Bästa året för Audi A7

Är Audi A7 en bra bil?

Audi A7 är en snygg 4-dörrars coupé som bygger på Audi A6-plattformen. A7 skiljer sig från A6 genom att den får en sluttande taklinje, en uppsättning ramlösa dörrar och ett smidigare formspråk överlag. Insidan av A7 är densamma som i A6 vilket innebär att det är nästan omöjligt att skilja dessa två från insidan.

Detta innebär att de delar de flesta av sina delar, inklusive motorn, växellådan, hela drivlinan och mer eller mindre alla mekaniska komponenter underifrån. Det bästa Audi A7-modellåret är 2017 års modell eftersom den är den snyggaste, den erbjuder det bästa värdet, den har hög kundnöjdhet och är riktigt pålitlig.

Den nuvarande Audi A7 2022 är den mest avancerade, mest åtråvärda och lyxigaste A7 som man kan köpa för pengar. Det kan också vara den dyraste, men den verkar vara mer tillförlitlig än 2020 års A7 som introducerade den andra generationen A7 i allmänhet.

Slutligen är 2012 års Audi A7 den som mer eller mindre startade allt. Bilen må ha avslöjats 2011, men 2011 års modell hade en hel del problem som löstes till 2012 års modell. 2012 års modell är också riktigt pålitlig, men anledningen till att den finns med på den här listan är att den erbjuder det bästa värdet av alla A7-modeller som finns.

2017 Audi A7

Audi A7 2017 är en post-facelift 1:a generation av A7 vilket innebär att det är den som många anser vara den snyggaste A7:an genom tiderna. Jag tenderar att hålla med om det eftersom jag anser att 1:a generationen post-facelift A7 på något sätt ser renare och mer strömlinjeformad ut än 2:a generationen A7 som är lite för överstylad.

  Lincoln Town Car Tillförlitlighet

Som sådan är 2017 års modell utrustad med Matrix-strålkastare, en fin uppsättning hjul och det yttre S-Line-paketet enligt min mening den snyggaste Audi-sedanen någonsin. Det hjälper också att 2017 års modell får en otroligt högkvalitativ interiör som inte är packad med en massa skärmar och som fortfarande är beroende av bra gamla klickknappar.

Tillförlitligheten verkar också vara en stark sida hos 2017 års modell eftersom den här plattformen har funnits sedan 2011 och Audi löste de flesta problemen innan 2017 års modell kom ut. Slutligen är värdena för dessa 2017-modeller riktigt starka och det är vettigt att köpa dem.

2022 Audi A7

Om du vill ha den nyaste, mest spännande och lyxigaste Audi A7 som man kan köpa för pengar är 2022 års modell det du ska satsa på. 2022-modellen verkar också vara en mer pålitlig bil jämfört med 2020/2019-modellen som introducerade den nya Audi A7-utbudet.

Audi A7 2022 är den allra översta delen av Audis utbud av mellanstora sedaner, vilket innebär att dessa vanligtvis är välutrustade direkt från fabriken. Den nya A7 är inte på något sätt en dålig bil, men många anser att den är en nedgradering jämfört med 2017 års modell och jag tenderar att hålla med om det.

En välutrustad 2022 A7 ser dock ut som ett riktigt rymdskepp både invändigt och utvändigt, och tekniken och funktionerna som dessa kommer med är långt ifrån de som finns i 2017 års modell. Prestandan är toppklassig, motorerna är sofistikerade, effektiva och verkligen sömlösa.

  Lincoln Continental Tillförlitlighet

2012 Audi A7

Audi A7 2012 är A7:s andra årsmodell, vilket innebär att detta är en av de tidigaste A7-modellerna som finns. 2011 var inte särskilt älskad av många ägare på grund av olika problem med tillförlitligheten, men 2012 verkar vara betydligt bättre. Dessutom skiljer sig inte den första generationen A7 före faceliftet så mycket från A7 efter faceliftet och många kommer inte att kunna se någon skillnad.

Särskilt på insidan där dessa två är mer eller mindre identiska. Detta innebär att du kan få en Audi A7 från 2012 som har mer eller mindre identisk interiör som en 2018 års modell, men prisskillnaden mellan dessa två är betydande.

Vi utrustade bilar med lägre körsträcka med Matrix LED, S-Line-paket och andra avancerade alternativ är fortfarande inte i närheten av priset på en hyfsat utrustad 2017-modell, än mindre 2022-modellen. Som sådan är 2012 års Audi A7 det mest värdefulla valet av alla eftersom du får mest för dina surt förvärvade pengar.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa en Audi A7?

Om du är intresserad av mellanstora lyxsedaner bör du absolut överväga att köpa Audi A7 eftersom det är en av de mest intressanta bilarna i det segmentet. Den erbjuder massor av utrymme för upp till fyra vuxna, ett enormt bagageutrymme med hatchback, en snygg exteriör och en interiör som både ser fantastisk ut och erbjuder all den funktionalitet som du förväntar dig av en premiumsedan.

  Lincoln Town Car Tillförlitlighet

Å andra sidan är A7 en relativt stor bil och den kanske inte har den bästa sikten runtomkring, vilket kan bli besvärligt för många människor, särskilt de som bor i trånga stadskärnor. Dessutom kostar dessa bilar ganska mycket mer pengar att underhålla än de flesta bilar där ute, vilket verkligen är något att ha i åtanke.

Vilken Audi A7-modell är bäst?

Om du vill ha en A7 med dieselmotor bör du kolla in 3.0L TDI Competition-modellen med uppemot 300 hk, men med imponerande bränsleeffektivitet. Den här bilen är perfekt för långväga cruising. Om du vill ha en sömlös motor som också klarar cruising riktigt bra är S7 den du ska överväga.

Slutligen, om du vill gå all out, är RS7 Sportback den vildaste och mest spännande A7 som finns. Den får en 4.0L V8 med mellan 500 och 600 hk, Audis ikoniska Quattro AWD, launch control och en massa prestandakrav.

Är Audi A7 bättre än Mercedes CLS?

Mercedes CLS var den bil som uppfann denna marknadsnisch eftersom de var de första som erbjöd fyradörrars kupéer med lutande taklinje. Den nyaste CLS är en fantastisk bil, och att välja mellan A7 och CLS handlar mest om varumärkespreferens.

Vi måste dock nämna att CLS inte kommer med en V8-motor eftersom en V8 är strikt reserverad för den mer exklusiva GT 4-dörrars 63 AMG-modellen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts