Är Jeep Grand Cherokee en bra bil?

Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee är en av de bästa Jeep SUV:erna på marknaden. Den här mellanstora terrängbilen har en kraftfull motor, rymlig interiör, högklassig kabin och okomplicerade tekniska funktioner. Den är också pålitlig med en utmärkt exteriördesign. Men är Jeep Grand Cherokee en bra bil?

Det beror på vad du letar efter. Icke desto mindre är Jeep en exceptionell SUV för terrängkörning. Den är perfekt för personer som letar efter en högpresterande, pålitlig och bekväm terräng-SUV. Å andra sidan är den kanske inte idealisk för personer som söker en bil med gott om lastutrymme och ett överkomligt utgångspris.

Trots att Jeep Grand Cherokee är en kraftfull terrängbil är den något dyr jämfört med sina rivaler som Volvo XC60, GMC Terrain, Ford Edge och Hyundai Santa Fe Sport.

Jeep Grand Cherokees historia

Jeep Grand Cherokee är en mellanstor SUV som tillverkas av Jeep. Modellen har tillverkats sedan 1992 till dags dato och är i femte generationen. Idag har användarna möjlighet att antingen välja en Jeep Grand Cherokee med två rader eller ett alternativ med tredje rad. Det är också det större syskonet till Jeep Cherokee, som är en kompakt SUV.

Jeep Grand Cherokee med två rader monteras vid Jefferson North Assembly Plant, medan modellen med tre rader monteras vid det nya Mack Avenue Assembly Complex i Detroit. Dessutom kallas den tredje raden Jeep Grand Cherokee för Jeep Grand Cherokee L, som började säljas i juni 2021.

Funktioner hos Jeep Grand Cherokee

Utseende

Jeep Grand Cherokee är vackert utformad med många tilltalande och lyxiga funktioner. Interiören är också förstklassig och lyxig. Dessutom har köparen möjlighet att välja antingen alternativet med två eller tredje raden. Även om Jeep Grand Cherokees konkurrenter också tillverkar eleganta bilar är Jeep Grand Cherokee utmärkt designad.

Prestanda

Jeep Grand Cherokee är en av de bäst presterande bilarna i sin klass. Till skillnad från de flesta Jeep SUV:er presterar den här bilen exceptionellt bra. Den är utrustad med en 3,6-liters V-6-motor som levererar maximalt 293 hk och 257 lb-ft vridmoment. Den goda nyheten är att Jeep Grand Cherokee har flera trims som användarna kan välja mellan.

Basutrustningen för Jeep Grand Cherokee är Altitude 4X2, medan den mest avancerade Jeep Grand Cherokee är Grand Cherokee Trailhawk 4X4. Observera att ju högre trim desto dyrare är bilen.

Komfort och lastutrymme

När det gäller komfort är Jeep Grand Cherokee en av de mest bekväma och lyxiga bilarna i sin klass. Tack vare de olika trims som den här modellen kommer med. Dessutom har den ett alternativ för en tredje rad, som kan rymma 6 eller 7 personer, beroende på dina behov.

Förutom att den här mellanstora lyxiga SUV:n har en rymlig och högklassig kupé har den också ett hyfsat lastutrymme, även om det är ganska litet jämfört med de flesta av sina konkurrenter. Den har totalt 37,7 kubikfot utrymme, vilket kan öka till 70,8 kubikfot utrymme när både den andra och tredje raden är hopfällda.

  Är Jeep Compass en bra bil?

Bränsleeffektivitet

Med bränslepriserna som nästan fördubblats under de senaste åren är det avgörande att skaffa en bränslesnål SUV. Även om Jeep Grand Cherokee inte är bränsleeffektiv är den fortfarande en av de mest effektiva mellanstora SUV:erna på marknaden. Den har ett EPA-värde på 19 mpg i staden, 26 mpg på motorvägen och 22 mpg kombinerat.

Pris

Jeep Grand Cherokee är ingen billig mellanstor SUV. Det beror på att den kommer med många avancerade och lyxiga funktioner. Den är också mycket avancerad med ett välorganiserat infotainmentsystem. Basmodellen (Altitude 4X2) går för cirka 45 200 dollar, medan den högsta trimmen, Summit Reserve 4X4 går för cirka 66 500 dollar.

När du jämför Jeep Grand Cherokees pris med priset på sina konkurrenter, såsom Ford Edge, Honda Passport, Hyundai Palisade och Kia Telluride, kommer du att upptäcka att de är sätt funktionen men med liknande funktioner.

FAQ

Är Jeep Grand Cherokee pålitlig?

Ja, Jeep Grand Cherokee är en mycket pålitlig SUV. Jeep Grand Cherokee är faktiskt en av de mest pålitliga Jeep-modellerna. Tillförlitlighetsinstitut som J.D. Power och Consumer Reports rankar Jeep Grand Cherokee som en bil med en tillförlitlighet som ligger över genomsnittet. Dessutom registrerar den färre problem än de flesta Jeep SUV:er.

Vilka är de vanligaste problemen med Jeep Grand Cherokee?

Jeep Grand Cherokee må vara en underbar terrängbil, men den kommer också med olika problem. Några av de vanligaste problemen som Jeep Grand Cherokee har är TIPM-fel, motorstopp, fel på tändningslåset, felaktig generator, elektriska problem och fel på fönsterhanteraren.

Hur snabb är Jeep Grand Cherokee?

Jeep Grand Cherokee Trailhawk är en av de snabbaste mellanstora SUV:erna på marknaden. Den har en topphastighet på 180 mph och kan accelerera från 0 till 60 mph på 3,5 sekunder. Observera att denna topphastighet och acceleration gäller Jeep Grand Cherokee Trailhawk och inte alla andra trims.

Vad är den genomsnittliga livslängden för en Jeep Grand Cherokee?

Om du tar väl hand om din Jeep Grand Cherokee kan den hålla i mer än 200 000 mil. Vissa användare har rapporterat att de har klarat över 250 000 mil, vilket är mycket imponerande. Detta kräver dock att användaren har goda körvanor och följer tillverkarens rekommenderade underhållstjänst.

Oavsett detta ligger den genomsnittliga livslängden för en Jeep Grand Cherokee på mellan 150 000 och 200 000 mil.

Vilket årsmodell av Jeep Grand Cherokee registrerar färre problem?

Jeep Grand Cherokee har haft några exceptionella modeller genom åren. Det mest tillförlitliga modellåret med få problem är dock 2010 års modell. Den följs tätt av 2018, 2009 och 2016 års modellår. Jeep Grand Cherokee 2010 registrerar färre problem än alla årsmodeller.

Även om 2010 års Jeep Grand Cherokee är det mest tillförlitliga modellåret bör du undvika 2005 och 2011 års modeller. Dessa två modeller har många problem och bör undvikas, annars måste du spendera mer pengar för att underhålla dem ordentligt.

  Jeep Grand Wagoneer Tillförlitlighet

Vilket årsmodell av Jeep Grand Cherokee bör jag undvika?

Du bör undvika Jeep Grand Cherokee årsmodeller som har många kundklagomål, kostsamma reparationer och höga underhållskostnader. Enligt uppgifter är modellerna 2005, 2011 och 2014 de sämsta Grand Cherokees du kan köpa.

Vad är Jeep Grand Cherokee Overland-paketet?

Uppgraderingar från en Limited 4×4 eller Overland 4×4 kostar cirka 8 000 dollar. Din Grand Cherokee Overland kommer med en uppgraderad exteriör, solcellstak med dubbla rutor, läderstolar med ventilation, uppgraderade HID-strålkastare och 20-tums hjul.

Vilken Grand Cherokee är den mest lyxiga?

Summit-modellen är den mest lyxiga. Den första Grand Cherokee med tre rader någonsin erbjuder en premiumupplevelse i kupén med exceptionella material, hög hantverksskicklighet och innovativ design. Summit-modellen har tilldelats titeln mest lyxiga fordon.

Vad är speciellt med Jeep Grand Cherokee Overland?

Jeep Grand Cherokee Overland 2021 har adaptiv farthållare och LED-belysning. Den drivs av en V6-motor som ger 295 hästkrafter och en 8-växlad växellåda. Den nya Overland har närhetssensorer och 20-tums hjul. Fordonet har också ett system för körfältsavvikelse.

Vilket är det bästa året att köpa en begagnad Jeep Grand Cherokee?

Grand Cherokees årgång 2010 anses vara den mest tillförlitliga och bästa. 2010 var det bästa året för Grand Cherokee. De hade färre problem än sina konkurrenter. Om du inte kan hitta en 2010 års modell är 2009, 2010 och 2016 års modell också alternativ. De är billiga.

Vilken är den bästa motorn i en Jeep Grand Cherokee?

Den komprimerade 6,2L V8-motorn med 6,2L Supercharged, 6,2L V8 levererar flest hästkrafter och vridmoment av alla 2020 Grand Cherokee-motorer.

Kan man köra offroad i en Jeep Grand Cherokee?

Ja, du kan säkert offroada med flera versioner av Grand Cherokee. Det finns tre alternativ för offroad-versioner av Jeep Grand Cherokee: SRT, Trailhawk eller Trackhawk. De fyrhjulsdrivna modellerna Overland Limited, Summit, Summit och Laredo kan uppgraderas till fyrhjulsdrift.

Vad är skillnaden mellan Jeep Grand Cherokee höjd och hög höjd?

Båda trims erbjuder uppvärmda framsäten och uppvärmda rattar. Altitude har dock en större 8,4-tums pekskärmsdisplay på Altitude är större än på Upland, som har en mindre 7-tums skärm.

Vilken SUV är bättre än Jeep Grand Cherokee?

Liknande SUV:er är:

  • GMC Terrain.
  • Ford Edge.
  • Toyota 4Runner.
  • Nissan Pathfinder.
  • Lexus GX.
  • Land Rover Discovery.
  • Hyundai Santa Fe Sport.
  • Volvo XC60.

Är Grand Cherokee en lyxig SUV?

Ja, det är definitivt en lyxbil. Även om Grand Cherokee är en lyxig SUV känns den fortfarande som en Jeep. Grand Cherokees terrängegenskaper är utmärkta och förarna kan förvänta sig maximal prestanda. Du behöver en kraftfull motor för att ditt fordon ska kunna nå sin fulla potential.

Vilken Jeep Grand Cherokee har en V8?

Grand Cherokee SRT(r), drivs av en 6,4 l V8-motor och belönar dig med banbrytande kapacitet, spännande acceleration och enastående hantering. SUV:ns högpresterande egenskaper inkluderar ett Launch Control System, Brembo-bromsar och en Brembo-broms som ger en otrolig bromskraft.

  Jeep Commander Tillförlitlighet

Har Grand Cherokee ledstrålkastare?

Ja, den har ledstrålkastare. Grand Cherokees älskar strålkastarljuset. Premium Lighting Group erbjuder en mängd olika alternativ som hjälper dig att se tydligt. Dessa inkluderar automatiska helljus- och Bi-Xenon-strålkastare med högintensiv laddning, LED-mistljus, LED-dagsljus och Bi-Xenon-strålkastare med högintensiv laddning.

Hur länge håller en Grand Cherokee SRT?

Uppgifterna visar att en Grand Cherokee kan hålla i upp till 300 000 år. Det finns vissa Grand Cherokee som kan gå över 300 000. Experter rekommenderar att du köper en Grand Cherokee med mindre körsträcka än 300 000.

Har 2020 Grand Cherokee och senare modeller Android Auto?

Grand Cherokee 2020 har den senaste tekniken och säkerhetsfunktionerna som köparna har lärt känna och älska, till exempel Android Auto och Apple CarPlay.

Kan Jeep Grand Cherokee baksäten fällas ner?

Ja, den har nedfällbara baksäten. Du hittar 17,2 kubikmeter lastutrymme bakom den tredje sätesraden. Du kan fälla ner tredje sätesraden för att få 46,9 kubikfot lastutrymme. För en fantastisk lastvolym på 84,6 kubikfot kan du fälla sätena på andra och tredje raden för att maximera lastutrymmet i Jeep Grand Cherokee L 2021.

Är en Grand Cherokee bakhjulsdriven?

Som standard med den grundläggande V-6:an har den bakhjulsdrift. Allhjulsdrift finns dock på Grand Cherokees som är utrustade med antingen V-8 eller plug-in hybriddrift. Det finns många alternativ för fyrhjulsdrift, bland annat en elektroniskt låst differential med begränsad glidning.

Är åttastegs automatisk växellåda bra?

Den 8-växlade växellådan är mycket effektiv och erbjuder många fördelar för konsumenten. Den viktigaste fördelen är den förbättrade bränsleeffektiviteten. Den kan öka bränsleekonomin med 11 % jämfört med den gamla 6-växlade växellådan och upp till 14 % jämfört med den moderna 5-växlade växellådan.

Har Grand Cherokee luftfjädring?

Grand Cherokee-modeller som har Quadra Lift-luftfjädring. Quadra-Lift luftfjädring finns på modellerna Summit, Overland och Trailhawk. Den finns även i Limited-utrustningen på Grand Cherokee, med vissa tillval.

Har en Grand Cherokee 7 säten?

Sätesrader: Den prisbelönta SUV:n har nu tre rader med plats för upp till sju personer och har bästa benutrymme i klassen på andra raden.

Har Jeep Cherokee parkeringssensorer?

Parkeringssensorer bakåt: ParkSense(r), parkeringshjälp bakåt med Stop 7 har fyra sensorer inbyggda i bilens bakre fasad. Dessa sensorer varnar dig om din bil kommer för nära eller blir farlig.

Slutsats

Jeep Grand Cherokee är inte bara en elegant och kraftfull SUV, utan den är också rymlig med en multifunktionell design. Dessutom har den avancerade funktioner och den presterar exceptionellt bra. Den här bilen är också pålitlig med en enastående dragkapacitet.

Den har dock också olika problem, bland annat motorstopp TIPM-fel, defekt generator, fel på fönsterregulatorn och elektriska problem. Allt som allt erbjuder den stort värde för pengarna eftersom den också är snabbare och säker.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts