Hyundai i30 vs VW Golf – vilken är bäst?

Är Hyundai i30 en bra bil?

Världen av hatchbacks är fylld med dussintals och åter dussintals bra alternativ i flera priskategorier. Volkswagen Golf är en av pionjärerna i detta segment och den fortsätter att racka i popularitet även efter 8 olika generationer. Hyundai i30 å andra sidan har inte varit ute lika länge som Golf, men den lyckas ändå sälja mer än VW Golf på vissa marknader.

I den här artikeln ska vi jämföra dessa två hatchbacks och berätta varför du ska välja den ena framför den andra. Vi kommer att presentera dig för alla detaljer om båda modellerna, vi kommer att berätta vilken som har den bättre motorn, vilken som är mer praktisk, vilken som är effektivare, säkrare, snabbare, mer åtråvärd och allt annat du behöver veta. Så, Hyundai i30 vs VW Golf – vilken är bäst?

Först och främst kan VW Golf fås med mer än fem olika drivlinor beroende på marknad och trimnivå. Hyundai i30 kommer endast med bensinmotor medan Golf kan fås i bensin-, diesel- och hybridvarianter. VW Golf är också den nyare modellen av de två vilket innebär att den borde vara mer modern och uppdaterad.

Tillförlitligheten är där i30 tar hem det, men inte med en hel del. Golf är också en något dyrare bil, men du kan känna prisskillnaden ganska lätt. Praktiken är något bättre med VW Golf, men båda dessa är i linje med de flesta andra hatchbacks från detta segment.

Hyundai i30

Du kan få i30 för ett startpris på cirka 20 000 dollar på olika marknader medan i30N Performance får tillbaka mer än dubbelt så mycket pengar. Den vanliga i30 finns med två separata bensinmotorer. Den första är en 1.0L inline 3-cylindrig motor med 120 hk medan den andra är en 1.5L 4-cylindrig motor med 160 hk. I toppen står i30 N med sin 275 hk starka 2,0L fyrcylindriga turbomotor med 4 cylindrar.

  Är Hyundai Santa Fe en bra bil?

En 6-växlad manuell växel är standard, men du kan uppgradera till en 7-växlad DCT-automatik. Alla versioner av i30 är strikt fyrhjulsdrivna, inklusive i30 N. Designmässigt kommer i30 inte att vinna några utmärkelser i närtid, särskilt inte när man jämför den med de flesta moderna hatchbacks. Interiören är mycket likadan eftersom den ger dig allt du behöver men på ett så oinspirerande sätt som möjligt.

Tillförlitligheten är utmärkt över hela linjen medan körupplevelsen också är ganska normal, med undantag för i30 N som är riktigt rolig att köra. Praktiken är okej för segmentet vilket innebär att i30 varken är den mest eller minst praktiska bilen som finns.

VW Golf

VW Golf börjar på några tusen dollar mer än i30 för basmodellen medan den toppspecificerade Golf R kostar några tusen dollar mer än i30 N. Motormässigt finns VW Golf i praktiskt taget alla varianter. Du kan få bensinmodellen med en standard 1,0L 3-cylinder med 90-110 hk, en 1,5L 4-cylinder med 130-150 hk eller den toppspecificerade 2,0L 4-cylindern med upp till 320 hk i Golf R.

Designmässigt ser VW Golf riktigt fräsch ut, men det märks genast att VW inte gjort en helt ny Golf eftersom Mk8 uppenbarligen är baserad på Mk7. Den yttre designen är extremt spec-beroende vilket innebär att Golf både kan se fantastisk och riktigt ful ut. Interiören är en blandad kompott eftersom den erbjuder en hel del funktionalitet, men användarvänligheten och materialvalen är tveksamma.

  Vanliga problem med Hyundai Sonata

Tillförlitlighetsmässigt är VW Golf sämre än i30, och det kommer inte att förändras i närtid. VW Golf känns ganska bekväm att köra med bra sikt runtomkring och ganska stort bagageutrymme. Utrymmet i baksätet är också riktigt bra, vilket ofta är fallet med VW Golf.

Slutsats – VW Golf är bättre

Volkswagen Golf har alltid varit själva toppen av bilarnas hatchbackdesign på mer än ett sätt. För det första är VW ett av de mest kända och ikoniska märkena i bilhistorien. VW Golf har funnits i flera decennier, vilket innebär att VW har lagt ner mycket arbete, tid, pengar och företagsenergi på att se till att Golf håller sig i toppen.

Designmässigt ser VW Golf-modeller med R-Line-, GTD- eller GTI-trimning mycket bättre ut än någon i30. Interiören är mycket bättre med Golf, men om du inte specificerar dem tillräckligt högt kommer båda dessa att se billiga ut på insidan. VW Golf erbjuder mer sittplatsutrymme vilket inte kommer som någon överraskning eftersom VW Golfs alltid varit kända för att ha mycket utrymme, men i30 erbjuder 5 liter mer bagageutrymme i bagageluckan.

Tillförlitligheten är bättre med i30, priset är bättre med i30 och användarvänligheten är bättre med i30. Å andra sidan har VW fler motorer, mer kraft, mer utrymme, mer teknik och ett mer åtråvärt märke.

FAQ-avsnittet

Är Hyundai i30 effektivare än VW Golf?

Den högsta MPG som du kommer att få från en Hyundai i30 är mellan 40 och 50MPG, det senare är bara möjligt om du kör som en absolut mormor. Å andra sidan kan VW Golf lätt nå 50 MPG med bensinmodeller medan dieselmodeller kan nå häpnadsväckande 70 MPG i bästa fall.

  Är Volkswagen Beetle en bra bil?

Dessutom erbjuds VW Golf med två hybridmotorer, varav en kan ge upp till nästan 200MPG.

Är Hyundai i30 säkrare än VW Golf?

Både Golf och i30 är 5-stjärniga bilar när det gäller säkerhet och båda finns tillgängliga med praktiskt taget alla assistanssystem som är kända i hatchback-världen. Visst, du måste betala extra för de flesta av dessa, men vi måste också nämna att Hyundai erbjuder mer säkerhetsutrustning som standard.

Är Hyundai i30 en bättre familjebil än VW Golf?

Även om Hyundai i30 är en bra familjebil kan VW Golf vara den bästa familjebilen som finns. VW Golf erbjuder ett överflöd av utrymme medan bagagestorleken är nästan identisk. Du kan verkligen inte göra något fel val här eftersom båda är fantastiska familjebilar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts