaden. Om den här bilen underhålls ordentligt kan den hålla i mer än 200 000 mil eller 20 år. I genomsnitt kan en Jeep Grand Cherokee hålla mellan 150 000 och 250 000 mil.

  Är Jeep Compass en bra bil?

Är det dyrt att underhålla Jeep Grand Cherokee?

Även om de flesta Jeep-modeller är billiga att underhålla är Jeep Grand Cherokee något kostsam att underhålla. Detta beror på att den har en genomsnittlig underhållskostnad på cirka 660 dollar, medan den genomsnittliga kostnaden för att underhålla en SUV ligger på cirka 575 dollar.

När du jämför underhållskostnaden för Jeep Grand Cherokee med andra mellanstora lyxiga SUV:er i sin klass kommer du dock att upptäcka att den är ganska billig att underhålla.

Slutbetänkanden

Nu när du vet några av de problem som du kommer att möta under ägandet av en Jeep Grand Cherokee är det viktigt att ta hand om din bil för att undvika de flesta av dem. Om du överväger att skaffa en begagnad bil ska du hålla dig borta från 2011 års Jeep Grand Cherokee. Å andra sidan är 2010 års Grand Cherokee det mest tillförlitliga begagnade modellåret.

Generellt sett är Jeep Grand Cherokee en kraftfull, effektiv, lyxig, bekväm och snygg mellanstor SUV. Men om du vill att den ska hålla länge krävs rätt skötsel och underhåll. Dessutom är det viktigt att utöva goda körvanor.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts