Vanliga problem med Jeep Cherokee

Jeep Cherokee Problem

Jeep Cherokee är en av de mest föredragna kompakta SUV:erna för terrängkörning. Dessutom är den välbyggd och har en exceptionell dragkapacitet med stort lastutrymme. Liksom de flesta Jeeparna har dock även Cherokee flera problem. Men vilka är de vanligaste problemen med Jeep Cherokee?

Vanliga problem med Jeep Cherokee är motorfel, motorstopp, transmissionsproblem, fjädringsproblem, oljeläckage i motorn, fel fungerande elektrisk lyftlucka och förvridna främre bromsrotorer. Andra problem är fördröjd växling av växlar, fel fungerande alarm med backsensor och problem med fällbara speglar.

Trots att Jeep Cherokee har flera problem är de flesta av dem lätta och billiga att åtgärda, till skillnad från de flesta av dess konkurrenter. Dessutom har vissa årsmodeller med vissa problem återkallats och åtgärdats av BMW.

Vilka är de vanligaste problemen med Jeep Cherokee?

Motorstopp

Ett av de vanligaste problemen som Jeep Cherokee stöter på är motorstopp. Det här problemet är vanligt förekommande i Jeep Cherokee modellår 2019. Den främsta boven bakom detta är en defekt 9-växlad växellåda. Användaren kan börja uppleva hårda växlingar, lurar och fel på ledningsnätet som gör att motorn stannar.

Observera att det här problemet börjar uppstå på Jeep Cherokee 2019 med över 7 300 mil på instrumentbrädan.

Motorns felstötning

Ett annat vanligt problem som Jeep Cherokee-användare bör vara oroliga för är motorfel. Detta sker normalt på grund av dåliga tändstift. Så om du upptäcker att motorn går dåligt på tomgång med oregelbundna felstötningar kan tändstiftet vara problemet. Se till att den byts ut för att åtgärda problemet.

Motoroljeläckage

Efter en tid av användning av din Jeep Cherokee kommer oljefiltret att slitas ut och det kommer att leda till att motorolja läcker. Om oljefiltret eller oljeavloppspluggen blir dålig eller skadad kommer oljan också att läcka. Därför bör du byta oljefilter på Jeep Cherokee var 7 500 mil för att undvika oljeläckage.

  Jeep Grand Cherokee L Tillförlitlighet

Problem med fjädringen

Om du har en Jeep Cherokee från 2004 finns det en chans att din bil har eller har haft detta problem. Om du börjar höra ett knackande ljud från fjädringen när du kör runt ett hörn är det stor chans att dina kulförbindelser har problem. Observera att Jeep har utfärdat en återkallelse och bör åtgärda detta problem gratis.

Problem med växellådan

Transmissionsproblem är mycket vanliga i Jeep Cherokees femte generation. Dessa problem är mer utbredda bland Cherokee tillverkade mellan 2014 och 2015. Några av de problem som upplevs är dålig gasrespons, fastnade växlar och grov tomgångskörning. Andra modeller upplever felaktigt beteende och nedväxling.

Bortsett från dessa problem har vissa användare rapporterat att transmissionen har gått helt sönder efter att ha kört 70 000 mil.

Felaktigt fungerande elektrisk baklucka

Det här problemet är vanligt i Jeep Cherokee 2014. Den elektriska bakluckan fungerar dåligt och orsakar ett ovanligt ljud. Dessutom kan den dåligt fungerande bakluckan också orsaka att låset inte fungerar. Se till att byta ut lyktporten.

Felaktigt larm med backsensor

Det här problemet är vanligt i Jeep Cherokee 2015. Flera användare har klagat på att backup-sensorlarmet piper och inte slutar förrän bilen har varit avstängd ett tag. Detta är ett vanligt problem i alla Jeep-modeller.

Vridna främre bromsrotorer

Om du köper en gammal Jeep Cherokee bör du kontrollera dess främre bromsrotorer. Jeep Cherokees som tillverkats runt 2001 har vanligtvis detta problem. Dessa modeller lider normalt av överdrivna vibrationer vid bromsning. Byt ut de främre bromsrotorerna för att lindra problemet.

  Vanliga problem med Jeep Commander

Problem med fällbara speglar

Detta är ett annat problem som är vanligt förekommande i de flesta Jeep-modeller. Så om du försöker fälla in speglarna på din Jeep Cherokee och upptäcker att de inte fälls in, är lösningen att byta ut hela vingspegelaggregatet.

FAQ

Är Jeep Cherokee en pålitlig bil?

Tyvärr är Jeep Cherokee bland de minst pålitliga kompakta SUV:erna. Överraskande nog är den här bilen billigare att underhålla än de flesta av sina konkurrenter. Enligt Consumer Reports är Jeep Cherokee en av de minst tillförlitliga crossovers på marknaden. CR betygsätter Jeep Cherokee under genomsnittet, medan J.D. Power betygsätter den något över genomsnittet.

Om du vill ha en mer tillförlitlig Jeep Cherokee-modell kan du dock överväga att skaffa 2018 års modell. Den här modellen rapporterar färre problem än andra årsmodeller.

Efter hur många mil börjar Jeep Cherokee få problem?

Även om Jeepar inte anses vara särskilt pålitliga är Jeep Cherokee en mycket pålitlig bil. Detta beror på att en väl underhållen Jeep Cherokee kan börja få problem efter att ha kört över 100 000 mil. Dessutom kan den börja få allvarliga problem efter 200 000 mil.

Är Jeep Cherokee dyr att underhålla?

Nej, Jeep Cherokee är billig att underhålla. Det beror på att den kostar cirka 520 dollar att underhålla årligen, medan den genomsnittliga kostnaden för att underhålla en crossover SUV ligger på cirka 521 dollar. Å andra sidan är den genomsnittliga kostnaden för att underhålla alla bilar cirka 652 dollar. Som ett resultat av detta är Jeep Cherokee mycket billigare att underhålla än andra terrängbilar.

  Jeep Grand Cherokee SRT Tillförlitlighet

Vilket årtal Jeep Cherokee har många problem?

Det sämsta året Jeep Cherokee som alla bör undvika är 2014 års Jeep Cherokee. Den här bilen hade inte bara återkallelser, utan den hade också flera problem som användare fortfarande klagar på fram till idag. Några av de vanligaste problemen som 2014 års Jeep Cherokee har är bland annat transmissionsproblem, motorstopp och oväntade växelbyten.

Hur länge håller Jeep Cherokee?

Om en Jeep Cherokee är väl underhållen håller den över 200 000 mil eller mer än 15 år. Men om denna crossover-SUV inte är väl underhållen klarar den kanske inte över 150 000 mil. Detta beror på att Jeepar används mestadels i terräng, vilket innebär att det krävs mer underhåll än en vanlig sedan som inte används i terräng.

Slutgiltiga tankar

Innan du investerar i en ny eller begagnad Jeep Cherokee är det viktigt att känna till några av de problem du kan stöta på längs vägen så att du kan underhålla din Jeep ordentligt. Även om Jeep Cherokee har flera problem att hantera kan de flesta av dessa problem åtgärdas av en kvalificerad mekaniker.

Dessutom är det mycket billigare att laga en Jeep Cherokee än att laga en Volvo XC60 eller en Range Rover Evoque, eller till och med en Volkswagen Tiguan. På det hela taget är Jeep Cherokee en trevlig crossover med utmärkta terrängegenskaper.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts