Är Jeep Compass en bra bil?

Jeep Compass

Jeep är ett av de mest respekterade SUV-märkena på marknaden. Tillverkaren producerar några av de mest pålitliga, hållbara och kraftfulla bilarna som kan ta sig fram överallt, oavsett terräng eller väder. Är Jeep Compass ändå en bra bil?

Ja, Jeep Compass är en av de bästa kompakta crossover-SUV:erna på marknaden. Trots sin storlek har detta terrängbestyr en rymlig kupé och ett rymligt lastutrymme, den är pålitlig och bränslesnål. Den har också olika trims att välja mellan, vilket gör att olika användare kan välja en bil som de vill ha.

Med alla de exceptionella egenskaper som Jeep Compass har har den också flera problem som ägare eller intresserade köpare bör känna till. Till exempel TIPM-fel, ett läckande tak, upphängningsproblem, hjullagerfel och mycket mer.

Även om de flesta Jeepar är opålitliga är Jeep Compass en av de mest pålitliga Jeep-modellerna på marknaden. Några av dess rivaler är Volkswagen Tiguan, Ford Escape och Honda CR-V.

Jeep Compass historia

Jeep Compass är en kompakt crossover SUV som tillverkas av Fiat Chrysler Automobiles. Modellen introducerades på marknaden 2007 och den kallades tidigare Jeep Patriot. För närvarande är Jeep Compass i sin andra generation.

Dessutom finns bilen med olika grundmodeller, bland annat Sport, Latitude, Altitude och Limited. Det är en 5-dörrars crossover SUV och har plats för upp till fem personer. Den här bilen är i samma kategori som Jeep Cherokee, men de har många varierande egenskaper.

Funktioner hos Jeep Compass

Utseende

Jeep Compass ser mer elegant ut än de flesta av sina rivaler, inklusive Jeep Cherokee. Denna kompakta SUV har ett mycket tilltalande modernt utseende. Dessutom är interiören uppåtriktad och snygg, vilket gör den mycket bekväm. Och med ett stort lastutrymme är detta en av de bästa små crossoverna på marknaden.

  Jeep Grand Wagoneer Tillförlitlighet

Prestanda

Jeep Compass är inte den bäst presterande bilen på marknaden. Den har dock flera varianter som gör att användarna kan välja en bil som bäst uppfyller deras behov. Den minst kraftfulla varianten är Jeep Compass Altitude FWD, medan den bäst presterande trimmen är Jeep Compass Trailhawk 4X4.

Basutrustningen, som är Altitude FWD kommer med en 2,4-liters inline-4-motor som producerar maximalt 177 hk och 172 lb-ft vridmoment. Å andra sidan kommer den mest kraftfulla trimmen, Trailhawk 4X4, också med liknande specifikationer. Men till skillnad från basutrustningen har den fyrhjulsdrift i stället för framhjulsdrift.

Komfort och lastutrymme

Jeep Compass må vara en kompakt SUV, men den är tillräckligt rymlig för att ge fem passagerare komfort. Dessutom har den en förstklassig kupé med de senaste funktionerna och teknologierna. Och om du är en friluftsälskare eller älskar att resa mycket har bilen gott om bagageutrymme för att förvara bagage.

Bränsleeffektivitet

Till skillnad från de flesta av sina rivaler är Jeep Compass en mycket effektiv bil. Den har ett EPA-betyg på 22 mpg i staden, 31 mpg på motorvägen och ett kombinerat 25 mpg. Jämfört med sina konkurrenter är Jeep Compass en mycket effektiv bil.

Pris

Priset på Jeep Compass varierar beroende på vilken utrustning och vilket årsmodell du vill ha. Basutrustningen, som är Jeep Compass Altitude FWD går för cirka 31 700 dollar, medan den högsta utrustningsnivån, Jeep Compass Trailhawk 4X4 går för runt $ går för cirka 34 800 dollar. Allt som allt är den här modellen ganska billigare än de flesta av sina rivaler.

  Jeep Grand Cherokee L Tillförlitlighet

FAQ

Hur tillförlitlig är Jeep Compass?

Jeep Compass är en av de mest tillförlitliga SUV:erna på marknaden. Tillförlitlighetsorgan som Consumer Report gav 4 av 5, vilket är utmärkt. De flesta tillförlitlighetsbyråer betygsätter den över genomsnittet, vilket är ovanligt eftersom de flesta Jeepar faller runt genomsnittet eller under genomsnittet.

Dessutom är den årliga kostnaden för att underhålla den här bilen 526 dollar, vilket är nästan samma som genomsnittet för de flesta bilar.

Vad är hög körsträcka för Jeep Compass?

Alla Jeep Compass med över 150 000 mil har hög körsträcka. Detta trots att de flesta Jeep Compass-modeller utvecklar problem redan vid 25 000 mil. Om Jeep Compass underhålls på rätt sätt börjar Jeep Compass få allvarliga problem efter 150 000 mil. Vissa kan till och med gå över 200 000 mil.

Vilka är de vanligaste problemen med Jeep Compass?

Om du äger en Jeep Compass eller har för avsikt att köpa en begagnad modell är det viktigt att känna till några av de problem som du kan råka ut för längs vägen. Vanliga problem som Jeep Compass-ägare kan förvänta sig att stöta på är överhettning av CVT-transmissionen, bullriga bromsar, motorstartfel, TIPM-fel och hjullagerfel.

Innan du köper en begagnad Jeep Compass bör du identifiera några av de problem som du kommer att möta längs vägen för att undvika överraskningar. Att åtgärda Jeep Compass-problem är ändå ganska enkelt och prisvärt.

Är Jeep Compass en 7-sitsig bil?

Nej, Jeep Compass är inte en 7-sitsig utan en 5-sitsig. Om du vill ha en Jeep med 7-sitsig får du välja Jeep Grand Cherokee L. För närvarande är detta den enda Jeep-modellen som har 7-sitsiga säten som standard. Trots detta planerar Jeep att lansera en annan sjusitsig bil, Jeep Meridian, i Indien i juni 2022.

  Jeep Wagoneer Tillförlitlighet

Vilken bil är bättre – Jeep Cherokee eller Jeep Compass?

Överraskande nog är dessa två kompakta crossover-SUV från Jeep i samma klass. De konkurrerar med bilar som Range Rover Evoque, Volkswagen Tiguan och Honda CR-V. Compass-modellen är dock mer kompakt och snyggare än Cherokee. Å andra sidan är Cherokee idealisk för terrängkörning eftersom den är kraftfullare.

Dessutom är Jeep Cherokee något större än Jeep Compass med 10 tum. Å andra sidan har Jeep Compass en bra interiör och ser mer exklusiv ut än Jeep Cherokee.

Slutsats

Jeep Compass är en trevlig bil för personer som letar efter en kompakt, pålitlig och bränsleeffektiv crossover-SUV för terrängkörning. Dessutom har den en rymlig kupé med plats för upp till fem passagerare och dess utmärkta dragkapacitet gör den till ett bra utomhusfordon.

Men precis som de flesta bilar har Jeep Compass också olika problem som intresserade köpare bör känna till. Några av de problem som den står inför är TIPM-fel, fel på hjullager, ett läckande tak och upphängningsproblem. På det hela taget är det en bra investering eftersom den kan ta sig fram överallt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts