Vanliga problem med Jeep Compass

Jeep Compass Problem

Jeep-bilar är populära för sin förmåga att ta sig överallt. Men när det gäller tillförlitlighet är dessa bilar inte alls i topp på listan.

Jeep Compass är ett bra exempel på detta. Denna kompakta crossover-SUV är snygg, kraftfull, rymlig och med en hyfsad dragkapacitet. Den är dock inte tillförlitlig och har flera problem. Så vilka är de vanligaste problemen med Jeep Compass?

Om du äger en Jeep Compass eller överväger att skaffa en är det viktigt att du bekantar dig med några av de vanligaste problemen som du kommer att möta på vägen. Några av dem är överhettning av CVT-transmissionen, startfel, TIPM-fel, fjädringsproblem, fel på hjullager och mycket mer.

Vilka är de vanligaste problemen med Jeep Compass?

Överhettning av CVT-transmissionen

Det här problemet är vanligt förekommande i 2011 års Jeep Compass. De flesta användare klagade på att den steglösa växellådan (CVT) överhettades när temperaturen var hög eller vid långa resor. Det här problemet brukar uppstå när 2011 års Jeep Compass når 70 200 mil.

Ett av tecknen på en överhettad CVT-transmission är att en varningslampa blinkar för att visa att transmissionen har överhettats.

Upphängningsproblem

Även om det här problemet kan uppstå på alla Jeep Compass-modeller är det vanligt på 2007 års Jeep Compass. Jeep Compass 2007 är den minst tillförlitliga Jeep Compass-modellen. Bortsett från upphängningsproblem hade den också flera problem.

Problemen med upphängningen i den här bilen var centrerade på fel på styrarmen eller bussningen. Dessutom dyker detta problem alltid upp när den här bilen når 58 000 miles. Det är också ganska dyrt att åtgärda eftersom det kostar i genomsnitt 600 dollar.

Bristande startförmåga

Ett annat vanligt problem med Jeep Compass är att bilen inte startar. Detta problem är utbrett i 2018 års Jeep Compass. Vissa användare noterade att deras bil inte startade när den nådde 25 000 miles. Detta problem kopplades till ett problem med bilens batteri. En felaktig anslutning till extrabatteriet gjorde att bilen stannade.

  Vanliga problem med Jeep Commander

Bullriga eller slipande bromsar

Det här problemet är vanligt på alla Jeep Compass-modeller. Trots detta är det mer utbrett i 2012 och 2014 års Jeep Compass. På 2012 Compass börjar det när bilen når 8 900 mil, medan det på 2014 Compass börjar vid 12 700 mil.

Den bästa lösningen för att bli av med det här problemet är att installera ett antivibrationsfäste på den bakre bromskålen.

Vatten som läcker in i kupén

Om du äger en Jeep Compass från 2007 till 2014 kan du förvänta dig det här problemet. Enligt många rapporter finns det en stor risk för att det främre och bakre taket läcker. Om detta inträffar måste du inspektera alla genomföringar och pluggar, och även täta om taksömmarna och soltakets dräneringsrör. Dessutom bör du kontrollera soltakets dräneringsrör.

TIPM-fel

Totally Integrated Power Module (TIPM) är en elektronisk enhet som används för att hantera fördelningen av strömmen i hela bilen. Om din TIPM är dålig eller går sönder kan du få ett antal problem och det är dyrt att reparera. Några av tecknen på en trasig TIPM är att strålkastarna och lamporna på instrumentbrädan tänds och släcks.

I genomsnitt kan du behöva betala cirka 1 600 dollar för att reparera en dålig TIPM. Det här problemet dyker vanligtvis upp runt 110 000 mil.

Den felaktiga trådlösa styrmodulen

Om den trådlösa styrmodulen är felaktig kan din Jeep Compass misslyckas med att starta eller starta. Detta problem registrerades i Jeep Compass-modellerna 2007, 2008, 2010 och 2011. Problemet orsakades av en elektronisk låsning av den trådlösa styrmodulen (WCM). För att åtgärda problemet måste du byta ut den dåliga WCM:n.

  Jeep Wrangler Tillförlitlighet

Fel på hjullager

Det här problemet är också vanligt på de flesta Jeep Compass-modeller. Om du börjar höra ett mullrande ljud från hjulen är detta ett tecken på att bilens hjullager har slitits ut. Ljudet kommer att vara mer märkbart när du kör i hastigheter på över 30 mph eller när du svänger runt hörn i låga hastigheter.

FAQ

Är Jeep Compass pålitlig?

Ja, Jeep Compass är en av de mest tillförlitliga Jeep-modellerna på marknaden. Endast en handfull Jeep-modeller, till exempel Jeep Grand Cherokee, är mer tillförlitliga. Consumer Reports och J.D. Power ger Jeep Compass ett betyg som ligger något över genomsnittet, vilket är fantastiskt med tanke på att de flesta Jeep-modeller får en genomsnittlig tillförlitlighet.

Vilket är det minst tillförlitliga modellåret för Jeep Compass?

Det mest klagade Jeep Compass-modellåret är 2007 års Jeep Compass. Det är dessutom den första Jeep Compass som tillverkades. Många användare har rapporterat problem som ansluter till motor och fjädring. Dessutom är de flesta problemen besvärliga och dyra att åtgärda.

Vid vilken körsträcka börjar Jeep Compass få problem?

Vissa Jeep Compass-modeller som 2018 års modell börjar få problem med startförbud redan vid 25 000 mil. Om du inte underhåller din Jeep Compass väl kan du därför behöva börja hantera problem mycket tidigt. Trots detta börjar de flesta Jeep Compass-problem när bilen når över 100 000 mil.

Hur många mil kan en Jeep Compass hålla?

Med rätt skötsel och underhåll kan Jeep Compass hålla över 200 000 mil. I genomsnitt håller de flesta Jeep Compass-modeller över 150 000 mil. Men om du inte tar väl hand om din Jeep Compass kan det hända att den inte håller över 150 000 mil.

  Vanliga problem med Jeep Cherokee

Vilken är den mest pålitliga Jeep-modellen?

Den här frågan är ganska utmanande eftersom både Jeep Grand Cherokee och Jeep Wrangler JK är två pålitliga modeller. Med det sagt är den mest pålitliga Jeep-modellen Jeep Grand Cherokee 2019, tätt följt av Jeep Wrangler JK från 2007.

Förutom att Jeep Grand Cherokee är pålitlig är den också säker, rymlig, mångsidig, bränsleeffektiv och tekniskt avancerad. Liksom de flesta Jeepar har den en enastående dragkapacitet, vilket är idealiskt för terrängfordon.

Slutsats

Nu när du vet några av de problem som du kommer att möta när du investerar i Jeep Compass är det viktigt att hålla din bil väl underhållen så att du inte behöver oroa dig för de flesta av de ovan nämnda vanliga problemen. Dessutom kan rätt bilunderhåll bidra till att förlänga livslängden på din Jeep.

På det hela taget är Jeep Compass en trevlig och pålitlig kompakt SUV. Den presterar också ganska bra och har en stor kupé med utmärkt dragkapacitet. Den är också enklare och billigare att underhålla än de flesta av sina konkurrenter, som GMC Terrain och Volkswagen Tiguan.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts