Bilar som liknar Jeep Compass

Jeep Compass

Jeep Compass är en vacker och robust byggd kompakt crossover-SUV. Dessutom har Jeep Compass en 2,4-liters motor som standard, som levererar upp till 180 hk och 175 lb-ft vridmoment. Men vilka bilar liknar Jeep Compass?

Bilar som liknar Jeep Compass är Jeep Patriot, Mazda CX-5, Hyundai Tucson, Toyota RAV 4, Nissan Rogue, Honda CR-V, Mercedes-Benz GLA och Volkswagen Taos. Vissa av dessa bilar presterar bättre än Jeep Compass, medan andra är mer bränslesnåla, bekväma, lyxiga och mer avancerade än den förstnämnda.

Vilka bilar liknar Jeep Compass?

Jeep Patriot

Jeep Patriot liknar Jeep Compass på många sätt. Först och främst kan båda bilarna dra upp till 1 000 pund. Dessutom har de samma bränsleeffektivitet på 22 mpg kombinerat. Jeep Compass är dock något större än Jeep Patriot.

När det gäller prestanda har Jeep Compass ett litet övertag. Detta beror på att den är utrustad med en 2,4-liters inline-4-motor som levererar upp till 180 hk, medan Jeep Patriot har en 2,4-liters inline-4-motor som levererar upp till 172 hk.

Mazda CX-5

Mazda CX-5 är en av de mest effektiva kompakta SUV:erna på marknaden. Jeep Compass är visserligen kompakt, men den är inte särskilt effektiv. Trots detta har båda bilarna plats för upp till fem passagerare och har stilfulla hytter. Mazda CX-5 passar ändå bäst för personer som letar efter en sportig bil med många standardfunktioner.

Å andra sidan är Jeep Compass perfekt för personer som önskar en kompakt SUV med goda terrängegenskaper. Dessutom är Mazda CX-5 inte bara billigare utan också mer pålitlig än Jeep Compass.

  Vilken Jeep är bäst för hundägare?

Volkswagen Taos

Volkswagen Taos och Jeep Compass har en liknande design. Förutom designen rymmer de också upp till fem passagerare och har nästan samma lastutrymme. Jeep Compass har ett totalt lastutrymme på 59,8 kubikfot, medan Volkswagen Taos har ett totalt lastutrymme på 60,2 kubikfot.

Även om båda bilarna är välbyggda med avancerade funktioner presterar Jeep Compass mycket bättre och är kraftfullare än Volkswagen Taos. Tack vare sin 2,4-liters inline-4-motor som levererar upp till 177 hk, jämfört med Volkswagen Taos med en 1,5-liters turbo inline-4 som producerar upp till 158 hk.

Hyundai Tucson

En annan kompakt SUV som är ett bra alternativ till Jeep Compass är Hyundai Tucson. Den här bilen har plats för upp till fem passagerare och har en futuristisk design. Hyundai Tucson har dessutom en 2,5-liters inline-4-motor som levererar 187 hk som standard. Dessutom har användaren möjlighet att välja antingen en fram- eller fyrhjulsdrift.

Jeep Compass må vara bättre i terräng, men Hyundai Tucson är bättre på vägen. Dessutom är den effektivare, bekvämare och mer avancerad än Jeep Compass.

Nissan Rogue

Nissan Rogue är en liten SUV med framhjulsdrift. Den är utrustad med en 1,5-liters inline-4-motor som levererar upp till 201 hk och 225 lb-ft vridmoment. Precis som Jeep Compass kan Nissan Rogue ta med upp till fem passagerare. Trots detta erbjuder den mer lastutrymme och är mer bränslesnål än Jeep Compass.

Trots detta presterar Jeep Compass betydligt bättre i terräng eftersom den har fyrhjulsdrift som standard. Tvärtom kommer Nissan Rogue med massor av säkerhetsfunktioner som standard och den är lättare att hantera än Jeep Compass.

  Jeep Grand Cherokee L Tillförlitlighet

Honda CR-V

Honda CR-V är ett annat utmärkt alternativ till Jeep Compass. Precis som Jeep Compass är den här bilen också kompakt och har plats för upp till fem personer. Den har också ett fyrhjulsdriftssystem, vilket gör den idealisk för körning i grov terräng.

Även om Honda CR-V presterar något bättre än Jeep Compass är de nära besläktade eftersom den har en basmotor med 1,5-liters inline-4-motor som levererar upp till 190 hk och 179 lb-ft vridmoment.

Toyota RAV 4

Om du tycker att Jeep Compass är dyrare, mindre effektiv och mindre pålitlig är Toyota RAV 4 en bra ersättare. Även om Toyota RAV4 erbjuder samma antal platser som Jeep Compass är den betydligt effektivare och mer tillförlitlig än den förstnämnda.

Toyota RAV 4 har ett kombinerat EPA-värde på 28 mpg, vilket är bättre än Jeep Compass’ 25 mpg.

Mercedes-Benz GLA

Medan de flesta bilar på den här listan är effektivare och mer prisvärda än Jeep Compass, erbjuder några få mer avancerade och lyxiga funktioner. Mercedes-Benz GLA är dock det bästa valet för en person som vill uppgradera till en mer lyxig och avancerad kompakt SUV.

Mercedes-Benz GLA kommer med en kraftfullare 2,0-liters inline-4-motor som levererar upp till 221 hk och 258 lb-ft vridmoment. Dessutom har den mer avancerade standardfunktioner än resten av bilarna på den här listan, där Jeep Compass ingår.

FAQ

Är Jeep Compass pålitlig?

Jeep Compass är kanske inte den mest pålitliga kompakta SUV:n på marknaden, men den anses vara pålitlig. J.D. Power ger till exempel ett prognostiserat tillförlitlighetsbetyg på 81 av 100. Detta är en indikation på att Jeep Compass är en betydligt pålitlig bil.

  Är Jeep Renegade en bra bil?

Hur länge håller Jeep Compass?

Jeep Compass är robust tillverkad för att hålla länge. Med rätt underhåll och skötsel bör Jeep Compass därför hålla i mer än 200 000 mil eller 12 år. Men för att detta ska kunna ske bör du följa tillverkarens rekommenderade schemalagda underhållsservice.

Vilka är de vanligaste problemen med Jeep Compass?

Innan du investerar i Jeep Compass är det viktigt att känna till några av de vanligaste problemen som du kan råka ut för på vägen. Vanliga problem med Jeep Compass är bland annat motorfel, upphängningsproblem, bromsproblem, vattenläckage, startproblem och hjullagerfel.

Är Jeep Compass dyr att underhålla?

Jeep Compass är ganska dyr att underhålla. Det uppskattas att användaren kommer att behöva spendera cirka 10 031 dollar under de första 10 åren som ägare. Detta är mer än branschgenomsnittet för kompakta SUV:er med cirka 898 dollar. Därför bör intresserade köpare vara beredda att spendera något mer på reparationer och underhåll av Jeep Compass.

Slutsats

Jeep Compass är en underbar kompakt SUV för offroadare, men den har mycket konkurrens när det gäller andra funktioner. Mercedes-Benz GLA erbjuder till exempel mer avancerade funktioner än Jeep Compass, medan Toyota RAV 4 och Honda CR-V är mer pålitliga. Dessutom är de flesta av bilarna på detta betydligt billigare än Jeep Compass.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts