Vanliga problem med Ford Ecosport

Ford Ecosport Problem

Ford EcoSport är den minsta SUV:n från Ford, vilket gör den idealisk för manövrering och parkering i staden. Den är också mycket effektiv och praktisk. Den här bilen har dock också flera problem som ägarna måste känna till. Men vilka är de vanligaste problemen med Ford EcoSport?

De vanligaste problemen med Ford EcoSport är dörrar som inte går att låsa, en ryckig växellåda, dåligt installerad nedre styrarm, slipande bromsljud, defekt bältesupprullningssystem, trasig remspännare för motoroljepumpen och slumpmässiga elektriska kortslutningar.

Det kan verka som om Ford EcoSport har många problem, men det har den inte. När du jämför dessa problem med andra Ford SUV:er kommer du att upptäcka att Ford EcoSport är mycket mer tillförlitlig.

Vilka är de vanligaste problemen med Ford EcoSport?

Jerky transmission

Ett vanligt problem som Ford EcoSport-ägare upplever är en ryckig växellåda och grov växling. Detta sker när föraren stannar. Som ett resultat leder det till problem med acceleration och växling av växlar. Några av de främsta orsakerna är en dålig sensor, låg transmissionsvätska, slitna transmissionsknoppar och en dålig solenoid.

För att åtgärda problemet byter du ut de dåliga delarna. Observera att du kanske måste byta ut hela transmissionen, vilket kan visa sig vara besvärligt och kostsamt.

Slipande bromsljud

Trots att det här problemet är vanligt i 2018 års Ford EcoSport kan det också finnas på andra Ford EcoSport-modeller. Ett slipande ljud kommer vanligtvis från bromsarna. Överraskande nog kan det här problemet också hittas i de senaste EcoSport-modellåren.

Om du hör ett sådant ljud bör du inspektera bromsbeläggen och se om de är skadade, smutsiga eller av låg kvalitet. Rengör eller byt ut dem vid behov.

  Är Ford EcoSport en bra bil?

Dörrarna går inte att låsa

Flera Ford EcoSport-ägare har också klagat på att dörrarna inte går att låsa när det regnar eller i våta förhållanden. Vissa förare har till och med tvingats låsa dörrarna manuellt inifrån bilen eller använda nyckelknippan. Några av de misstänkta orsakerna är en dålig relälåsbrytare, ett felaktigt låsmanöverdon och en trasig säkring.

Slumpmässiga elektriska kortslutningar

Ett annat vanligt problem som Ford EcoSport-ägare upplever är att elsystemet är benäget att drabbas av kortvariga kortslutningar. En kortslutning sker på grund av ett fel i fordonets ledningar, som normalt stänger av elektricitet mellan olika kretsar.

Några av tecknen på elektriska kortslutningar är bland annat oregelbundna strålkastare, en sprängd säkring och inaktiva strålkastare.

Defekt bältesupprullningsmekanism

Det här problemet är vanligt i Ford EcoSport-modellen 2021 tillverkad mellan den 5 februari och 9 mars samma år. Eftersom bältesupprullningsmekanismen är defekt kan den misslyckas med att hålla passageraren i position vid plötslig inbromsning. Som en följd av detta ökar risken för skador.

För att åtgärda problemet byter du ut den defekta bältesupprullningsmekanismen. Dessutom var detta ett tillverkarfel och de berörda bilarna återkallades.

Dåligt installerad nedre styrarm

2017 Ford EcoSport modellår kommer med detta problem. Trots detta återkallade tillverkaren de berörda bilarna och problemet löstes. Det upptäcktes att svetsen på den nedre styrarmen kanske inte var ordentligt svetsad. Därför slår framhjulet mot hjulhuset, vilket gör att framhjulet låser sig, vilket leder till förlust av styrkontroll och drivkraft.

Trasig remspännare för motoroljepumpen

Detta är ett vanligt problem i 2018 års Ford EcoSport. När det finns en trasig remspännare för motoroljepumpen kommer det att uppstå en förlust av oljetryck. Detta kommer att påverka hur bilen presterar. Dessutom kräver reparation av detta problem att man skaffar en ny motor, vilket är mycket kostsamt.

  Ford Flex tillförlitlighet

FAQ

Är Ford Ecosport en pålitlig bil?

Ja, Ford EcoSport är en pålitlig bil som också har en effektiv prestanda och pålitliga säkerhetsfunktioner. Det är också en av de mest pålitliga Ford SUV:erna eftersom den har en tillförlitlighet som ligger över genomsnittet. Dessutom är kostnaden för att reparera och underhålla Ford EcoSport ganska låg, vilket gör den till en bra bil för daglig användning.

Är det dyrt att underhålla en Ford Ecosport?

Nej, det är mycket billigt att underhålla Ford EcoSport subkompakta SUV. Detta beror på att bilen registrerar färre problem och att de flesta av problemen börjar efter att den har kört mer än 100 000 mil. Dessutom är kostnaden för reservdelar och service ganska överkomlig, jämfört med de flesta av dess konkurrenter.

Efter hur lång tid börjar Ford Ecosport få problem?

Det beror på många saker, till exempel modellår, version och hur väl den underhålls. Även om de flesta Ford EcoSport-modeller börjar få problem efter att ha kört över 100 000 mil, började modellåret 2018 få problem redan vid 10 000 mil. Därför bör du undvika den här modellen så mycket som möjligt.

Vad är hög körsträcka för Ford Ecosport?

De flesta Ford EcoSport-modeller låser över 100 000 mil innan de börjar få stora problem. Men om du underhåller din EcoSport SUV enligt tillverkarens rekommendationer bör du lätt kunna klockan över 150 000 mil utan att få större problem.

  Ford Transit Connect Tillförlitlighet

Om du vill köpa en begagnad Ford EcoSport bil ska du därför se till att bilen har mindre än 150 000 mil på instrumentpanelen. Allt över det kan visa sig vara problematiskt och kostsamt att reparera och underhålla.

Vad är den minst tillförlitliga Ford Ecosport?

Titeln för det minst tillförlitliga Ford EcoSport-modellåret är 2014 års modell. Det följs tätt av 2018 års modellår. Ford EcoSport från 2014 registrerar flest problem. Några av de viktigaste problemen är att bilen skakar när du stannar och ett opålitligt ljudsystem.

Trots att den har flest problem har 2014 års modell inte allvarliga problem som 2018 års Ford EcoSport. 2018 års EcoSport-modell upplever problem redan vid 10 000 mil. Ett av de vanligaste problemen för det här modellåret är att bromsarna låser sig eller skriker, vilket gör att dörren inte går att låsa.

Slutgiltiga tankar

Generellt sett bör du om du planerar att köpa en Ford EcoSport ta reda på några av de problem som du kommer att möta under ägandet. På så sätt kan du ta väl hand om bilen och förlänga dess livslängd. Med rätt skötsel och underhåll kan Ford EcoSport hålla länge.

Det är också viktigt att notera att även om Ford EcoSport kommer med flera problem är det en mycket pålitlig subkompakt SUV. Den är också praktisk, effektiv och lätt att underhålla.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts