Bilar som liknar Jeep Wrangler

Jeep Wrangler

Jeep Wrangler är en av de mest populära terräng-SUV:erna på marknaden. Denna bil blev mycket populär efter andra världskriget och den är från samma släktlinje som Willy’s Jeep från andra världskriget. Men vilka bilar liknar Jeep Wrangler?

Några av de bilar som liknar Jeep Wrangler är Ford Bronco, Toyota 4Runner, Nissan Xterra, Jeep Grand Cherokee, Subaru Outback, Toyota FJ Cruiser, Land Rover LR4 och Suzuki Samurai. Alla dessa bilar erbjuder utmärkta terrängprestanda och kan lätt ta sig an tuffa terränger.

Vilka bilar liknar Jeep Wrangler?

1. Ford Bronco

Ford Bronco liknar Jeep Wrangler när det gäller karosseristil och terrängegenskaper. Dessutom har den också ett avtagbart tak, vilket gör den till ett perfekt alternativ till Jeep Wrangler. Ford Bronco, som introducerades första gången 1965, har behållit sin boxformade design som gör att den sticker ut från konkurrenterna.

Även om båda SUV:erna använder robusta plattformar med karosseri på ram, använder Jeep Wrangler en solid axel fram och bak, medan Ford Bronco använder en oberoende framhjulsupphängning. Ford Bronco kan likna Jeep Wrangler på flera sätt, men den är mycket billigare.

2. Nissan Xterra

Liksom Jeep Wrangler och Ford Bronco har även Nissan Xterra en konstruktion med kaross på ram. Den har dock också underliggande skidplattor. Men till skillnad från Jeep Wrangler har Nissan Xterra en konstruktion med två lådor och c-stolpmonterade bakre dörrhandtag.

Bortsett från att de har liknande karossutformningar erbjuder dessa bilar liknande prestanda, även om Jeep Wrangler har ett litet övertag. Nissan Xterra är utrustad med en 4,0-liters V6-motor som ger upp till 261 hk, medan Jeep Wrangler är utrustad med en 3,6-liters V6-motor som ger upp till 285 hk.

  Vanliga problem med Jeep Grand Cherokee

Nissan Xterra har dock inget öppet tak och är mycket billigare än Jeep Wrangler.

3. Toyota 4Runner

Toyota 4Runner liknar Jeep Wrangler när det gäller form och terrängegenskaper. Bortsett från det är det en mycket annorlunda bil. Toyota 4Runner är inte bara större än Jeep Wrangler, utan den har också en större kupé och ett större lastutrymme.

Toyota 4Runner har en hjulbas på 109,8 tum, en längd på 191,3 tum, en bredd på 75,8 tum och en höjd på 71,5 tum. Jeep Wrangler däremot har en hjulbas på 118,4 tum, en längd på 188,4 tum, en bredd på 73,8 tum och en höjd på 73,5 tum.

4. Jeep Grand Cherokee

När det gäller utseendet är Jeep Grand Cherokee större och har inte Jeep wranglers låddesign. Tvärtom har den den utmärkta markfrigången och terrängegenskaperna som Jeep Wrangler. Dessutom har den många lyxalternativ, bland annat en V8-motor och en rak framaxel.

5. Land Rover LR4

Land Rover LR4 kommer med en lådkonstruktion som Jeep Wrangler. Den utmärker sig också i terräng, vilket gör den till en perfekt bil för grov terräng. Även om dessa bilar är likartade när det gäller prestanda och karosstil, erbjuder Land Rover LR4 mer komfort och lyxiga funktioner. Dessutom har den två motoralternativ, bland annat 3,0-liters komprimerad V6-motor eller 5,0-liters V8-motor.

6. Suzuki Samurai

Om du önskar dig en Jeep Wrangler men inte har pengar för att skaffa den kan du välja Suzuki Samurai. I Japan kör man Suzuki Samurai för att likna Jeep Wrangler. Liksom Wrangler har Samurai också fram- och bakaxlar och ett avtagbart tak. Den här bilen är dock inte kraftfull och kan lätt välta om föraren kör för fort.

  Jeep Grand Cherokee SRT Tillförlitlighet

7. Subaru Outback

Subaru Outback är kanske inte en lika bra terrängbil som Jeep Wrangler, men den är ändå idealisk för personer som vill ha en bränslesnål och bekväm bil för terrängkörning. Trots att den här bilen inte är en utmärkt terrängkörare har den ett fyrhjulsdriftssystem som är utmärkt i alla terränger.

8. Toyota FJ Cruiser

Sist men inte minst är Toyota FJ Cruiser en annan liknande bil som Jeep Wrangler. Toyota tillverkade den här bilen för att konkurrera med Jeep Wrangler. Som ett resultat av detta har den samma låddesign som Jeep Wrangler. Förutom designen har den också en manuell växellåda som gör att användaren kan ha bättre kontroll över bilens hastighet och vridmoment.

FAQ

#### Är Jeep Wrangler tillförlitlig?
Nej, Jeep Wrangler är inte en pålitlig bil. Tvärtom är det en av de minst tillförlitliga SUV:erna på marknaden. De flesta tillförlitlighetsorgan ger den ett betyg på tillförlitlighet under genomsnittet. Så om du planerar att investera i den här SUV:n bör du vara beredd på att spendera mer på underhåll och reparationer än branschgenomsnittet för SUV:er.

Vilka är de vanligaste problemen med Jeep Wrangler?

Jeep Wrangler må vara en exceptionell terräng-SUV, men den kommer också med flera problem. Några av de vanligaste problemen med Jeep Wrangler är igensatta bränsleinjektorer, avgasläckor, vattenläckor, fel på förflyttningshuset, en ineffektiv gaslägesgivare och förlust av kontroll eller ”death wobble”.

  Vanliga problem med Jeep 2.0 turbo

Hur länge håller Jeep Wrangler?

Om Jeep Wrangler underhålls och repareras på rätt sätt kan den hålla mellan 150 000 och 300 000 mil. Det innebär att den kan hålla i mer än 10 år. Dessutom har vissa Jeep Wrangler-ägare rapporterat att de har kört över 400 000 mil. Trots detta bör man också ha goda körvanor för att Jeep Wrangler ska hålla längre.

Är det dyrt att underhålla en Jeep Wrangler?

Ja, det är ganska dyrt att underhålla en Jeep Wrangler. Det beror på att den kommer att kosta ägaren i genomsnitt 10 397 dollar för underhåll och reparationer under de första 10 åren. Detta är större än branschgenomsnittet på drygt 1 264 dollar. Därför är det ganska dyrare att underhålla Jeep Wrangler än att underhålla andra vanliga SUV:er.

Vilken bil är bäst – Jeep Wrangler eller Mercedes-Benz G-Wagon?

Båda bilarna är exceptionella eftersom de är byggda för terrängkörning. Men när det gäller lyx, komfort och prestanda är Mercedes-Benz G-Wagon den bättre bilen. Tvärtom är Jeep Wrangler billigare och presterar något bättre i tuff terräng än G-Wagon.

Slutsats

Jeep Wrangler är berömd och perfekt för terrängkörning. Denna amerikanska SUV utmärker sig dock inte i allt eftersom liknande terräng-SUV:ar erbjuder bättre funktioner, bränsleekonomi och komfort och presterar bättre. Så om du letar efter alternativ till Jeep Wrangler av en eller annan anledning bör ovanstående lista hjälpa dig att göra en välgrundad bedömning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts