Vanliga problem med Peugeot 2008

2023 Peugeot 2008

Peugeot 2008 är en fransk subkompakt crossover-SUV som först avslöjades 2013 och som är den minsta crossover-SUV:n i Peugeots sortiment under Peugeot 2008. 2008 är Peugeots satsning på vad som ska vara det mest populära crossover-segmentet i Europa vilket innebär att 2008 är utformad för att sälja riktigt bra.

Peugeot 2008 har faktiskt en hög försäljning i hela Europa eftersom den erbjuder ett riktigt lockande paket till ett relativt lättillgängligt pris. I den här artikeln kommer vi dock att fokusera på alla vanliga problem med Peugeot 2008 och berätta vad du måste se upp för om du är på marknaden för en subkompakt crossover Peugeot SUV.

Det handlar bland annat om problem med växellådan, problem med dieselpartikelfiltret (DPF), problem med motorn och problem med fjädringen. 2008 års modell lider också av vissa elektriska problem som också måste åtgärdas grundligt.

På det hela taget är 2008 inte den mest tillförlitliga bilen i sitt segment, men den är tillräckligt tillförlitlig för de flesta. Om du tar väl hand om den och underhåller den när det behövs bör den tjäna dig i många år framöver utan några allvarliga problem, för det mesta åtminstone.

Problem med växellådan

En av de mest nedslående aspekterna av 2008 är dess automatiserade manuella växellåda som helt enkelt inte är i nivå med de flesta andra alternativ i detta segment. Den nuvarande generationen av 2008 före faceliftet har en växellåda som inte är den smidigaste i normal drift, men som ändå kan bli riktigt ryckig och hård relativt ofta, vilket är uppenbart på grund av att den har fått många klagomål genom åren.

  Allt om 2023 Peugeot e-Partner

Modellen efter facelift verkar vara lite bättre, men den har problem med ställdonet där växellådan ibland vägrar att lägga i växlarna på ett konsekvent sätt, eller överhuvudtaget. För att åtgärda detta behövs ett nytt ställdon, vilket är långt ifrån idealiskt.

DPF-problem

Även om diesel har blivit ett udda bränsle på sistone är folk fortfarande intresserade av att köpa dieselmotorer på grund av en mängd olika fördelar, men inte så mycket med 2008 eftersom den lider av DPF-problem mer än andra liknande bilar. 2013-2018-modellerna verkar drabbas av dessa problem mest och de kan leda till ett totalt motorhaveri om de inte åtgärdas i tid.

Problemet här är att viss plast kan skadas på grund av att den ligger för nära avgaserna, vilket gör att du måste byta filter ganska ofta. Dessutom kommer allvarligare problem med DPF att kräva att du betalar mycket pengar för reparationer eftersom dessa system är notoriskt dyra.

Motorproblem

Om du känner att din 2008 saknar kraft eller stannar kan det vara något fel på motorn. 2017 års 2008 tycks ha flest motorrelaterade problem, varav vissa till och med kan leda till ett totalt motorfel. Andra motorrelaterade problem är bland annat problem med oljeläckage och problem med turboladdaren.

Se till att inspektera din 2008:s drivlina när du känner några avvikelser i hur den levererar kraft, eftersom ett totalt motorstopp kan vara skadligt för bilens värde och även för ditt bankkonto.

  Allt om 2023 Peugeot e-2008

Upphängningsfrågor

Fjädringssystemet i 2008 var anledningen till att Peugeot gjorde några separata återkallelser eftersom vissa av dessa problem är ganska allvarliga. De främre upphängningsledarna är kända för att vara ömtåliga eftersom monteringsbultarna kan brytas av utan någon uppenbar anledning. 2008 års modell 2013-2014 verkar vara den som drabbats mest av upphängningsproblem, så se till att inspektera dessa om du är på marknaden för en 2008 års modell.

Det sägs att problemet här är att Peugeot antingen inte använde rätt bultar eller att de inte drog åt bultarna från fabriken på det sätt som de skulle ha gjort.

Elektriska problem

För att toppa den här listan måste vi också nämna några elektriska problem som ofta kan vara riktigt frustrerande. Startmotorn som används för att veva motorn är benägen att gå sönder på vissa 2008 års modeller där motorn kan överhettas och till och med fatta eld i extrema situationer. Därför måste reläet ses över och bytas ut om det verkligen händer.
Andra elektriska problem inkluderar potentiella problem med batteriet, problem med infotainmentsystemet som inte svarar och vissa problem med ADAS där bilen kan känna av hinder även om de inte finns där.

FAQ-avsnittet

Ska jag köpa en Peugeot 2008?

Peugeot 2008 är verkligen ett lockande paket eftersom den ser riktigt bra ut både på insidan och utsidan och erbjuder ett hyfsat utrymme. Den är också fullmatad med massor av funktioner för att hålla dig både säker och underhållen på långa resor. Det bästa med 2008 är dess värde eftersom den inte kostar för mycket pengar till att börja med, men ändå erbjuder en hel del saker i processen.

  Allt om 2023 Peugeot e-208

Om du är van vid att köra lyxbilar och större SUV:er kommer du dock inte att gilla 2008:an. Om du dessutom ofta transporterar flera passagerare är 2008 inte den bästa i sin klass. Slutligen är 2008 inte heller den mest tillförlitliga eller roligaste bilen i sitt segment.

Vilka bilar konkurrerar med Peugeot 2008?

Peugeot 2008 går mot bilar som den lika populära Renault Captur, den finurliga Citroen, Mini Countryman, Dacia Duster, Nissan Juke, VW T-Cross och Skoda Yeti. Av alla dessa har VW den bästa varumärkesattraktionen, Dacia är den mest prisvärda av alla medan Skoda Yeti erbjuder mest utrymme.

På det hela taget är de alla nära varandra och tenderar att överträffa varandra i olika kategorier hela tiden.

När kommer den nya Peugeot 2008 ut?

Peugeot har nyligen uppdaterat 2008 för att göra den mer modern och i linje med resten av segmentet, vilket innebär att vi kan förvänta oss nästa generation av 2008 inom de närmaste 2-4 åren. Peugeot kommer troligen att fokusera på att elektrifiera nästa generations 2008 och göra den till en modernare, boxigare och bättre bil överlag.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts