Ford Focus tillförlitlighet

Ford är känt för sina personbilar, lastbilar och SUV:er på grund av deras överkomliga priser. Focus är en 5-dörrars hatchback som är en mycket bra familjebil. Ford försöker att avveckla sina småbilar från USA för att fokusera på lastbilar och SUV:er. Bilen är dock fortfarande ett bra köpalternativ.

Översikt

Focus har varit en mycket känd Ford-bil, och den har många utrustningsnivåer från ST till Electric-modellen. Basmodellen drivs av en 1,0 L EcoBoost-motor som ger 83 hk maximalt. Bilen har också ett bra interiörutseende och bekväma sittplatser för passagerarna.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är en viktig aspekt att titta på innan du köper en bil, för att se hur väl bilen åldras och kostar dig pengar i underhåll. Ford-bilar har ett ganska dåligt rykte när det gäller bilarnas tillförlitlighet. Focus har dock ett bra tillförlitlighetsbetyg på 4,0 av 5,0 av RepairPal och 4,0 av 5,0 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner och mätningar beskriver också en bils tillförlitlighet. Ford-bilar brukar vanligtvis klara sig ganska bra i säkerhetstesterna. Focus har ett bra säkerhetsbetyg på 5 av 5 av NHTSA, och den presterade också bra i IIHS krocktester och fick betyget bra i alla tester.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden mäter också en bils tillförlitlighet. Ford-bilar har visat sig vara mycket bra när det gäller återförsäljningsvärden. Focus har, även efter att den har upphört att tillverkas, en lägre avskrivningsgrad på 40 % efter 5 år. det innebär att även 2017 års Focus kostar cirka 60 % av sitt ursprungliga värde.

Underhåll och reparation

Underhåll och reparation är några av de största fokusområdena för köparna innan de köper en bil. Focus kostar cirka 569 dollar i genomsnitt per år, vilket är något högre än de andra konkurrenterna. trots att kvaliteten är bra och den inte behöver många underhållsbesök.

FAQ

Är Ford Focus en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Ford Focus är en bil med framhjulsdrift.

  BMW X6 Tillförlitlighet

Hur många säten finns det i Ford Focus?

Ford Focus är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Kompaktbilar

Vad är hästkrafterna i en Ford Focus och har den en turbo?

Ford Focus har 160 hästkrafter och ett vridmoment på 146 lb-ft. Motorn är en Regular Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Ford Focus?

13,2 kubikfot ( 0,374 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Ford Focus har 17 X 7 tums aluminiumhjul fram och 17 X 7 tums aluminiumhjul bak.

Vilket årsmodell av Ford Focus är mest pålitligt?

Ford Focus 2018 har ett av de högsta tillförlitlighetsbetygen. CarComplaints.coms analys visade att problemen med PowerShift-transmissionen från 2011-2015 har lösts. 2018 års Focus har endast ett fåtal fall av felaktiga växlingar i sitt register över växellådor.

Håller Ford Focus-bilar länge?

Hur väl du tar hand om din Ford Focus avgör dess livslängd. Den kan hålla mellan 200 000 och 400 000 mil om du tar väl hand om den och utför regelbundet underhåll. Den kan hålla mellan 50 000 och 150 000 mil om du inte sköter den tillräckligt.

Vad är det för fel på Focus?

Många ägare klagade på överdrivna vibrationer, skakningar och slipljud. Ford Focusar som är utrustade med dubbelkoppling kunde också drabbas av ryckiga växlingar och en halkkoppling. Ibland kunde den till och med misslyckas med att växla överhuvudtaget.

Är Focus en bra begagnad bil att köpa?

När det gäller att köpa begagnade bilar är detta ett solitt val. Denna hatchback är prisvärd och sportig, vilket gör den till ett populärt val för förstagångsbilägare. Ford Focus är en populär bil, men den har sin del av tillförlitlighetsproblem.

  Chevrolet Equinox tillförlitlighet

Vilket år hade Ford Focus problem med växellådan?

Ford Focus transmissionsproblem påverkade fordon som tillverkades mellan 2010-2016. Alla berörda fordon var Focus-, Fiesta- och EcoSport-modeller med Powershift-automatisk växellåda.

Vilken är den bästa begagnade Focus att köpa?

Ford Focus Titanium TDCi 1,6-liters TDCi är vår favoritmodell. Titanium-modellen är lite dyrare, men vi tycker att den är värd de extra funktionerna. En Ghia eller Zetec fungerar också lika bra och är inte lika lyxig.

Är Ford Focus en dålig bil?

Det är ingen dålig bil, men det kan finnas bättre alternativ. Ford Focus tillförlitlighetsbetyg är 4,0 av 5,0. Detta placerar den på plats 27 bland 36 kompaktbilar. Den har en genomsnittlig ägandekostnad, med 568 dollar som genomsnittlig årlig reparationskostnad. Jämfört med andra fordon är frekvensen och svårighetsgraden av reparationer ganska likartad.

Kan man stänga av traction control i Ford Focus?

Om bilen är utrustad bör det finnas en knapp eller strömbrytare som visar en bild med vågiga linjer under. För att stänga av traktionskontrollen trycker du på den här knappen. Lampan ska nu visas som en stadig gul lampa på instrumentbrädan, vilket visar att TC har stängts av.

Har Focus servostyrningsvätska?

Ford Focus servostyrningsvätskereservoaren är placerad nära motorn. Den har ett svart lock. En bra styrning är viktig för att kunna förflytta sig på vägen och byta körfält.

Hur låser man upp ratten på en Ford Focus?

För att låsa upp ratten sätter du in din nyckel. Ibland låses ratten inte upp när bilen är parkerad med hjulen vridna. Det går att försöka slå på tändningen genom att vrida på ratten. Den kommer att låsas upp!

Är Ford Focus bränsleeffektiv?

Bränsleekonomi: Ford hävdar att Focus trecylindriga turbobensinmotor förbrukar 6,4 l/100 km bränsle efter att den har körts i både stadstrafik och på öppna vägar. Enligt bilens färddator var min körsträcka i Trend-klassen 9,4L/100km med 487,9km på landsvägar.

  Dodge Magnum Tillförlitlighet

Vad är bra med en Focus?

Bilen är prisvärd, bränslesnål och snygg, men dess bästa egenskap är dess sportiga dynamik. Focus är en av de roligaste bilarna i sin klass. Den hanterar bra, och styrningen är responsiv och snabb med mycket känsla. Ford Focus 2018 är ett utmärkt val för dig som tycker om att köra bil.

Sparar farthållaren bensin?

Ja, generellt sett. Eftersom farthållaren håller en konstant hastighet kan den hjälpa dig att bli mer bränsleeffektiv och spara i genomsnitt 7-14 % bensin. I motsats till detta kan konstant acceleration och inbromsning som orsakas av att föraren sätter foten på pedalerna förbruka mer gas.

Är en Ford Focus en 4-dörrars sedan?

Ford of North America började marknadsföra Focus i september 1999, för modellåret 2000. Det fanns vissa skillnader jämfört med den europeiska versionen. Den fanns i tre-, fyra- och femdörrarsversioner. En femdörrars hatchback introducerades 2001.

Vad är skillnaden mellan Ford Focus-modellerna?

Det finns viktiga skillnader mellan dem: Ford Focus RS har en bekvämare körning än Ford Focus ST. Ford Focus RS:s frontgaller är större och mer aggressivt. Ford Focus RS:s bakre spoiler är större.

Är Ford Focus bra för tonåringar?

Den är på många sätt en bra bil för tonåringar. Ford Focus är en kompakt, sportig sedan som skyddar din tonårsförare. Active Park Assist erbjuder vägledning vid parkering i trånga utrymmen. Den visar avståndet mellan dig och eventuella hinder.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts