Vilken är den sämsta Audi att köpa begagnad?

Det verkar som om många som köper begagnade bilar håller med om att det inte är någon bra affär att köpa en begagnad Audi i längden. Den främsta anledningen till att folk bestämmer sig för att köpa en begagnad bil är för att spara pengar. Audis är välkända för att vara bekväma och snygga lyxbilar, vilket är anledningen till att många människor initialt vill skaffa en.

När kunderna ser en begagnad Audi till salu blir de glada över priset och hur mycket de kan spara på en lyxbil. Vad de inte tittar på direkt är hur mycket pengar det här fordonet kommer att kosta dem med tiden. De flesta Audis är konstruerade för att fungera effektivt under de första tre åren, men efter det kommer en massa reparationer.

Alla dessa resor till mekanikern kan kosta en hel del, särskilt när det läggs ihop över tid. För det mesta är det inte ett klokt ekonomiskt beslut att köpa en begagnad Audi. Varje modell är annorlunda på sitt sätt, och vissa av fordonen från de senaste åren är inte ett så dåligt val.

Det finns dock en typ av Audi som har gett kunderna mer problem än andra vid köp av begagnade bilar. Om du planerar att köpa en begagnad Audi för att spara pengar är den sämsta Audi att köpa en Audi A4. De är de dyraste att underhålla och mekaniker ser problem från alla modeller genom åren.

  Är det en dålig idé att köpa en begagnad Audi?

Vilka problem uppstår med Audi A4

När du köper ett begagnat fordon förväntas du inte ha den senaste tekniken och kan behöva en och annan reparation. Med de flesta bilar blir det efter reparationskostnaderna ändå en bättre affär än att köpa en ny bil. De flesta som köper en begagnad Audi A4 har inte samma tur.

Mekaniker har påpekat att de ständigt ser samma tre problem uppstå med begagnade Audi A4, oavsett vilket år de är från. Alla tre problemen kretsar kring sedanens motor.

Oljeanvändning

Ett av de vanligaste problemen med begagnade Audi A4 är överdriven oljeförbrukning. Många förare har märkt att fordonet runt 64 000 mil får problem med oljeläckage eller oljebrist. Denna röra kan kosta dem i genomsnitt 6 000 dollar manuellt. Den värsta modellen av alla för detta problem är 2011 års Audi A4.

Motorbortfall

Motorfel är ett annat stort bekymmer när det gäller att köpa en begagnad Audi A4. Eftersom motorerna i dessa fordon inte är de mest tillförlitliga har de ofta problem med överhettning, brist på smörjning och detonation. För att hålla den här bilen igång kostar det ägarna och ytterligare 6 500 dollar årligen.

Kolv av dålig kvalitet

Över 20 procent av de begagnade Audi A4-ägarna har problem med motorns kolv. Slitage på dessa motorer gör att kvaliteten på motorns kolv försämras med tiden. Även om det här problemet inte uppträder särskilt ofta kan det, när det inträffar, kosta omkring 8 500 dollar.

  Bästa Audi A4 luftintag

Vilka Audi A4-modellår är de sämsta?

Även om Audi A4 står inför sin beskärda del av problem efter en tid på vägen, är inte alla modellåren hemska. Modellerna från 2013 och 2018 är mer tillförlitliga än modeller från andra år och ägarna har inte alls lika många problem med dem.

Om du shoppar runt efter en begagnad Audi är de två år som du vill undvika för Audi A4:or 2009 och 2011. Dessa två modeller har fått flest klagomål (och flest besök hos mekanikerna). Det kom in 33 klagomål för 2009 och 22 för 2011.
Både 2009 och 2011 års Audi A4 är de Audis som står inför de högsta reparationskostnaderna för den lägsta körsträckan. Ägarna spenderar tusentals dollar varje år bara för att hålla dem igång.

En sak att tänka på är att Audi A4 har funnits på marknaden sedan 1996, och de äldre modellerna är också sannolikt mer reparationsbenägna än de med nyare motorer. Även om 2002 års modell noterades som en av de bästa modellerna på den tiden skulle det vara mycket dyrt att äga en sådan idag att underhålla.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts