Är Jeep Renegade en bra bil?

Jeep Renegade

Jeep Renegade är inte bara Jeeps minsta och mest prisvärda SUV, utan också den nyaste modellen i Jeeps SUV-serie. Men är Jeep Renegade en bra bil?

Det beror på vad du letar efter. Om du önskar en prisvärd, praktisk och mångsidig subkompakt SUV är detta ett bra alternativ. Men om du vill ha en mer pålitlig, kraftfull, rymlig och snabbare SUV är Jeep Renegade inte en sådan bil.

På det hela taget erbjuder Jeep Renegade värde för pengarna eftersom den är praktisk, snygg, robust och billigare att underhålla än de flesta av sina konkurrenter. Dessutom är denna lilla Jeep smidig, effektiv och har massor av säkerhetsfunktioner. Ändå är den ganska kompakt med en glanslös interiör.

Jeep Renegades historia

Jeep Renegade är en subkompakt crossover-SUV som tillverkas av FCA United States. Bilen presenterades på bilsalongen i Genève 2014 och produktionen startade sent samma år. För närvarande har de producerat upp till 8 modellår, som gör sig bra på marknaden.

Dessutom är Renegade den instegsbil och minsta SUV:n från Jeep-märket. Den följs av Jeep Compass, som var den minsta Jeep-modellen. Dessutom är detta fordon standard med framhjulsdrift, men det har också ett fyrhjulsdriftssystem som tillval.

Funktioner hos Jeep Renegade

Utseende

Jeep Renegade är en av de snyggaste bilarna i sin klass. Ja, den här bilen må vara billig och liten, men den har ändå de yttre dragen hos en Jeep, som Jeep Renegades grill. Några av de yttre egenskaper som gör att den sticker ut är 16-tums svarta stålhjul, dagsljus, automatiska strålkastare, justerbara speglar, ett soltak och mycket mer.

  Vanliga problem med Jeep Compass

Till skillnad från det yttre är interiören bristfällig och kompakt. Den här bilen kan rymma upp till fem personer, men det kommer inte att vara särskilt bekvämt. Dessutom är den övergripande interiören inte lika avancerad som de flesta av konkurrenterna. Bortsett från det består interiören av en hel del mjukplast med mjuka beröringspunkter.

Jeep Renegade har en hjulbas på 101,2 tum, en längd på 166,6 tum, en bredd på 74,2 tum och en höjd på 66,5 tum.

Prestanda

Förväxla inte Jeep Renegades lilla storlek med dåliga prestanda. Även om den här bilen är liten presterar Jeep Renegade fortfarande exceptionellt bra. Observera att prestandan varierar beroende på vilken Renegade-utstyrsel du väljer. Den Renegade-modell som presterar bäst är Trailhawk, medan Sport-trimningen presterar minst.

Tidigare var standardutrustningen och de lägre Jeep Renegade-trimmarna utrustade med 2,4-liters fyrcylindriga motorer som levererade maximalt 180 hk och 175 lb-ft vridmoment. Den här motorn har dock tagits bort till förmån för den turboladdade 1,3-liters inline-4-motorn med turboladdning som levererar maximalt 177 hk och 210 lb-ft vridmoment.

Komfort och lastutrymme

Detta är ett område där Jeep Renegade har brister. Trots att bilen är praktisk har den här SUV:n litet benutrymme, vilket inte bara är ett problem för längre personer utan även för de genomsnittliga. Dessutom har den ett litet lastutrymme, vilket gör den olämplig för personer som brukar bära mycket bagage.

  Jeep Commander Tillförlitlighet

Bränsleeffektivitet

Eftersom Jeep Renegade är en subkompakt SUV förbrukar den inte mycket bränsle. Den här bilen är en av de mest bränslesnåla Jeep-modellerna på marknaden. Den har ett EPA-värde på 24 mpg i staden, 32 mpg på motorvägen och 27 mpg kombinerat. Du sparar alltså bränsle och minskar föroreningarna i miljön.

Pris

Som tidigare nämnts är Jeep Renegade den billigaste Jeep-modellen på marknaden. Priserna varierar dock från en trim till en annan. Den billigaste trimmen börjar på cirka 25 700 dollar, medan de högre fälgarna kostar över 30 000 dollar. Instegs trims är Sport, Latitude och Altitude, medan de högre trims är Tailhawk och Limited.

FAQ

Vad är den höga körsträckan för Jeep Renegade?

De flesta Jeep Renegade-modeller börjar få allvarliga problem efter att ha gått över 150 000 mil. Så om du är på marknaden för en begagnad Jeep Renegade bör du försöka undvika en begagnad Jeep Renegade med över 150 000 mil. Detta kan tvinga dig att tillbringa mer tid i garaget än du räknat med.

Vilket är det mest tillförlitliga Jeep Renegade-modellåret?

Titeln för det mest tillförlitliga Jeep Renegade-modellåret går till 2017 års Jeep Renegade. Trots att den är den mest tillförlitliga Renegade på marknaden är den också plågad av motorstopp och överdriven oljeförbrukning. Förutom Jeep Renegade 2017 är även modellåren 2020 och 2021 tillförlitliga.

Vilka är de vanligaste problemen med Jeep Renegade?

Om du är på marknaden för en Jeep Renegade är det viktigt att känna till några av de problem som du kommer att möta när du bestämt dig för att skaffa den här bilen. Vanliga Jeep Renegade-problem är transmissionsproblem, elektriska problem, kontrollampan tänds, motorproblem, överdriven oljeförbrukning, oregelbundna avstängningar av fordonet och mycket mer.

  Vanliga problem med Jeep Commander

Hur snabb är Jeep Renegade?

Jeep Renegade är varken en snabb eller långsam bil. Det beror på att den kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 9,0 sekunder. Dessutom har den en topphastighet på 123 mph, vilket är hyfsat, men varken bra eller dåligt jämfört med andra subkompakta SUV:er på marknaden.

Håller Jeep Renegade sitt värde?

Nej, Jeep Renegade är en av de Jeep-modeller som har det sämsta återförsäljningsvärdet. Detta beror på att den här bilen har en värdeminskning på 48 % efter 5 år, vilket är mycket lågt. Så om du köpte en ny Jeep Renegade för 30 000 dollar måste du sälja den vidare för cirka 15 600 dollar.

Slutsats

Om du letar efter en kompakt, praktisk, effektiv och robust subkompakt SUV är Jeep Renegade ett bra val att prova. Denna Jeep SUV på instegsnivå kommer dock också med flera problem som en kompakt interiör, sämre interiör, överdriven bränsleförbrukning och många andra.

Även om Jeep Renegade är billig att underhålla är den fortfarande opålitlig. Dessutom har den ett litet lastutrymme, vilket kan begränsa antalet bagage eller saker du kan ta med dig. Generellt sett får du värde för vad du betalar för.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts