Volvo vs Lexus: Tillförlitlighet

Lexus är ett av de mest pålitliga bilmärkena, och det vinner klart mot Volvo när det gäller tillförlitlighet.

Lexus är en lyxdivision av Toyota, som i sig är en av de bästa biltillverkarna när det gäller tillförlitlighet. Folkets totala tillfredsställelse och undersökningar visar tydligt att Lexus ligger långt före Volvo i tillförlitlighetsbetyg. Även underhållet av en Lexus är billigare än en Volvo.

Lexus är bäst på tillförlitlighet

Lexus grundades 1989 som ett lyxmärke från Toyota. Deras mål var att erbjuda fullständig lyx och komfort med en touch av Toyotas tillförlitlighet. Nu producerar de några av de mest lyxiga bilarna med stor tillförlitlighet. De har toppat indexen för tillförlitlighet och pålitlighet under en längre tid.

Lexus har varit många bilgranskande organisationers favorit när det gäller tillförlitlighet. JD Power gav Lexus ett tillförlitlighetsbetyg på 81, vilket är riktigt bra. De toppar även andra listor som AutoExpress och Consumer Reports. Lexus har rankats i topp när det gäller tillförlitlighet av Consumer Reports. De har också ett mycket högt ReliabilityIndex-betyg på 79.

Enskilda Lexus-modeller rankas också som de mest pålitliga bilarna. De har en låg genomsnittlig årlig reparationskostnad på 551 dollar. De upplever också färre haverier, med en rapporterad andel på 121 problem per 100 bilar. Lexus är också ett av de säkraste bilmärkena, vilket maximerar deras tillförlitlighet ytterligare.

Problem med Lexus

Som med alla bilar upplever Lexus vissa problem. De är dock inga större problem och rapporteras sällan av ägarna. Den bilmodell från Lexus som det klagas mest på är Lexus LS 460, som lades ned 2016.

  Porsche vs. Range Rover: Tillförlitlighet

LS 460 möttes av cirka 49 klagomål från sina kunder, vilket inte är ett stort antal men det var ett betydande antal för en Lexus. Ett av problemen var att instrumentbrädan smälte. Detta är en sällsynt incident som rapporterades i LS 460. Detta hände endast i extremt varma klimatområden.

Andra modeller som LS 250 eller ES 350 fick också några klagomål. Problemet med smältning av instrumentbrädan var återigen vanligt förekommande i de flesta klagomålen. Både LS 250 och ES 350 upplevde detta problem tillsammans med LS 460. Även om detta problem var ganska sällsynt var det mycket dyrt att byta ut hela instrumentpanelen, så det var anmärkningsvärt.

Volvos genomsnittliga tillförlitlighet

Volvo är känd för sina säkerhetsfunktioner och sin minimalistiska lyxinteriör, men rankas som genomsnittlig när det gäller tillförlitlighet. Även om de har haft ett rykte om att göra bra pålitliga bilar tidigare är det inte längre fallet. Volvo XC90 betecknades som den minst tillförlitliga bilen av Consumer Reports.

De presterar också genomsnittligt på andra tillförlitlighetsrankningar och listor. ReliabilityIndex gav dem en poäng på 127. Detta är fortfarande en genomsnittlig poäng, vilket gör dem bättre än många biltillverkare som BMW, Mercedes och Audi, men de kan inte konkurrera med Lexus. Volvo listades som det 23:e mest tillförlitliga märket av 40 biltillverkare. Detta är förvisso inte det bästa, men återigen genomsnittligt.

Volvo står inför ett stort problem när det gäller reparationer på grund av det höga priset på reservdelar och underhåll. De har en hög reparationskostnad på 769 dollar med 185 problem per 100 bilar. Trots detta är de ganska kända för sina säkerhetsfunktioner. Till och med deras mest opålitliga bil har betecknats som en av de säkraste bilarna av IIHS.

  Behöver en Volvo premiumgas?

Problem med Volvo

Volvo har haft problem med sitt växellådesystem och bromssystem konstant. Den mest klagade bilen är den stora SUV:n XC90. XC90 hade många problem, vilket gjorde att märkets totala tillförlitlighet blev lägre. XC90 hade ytterligare problem med för tidigt däckslitage.

Den mest tillförlitliga Volvo är XC40, men den hade också en del mindre problem med transmissionssystemet. De andra mest opålitliga Volvo-bilarna är V70, XC60 och S60. S60 hade en del problem med motorn, medan XC60 hade problem med AC- och motorfläktkontrollmodulen. V70 hade också en del problem med sin motor.

Men även med alla dessa problem är Volvo fortfarande bättre än många andra stora lyxbilstillverkare. De ligger fortfarande i topp när det gäller krocksäkerhet och andra säkerhetsfunktioner. Den lyx och komfort som de erbjuder är också bland de bästa.

Lexus slår Volvo i tillförlitlighet

Tillförlitlighetsbetygen och listorna visar tydligt att Lexus är mycket bättre än Volvo när det gäller tillförlitlighet. Båda är lyxmärken med bra säkerhet och andra funktioner, men Lexus är billigare och mer tillförlitlig än Volvo. Volvo vinner fortfarande när det gäller säkerhetsfunktioner. Lexus erbjuder dock bättre lyx, tillförlitlighetsbetyg och pålitlighet till ännu lägre priser.

FAQ

Varför är Lexus så pålitlig?

Lexus har alltid varit det mest tillförlitliga bilmärket i världen. En stor del av deras tillförlitlighet kommer från Toyota. Toyota lanserade Lexus med målet att ge ännu bättre tillförlitlighet med fullständig lyx. Lexus har i årtionden bedömts som det mest tillförlitliga märket.

  Tillverkar Volvo elbilar?

Lexus förträfflighet sker i deras konstruktion. Arbetarna genomgår rigorösa utbildningsförfaranden för att behärska vissa färdigheter. De nya medlemmarna får endast grundläggande uppgifter som målning eller åtdragning. Efter viss tid och erfarenhet går de sedan vidare till att gå med i andra team och arbeta under handledare för att förbättra sina färdigheter.

Är Lexusbilar samma sak som Toyotabilar?

Toyota gjorde Lexus till sitt lyxmärke, men Lexus har sitt huvudkontor i en annan stad än Toyota. Lexus och Toyota har olika produktionsanläggningar på grund av att Lexus fokuserar mer på premiumbilar. De har andra skillnader när det gäller hantverk och mekanik. Lexus har fördelar i, förutom att vara ett lyxmärke, hög tillförlitlighet, bättre exteriördesign och exceptionella prestanda.

Är Lexus ett lyxbilsmärke?

Toyota gjorde Lexus till en tillverkare av premium- och lyxbilar. Det har den mest avancerade designen med perfekta prestanda. Interiören har alla lyxfunktioner som mjukt läder, uppvärmda säten, ventilerat läder och träinläggningar. Allt detta kombineras med Toyotas bästa tillförlitlighet och pålitlighetsfaktorer.

Varför anses Toyota vara ett av de mest pålitliga bilföretagen?

Toyotas håller längst av alla bilmärken. Byggkvaliteten hos Toyota är ofta den bästa och det är mycket sällan man upplever några problem. De erbjuder överlägsen komfort och går inte sönder särskilt ofta. De har till och med låga reparationskostnader, vilket gör dem till en av folkets favoriter.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts