Vanliga problem med Peugeot Traveller

Peugeot Traveller

Peugeot Traveller är en mellanstor skåpbil från Peugeot som introducerades 2016 och fortfarande tillverkas. Traveller delar underlag med Citroen Spacetourer, Toyota ProAce Verso och Vauxhall Vivaro. I den här artikeln kommer vi att nämna de vanligaste problemen med Peugeot Traveller och berätta vad du ska tänka på när du köper en begagnad.

Ett av de farligare problemen med Peugeot Traveller är förknippat med bromsarna som kan sluta fungera och därmed göra att du hamnar i en olycka. Andra problem är att bilen antingen är trög eller inte vill starta alls. Problem med värmaren är vanliga på ganska många Peugeot-modeller, vilket är fallet med Peugeot Traveller.

Slutligen måste vi också tala om elektriska problem som är många och potentiellt riktigt farliga. Peugeot Traveller återkallades mer än 40 gånger, vilket inte är så vanligt för en enda modell. Alla bilar återkallas, men Traveller verkar få ett par återkallelser varje år sedan den kom ut.

Hur som helst pekar de flesta kundresponser på att Traveller är ganska pålitlig om den hålls i gott skick över tid. Den är inte heller särskilt dyr att underhålla, vilket brukar vara fallet med de flesta moderna Peugeot-modeller.

Problem med bromsarna

När det gäller återkallelser är det få som är så farliga som de som är förknippade med felaktiga bromsar. Det sägs att bromssystemet på Traveller kan gå sönder och därmed leda till en fullständig förlust av bromskraft och öka risken för att hamna i en olycka. Den senaste bromsrelaterade återkallelsen ägde rum sommaren 2022, men Traveller i allmänhet har haft en hel del bromsrelaterade återkallelser.

  Vanliga problem med Peugeot 307

Därför är det alltid en bra idé att vara uppmärksam på bromsarna om du är på marknaden för en begagnad Peugeot Traveller. Att göra en allmän inspektion före köpet är fördelaktigt för alla köp av begagnade bilar, särskilt de som har återkallats 40 gånger och framåt.

Vill inte starta problem

Peugeot Traveller är känd för att ha problem med att inte vilja starta, vilket kan leda till relativt dyra reparationer eftersom det finns ganska många problem som kan orsaka detta. Att diagnostisera den rätta orsaken kan vara tröttsamt varför diagnostisering av dessa är bäst genom en återförsäljare. Till att börja med kan batteriet och dess tillhörande system gå sönder och det enklaste sättet att se det är om bilen inte har någon elektrisk kraft alls.

Andra problem är relaterade till antingen en felaktig nyckelknippa, försök i så fall bara att starta bilen manuellt. Startmotorn är också en potentiell orsak varför det också är en bra idé att inspektera den. Andra eventuella bovar är igensatta bränslefilter, en defekt generator, en defekt bränslepump, en trasig säkring, problem med ledningsnätet eller skador orsakade av gnagare.

Värmerelaterade problem

Nu är det dags att fördjupa sig i värmerelaterade problem som också kan ha flera orsaker. Den vanligaste orsaken är antingen brist på kylvätska eller en igensatt värmekärna. För att lösa dessa måste du i tid fylla på och spola om kylvätskan eftersom den är nödvändig för att både värma och kyla värmaren. En igensatt värmekärna kan antingen rengöras eller så måste den bytas ut om den är överdrivet korroderad eller skadad.

  Allt om 2023 Peugeot e-Partner

Vattenpumpen och termostaten kan också sluta fungera på grund av igensättning och allmänt slitage, så det är en bra idé att kontrollera även dessa. På det hela taget tenderar värmesystemen att vara ett problem på många Peugeot-modeller och Travellern är i stort sett likadan.

Elektriska problem

Elektriska problem och franska bilar är en match made in heaven, men vissa elektriska problem på Traveller är riktigt farliga. Först och främst kan vissa ledningar i bakre fönsterområdet överhettas eller kortslutas och leda till brand. Detta var en gång en anledning till att vissa av dessa återkallades. ESP är benägen att ha problem och, ingen överraskning, det kan också leda till en brand.

Andra elektriska problem är problem med infotainmentsystemet, problem med luftkonditioneringen och problem med de elektriska låsen. Tack och lov är dessa inte alltför dyra eller svåra att reparera, men de kan upprepas om och om igen.

FAQ-avsnittet

Är Peugeot Traveller säker?

Peugeot Traveller är en 5-stjärnig säkerhetsrankad bil vilket innebär att säkerheten inte är något problem med Traveller. Den har klassledande resultat för skydd av barnpassagerare med 91 % medan skyddet av vuxna passagerare är i stort sett detsamma. Fotgängarsäkerheten är inte så bra med ett säkerhetsbetyg på 64 %, vilket inte är i närheten av toppen i kategorin.

Den har också alla nödvändiga aktiva säkerhetssystem som assistent för döda vinkeln, adaptiv farthållare, assistent för döda vinkeln, automatisk bromsning och allt annat du kan förvänta dig av en bil från 2000-talet.

  Allt om 2023 Peugeot e-308

Är Peugeot Traveller en MPV eller en skåpbil?

Beroende på var du tittar kommer du att upptäcka att vissa anser att Traveller är en skåpbil medan andra anser att det är en MPV. Det finns faktiskt två Traveller-modeller globalt, den normala/smindre och Traveller XL som är en skåpbil. I verkligheten är Traveller en skåpbil eftersom den inte har samma designspråk som en MPV.

En MPV eller ett multifunktionellt fordon är mer anpassad till familjeanvändning medan en skåpbil är mer anpassad till affärsverksamheten. Visst finns det människor som använder skåpbilar för att transportera familjer, men inte alls i samma utsträckning. Å andra sidan betraktas MPV:er ofta som persontransporter, vilket ofta är användningsområdet för Traveller.

Finns Peugeot Traveller i elektrisk form?

Ja, Peugeot Traveller är faktiskt en av mycket få helt elektriska skåpbilar medan de andra är de tidigare nämnda bilarna som delar samma plattform som Traveller. Saken är den att Stellantis, ett företag som äger Vauxhall, Peugeot och Citreon och som har ett avtal om att leverera Toyota ProAce Verso elektriska drivlinor, använder samma plattform som alla dessa är byggda på.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts