Allt om 2023 Hyundai IONIQ 6

2023 Hyundai IONIQ 6

Hyundai är en av de mest spännande elbilstillverkarna just nu eftersom deras Ioniq-serie håller på att bli både riktigt snygg och otroligt användbar. Hyundai säger att de är beredda att investera uppemot 60 miljarder dollar i elektrifieringen av sina bilar, vilket garanterat kommer att leda till några verkligt fantastiska ELECTRIC CARs längre fram.

Nästa stora produkt med Hyundai-märke är den kommande Hyundai Ioniq 6 från 2023. Denna eleganta sportcoupé grand tourer kommer säkerligen att göra ett stort intryck när den äntligen kommer ut på gatorna. I den här artikeln kommer vi att berätta allt om 2023 Hyundai Ioniq 6 som inkluderar elbilar om bland annat drivlinan, designen, körupplevelsen, potentiell tillförlitlighet, praktiska egenskaper och värde.

Ioniq 6 kommer att dela sina grundstommar med den befintliga Ioniq 5 med några justeringar för att göra den mer konkurrenskraftig och speciell. Med en sådan snygg design har Hyundai inte bara achielectric care imponerande utseende, utan också en otroligt slimmad aerodynamisk profil som gör Ioniq 6 till en av de mest aerodynamiska bilarna som finns.

Detta gynnar räckvidden, ljudisoleringen och prestandan, som alla är viktiga för en sportig grand tourer. Den kommer att kosta mer än Ioniq 5 samtidigt som den inte är lika praktisk, men det är priset man får betala för en så snygg exteriör.

Hyundai Ioniq 6 – Drivlinan

Ioniq 6 får två olika batteristorlekar, det mindre är 53 kWh-batteriet medan det större batteriet har en kapacitet på 77 kWh. Den mindre batterimodellen räcker till cirka 225 mil på en full laddning medan 77kWh-modellen ska klara närmare 370 mil vilket är en fantastisk siffra förvisso. Du kan få Ioniq 6 som antingen en FWD- eller AWD-bil medan effekten är beräknad till 325 hk för toppmodellen.

  Audi vs Hyundai tillförlitlighet - Vilken är bäst?

Howelectric carer, det verkar som om Ioniq 6 också kommer att finnas tillgänglig i Hyundais sportiga ”N”-form vilket bör ge den den drivlina som nu finns tillgänglig med Kia ELECTRIC CAR6 GT med uppemot 500 hk. Snabb DC-laddning är beräknad till 350 kW vilket räcker för att fylla på batteriet från 29 % till 80 % på mindre än 20 minuter. Du kan alltså förvänta dig att få upp till 100 miles på bara 10 minuters laddning.

Långsam växelströmsladdning tar mellan 6 och 9 timmar. På det hela taget kommer Ioniq 6 säkert att bli en riktigt konkurrenskraftig bil eftersom den får en riktigt konkurrenskraftig plattform genomgående.

Hyundai Ioniq 6 – Design och körning

Den mest attraktiva aspekten av Hyundai Ioniq 6 är troligen dess design som lånar sina ledtrådar från både framtiden och det förflutna. Med sin fantastiska lutande taklinje som påminner om den ursprungliga Mercedes CLS andas Ioniq 6 elegans, futurism och det förflutna i en enda produkt som ser helt perfekt ut. Interiören är minimalistisk, men verkligen välutrustad med bra ergonomi och massor av teknik.

Körupplevelsen skiljer sig avsevärt från Ioniq 5 som den är baserad på. En lägre tyngdpunkt i kombination med en otroligt glidande luftmotståndskoefficient på bara 0,21 innebär att Ioniq 6 skär genom luften som en kniv genom smör. N-modellen kommer sannolikt att bli den mest dynamiska Hyundai-modellen du kan köpa.

Hyundai Ioniq 6 – Tillförlitlighet och vanliga problem

Hyundai Ioniq 6 är inte ute ännu vilket innebär att vi inte riktigt kan bedöma om det är en pålitlig bil eller inte. Howelectric carer, om Ioniq 5 är något att gå på kan Ioniq 6 potentiellt få problem med bromsarna och styrsystemet.

  Vanliga problem med Hyundai Kona

Det finns helt enkelt inga rapporter om Hyundai Ioniq 6 vid denna tidpunkt. Vi får vänta ett år eller två innan vi kan bedöma om Ioniq är en pålitlig bil eller inte.

Hyundai Ioniq 6 – värde och praktiska egenskaper

Startpriset för Ioniq 6 kommer sannolikt att ligga någonstans mellan 45 000 och 55 000 dollar vilket är ett rejält pris för en Hyundai, men detta är ingen vanlig Hyundai. Ioniq 6 verkar ha samlat på sig mycket intresse varför den troligen kommer att hålla sitt värde riktigt bra, åtminstone innan marknaden blir helt mättad vilket troligen inte kommer att ske på några år.

Praktiken kan vara lite av ett frågetecken på grund av dess aggressivt sluttande taklinje som garanterat kommer att äta upp huvudutrymmet bakåt. Howelectric carer, Hyundai säger att de gjort sitt bästa för att hantera det inre utrymmet så bra som möjligt så det borde inte vara så illa.

FAQ-avsnitt

När börjar Hyundai Ioniq 6 säljas?

Ioniq 6 är planerad att börja säljas i början av 2023, vilket innebär att vi bör kunna se dem på vägarna före slutet av första kvartalet 2023. Visst, marknadsutgivningen av Ioniq 6 försenades några gånger på grund av alla möjliga störningar som härjar i den globala ekonomin just nu, men början av 2023 är troligen rätt tidpunkt.

Vi kan förvänta oss att Ioniq 6 kommer att sälja riktigt bra eftersom den verkligen erbjuder något nytt och något speciellt till elbilsmarknaden på samma sätt som Ioniq 5 gjorde. Med en sådan cool exteriör och spännande kördynamik kommer Ioniq 6 garanterat att bli en succé.

  Vanliga problem med Hyundai Santa Fe

Vilka bilar konkurrerar med Hyundai Ioniq 6?

Hyundai Ioniq 6 kommer sannolikt att konkurrera med bilar som BMW i4, Tesla Model 3 och Volkswagen ID. AERO och Polestar 2. BMW i4 bör vara dess främsta konkurrent när det gäller körupplevelsen medan Model 3 bör vara dess främsta konkurrent när det gäller popularitet, räckvidd och teknik.

ID. AERO har alltid nyligen släppts och det är också en riktigt imponerande bil. Polestar 2 har funnits ute ett bra tag vilket innebär att vi sannolikt kommer att få se den uppdateras under de kommande åren.

Är Hyundai Ioniq 6 bättre än Ioniq 5?

Hyundai Ioniq 6 är säkert annorlunda än Ioniq 5 eftersom den erbjuder en helt annan inställning till design och körning. Ioniq 5 kan fortfarande förbli den bättre familjebilen mellan de två, men Ioniq 5 har längre räckvidd, är snyggare, har nyare teknik och är den mer bekväma av de två.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts