Allt om 2023 Peugeot e-Partner

2023 Peugeot e-Partner

2023 Peugeot e-Partner är ett elektriskt lätt nyttofordon som utsågs till årets bästa internationella skåpbil, vilket innebär att den är riktigt konkurrenskraftig och riktigt användbar. Den placeras mellan den större e-Boxer och den mindre e-Rifter och den skiljer sig från e-Traveller eftersom e-Traveller är utformad för att transportera passagerare medan e-Partner är utformad för att transportera gods och är en aning mindre.

Plattformen som den står på delas av många andra Stellantis-ägda märken och modeller. Den levereras inte med det större 75 kWh-batteriet, vilket är tråkigt eftersom 50 kWh-enheten med e-Partner inte är särskilt bra när det gäller räckvidd. Peugeot har dock ändå lyckats sälja många av dessa eftersom de flesta används för körning runt stan.

Designen på e-Partner skiljer sig inte alltför mycket från dess vanliga ICE-motsvarighet och du kommer att ha svårt att upptäcka skillnaderna mellan elmodellen och ICE-modellen. Interiören ser riktigt trevlig ut, vilket är fallet med de flesta moderna skåpbilar från Peugeot. Den är modern, futuristisk och väldisponerad.

Körupplevelsen är inget speciellt eftersom detta trots allt är en skåpbil. Tillförlitlighet och praktiska egenskaper är båda hyfsade eftersom elbilar tenderar att vara mer tillförlitliga än ICE-bilar och eftersom Partner erbjuder ett stort förvaringsutrymme i baksätet. Värdena är också relativt konkurrenskraftiga, men bara när det gäller elektriska skåpbilar eftersom vanliga skåpbilar är mycket billigare.

2023 Peugeot e-Partner – Drivlinan

Som tidigare nämnts använder e-Partner ett 50 kWh-batteri som är kopplat till en enda elmotor som driver framhjulen. Detta räcker för att ge e-Partner 136hk och 192lb-ft vridmoment vilket är en hygglig siffra för en skåpbil. Räckvidden anges till 171 mil, men den verkliga räckvidden ligger närmare 110 mil vilket verkligen inte är det bästa resultatet.

  Allt om 2023 Peugeot 3008

Många hoppas att Peugeot kommer att erbjuda e-Partner med sin 75 kWh-batteriuppsättning, vilket borde driva räckvidden till en mer acceptabel nivå. Det är dock på laddningsavdelningen som e-Partner kompenserar för detta eftersom den erbjuder en 11 kW långsamladdare som kan ladda batteriet på cirka 5 timmar, vilket är perfekt för dem som laddar sina bilar över natten.

Om du dessutom drar full nytta av snabbladdningskapaciteten på 100 kW kan du ladda e-Partner på cirka 30 minuter, vilket verkligen är en riktigt bra sak. Peugeot kommer förhoppningsvis att uppgradera batterihanteringen och energisystemen för den kommande e-Partner, vilket bör ge den en liten ökning av räckvidden.

2023 Peugeot e-Partner – Design och körning

Den yttre designen på e-Partner är inte den mest moderna där ute men den kommer inte heller att förolämpa någon eftersom den fortfarande ser trevlig ut och har alla nödvändiga funktioner för att se bra ut. Visst, hur e-Partner ser ut från utsidan påverkas i hög grad av vilken trimnivå du väljer eftersom modeller med låg trimnivå kan se lite billiga ut på utsidan.

Interiören är ändå riktigt snygg och svår att kritisera eftersom den levereras med Peugeots mikroratt och ett digitalt mätarkluster. Körupplevelsen är också riktigt trevlig, men den kommer inte att imponera på någon eftersom detta trots allt bara är en skåpbil.

2023 Peugeot e-Partner – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet lyckas e-Partners Stellantis-plattform hålla sig relativt problemfri. Det fanns en del problem med batteriet och laddningen medan en del har också rapporterat problem med högspänningsledningar. Hur som helst tenderar elbilar att vara mer tillförlitliga än sina motsvarigheter med ICE, vilket också är fallet med e-Partner som erbjuder bättre tillförlitlighetsresultat än sina ICE-varianter.

  Allt om 2023 Peugeot e-308

2023 Peugeot e-Partner – värde och praktiska egenskaper

Priserna börjar från 34 082 pund medan modeller med högre trim kan bli mycket dyrare än så. De bibehåller sitt värde relativt bra vilket verkligen är en riktigt bra sak. På det hela taget kan det vara lite knepigt att köpa ett begagnat exemplar, särskilt en vars batterihälsa inte är så särskilt hög.

Praktiken är utmärkt eftersom e-Partner erbjuder fem gott om rymliga sittplatser och ett riktigt stort lastutrymme som borde vara mer än tillräckligt för alla. Sikten är också riktigt bra medan interiörens förvaringsutrymmen och kubbutrymmen är mer än bara generösa.

FAQ avsnitt

Ska jag köpa 2023 Peugeot e-Partner?

Om du är på marknaden för en lätt kommersiell skåpbil, men också vill spara på miljön, är e-Partner ett riktigt bra val. Det faktum att den vann priset för årets bästa internationella skåpbil visar bara hur väl accepterad e-Partner är i världen.

Men om du inte behöver en skåpbil för kommersiella ändamål eller en som transporterar gods så ofta, är det en mycket bättre idé att välja en mer följsam och familjeorienterad bil. Som sådan, se till att kolla in Peugeots nya e-306 SW eller några av deras elektriska SUV:er om du vill ha en anständig elektrisk Peugeot-modell för familjen.

Vilka bilar konkurrerar med Peugeot e-Partner?

e-Partner konkurrerar främst med andra Stellantis-ägda märken som Citroen som erbjuder e-Berlingo, Vauxhall med sin Combo-e och Toyota Proace City Electric. Alla dessa fyra bygger på samma plattform med samma räckvidd, samma motor, samma effekt och samma laddningshastigheter.

  Allt om 2023 Peugeot 5008

Ditt köpbeslut kommer sannolikt att baseras på vilken av dessa du tycker ser bäst ut. Vi bör dock också nämna Nissan e-NV2000 och Renault Kangoo ZE eftersom dessa också är riktigt lika e-Partner i de flesta avseenden.

Är det vettigt att köpa en eldriven skåpbil?

Vid första anblicken verkar det lite överflödigt att köpa en eldriven nyttofordon eftersom nyttofordon tenderar att leverera varor från en plats till en annan ganska ofta. En bil med en räckvidd på cirka 110-140 mil måste laddas upp riktigt ofta, vilket kommer att lägga till en hel del dyrbar tid i mixen.

Men om du köper dessa som flotta fordon och du förstår hur du ska hantera räckvidden och när du ska ladda dem, kan du spara en massa pengar på skattesänkningar, leasingpremier och andra tillhörande utgifter.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts