Vanliga problem med Ford Focus växellåda

Ford Focus är en av världens mest kända hatchbacks, vilket innebär att i stort sett alla känner till Focus. Det är en bil som lyckas sälja ganska bra över hela världen, även i dagens läge när SUV:er och crossovers styr marknaden. Ford beslutade dock att lägga ner Focus till förmån för att göra fler SUV:er och crossovers.

Detta innebär att det finns massor av potentiellt bra Ford Focus begagnade bilar på marknaden som bara väntar på att bli tagna av sina potentiella nya ägare. Innan du köper något måste du dock vara medveten om allt som kommer med en begagnad Focus, främst på avdelningen för tillförlitlighet och pålitlighet.

En av de mest omtalade komponenterna i en Ford Focus är växellådan som inte är den allra bästa automatväxellådan på planeten. Den lider av vanliga problem som problem med att stalla av, skaka och darra och tvekan som verkar vara vanligt förekommande på många Ford Focus-modeller.

På det hela taget är Focus en ganska populär andrahandsbil av en anledning eftersom den verkligen lyckas tillfredsställa marknadsnischen för hatchbacks riktigt bra. Om du är intresserad av en sådan, se till att göra en inspektion före köpet för att vara 100 procent säker på att bilen är i gott skick.

Ford Focus växellåda stannande problem

På grund av en felaktig kalibrering av transmissionskontrollmodulen är Focus känd för att ibland stanna. Ford kände till detta problem och uppgav att den automatiska växellådan i Focus ”kan uppvisa intermittenta problem med förlust av växellådan under körning, intermittent ingen start eller effektförlust”.

  Ford Focus ST Tillförlitlighet

Många kunder har rapporterat dessa problem och det vanligaste är att bilen plötsligt går in i neutralläge och att varningslampan ”transmissionsproblem service” tänds. Ägarna uppger att dessa problem är vanliga både vid låga och höga hastigheter, t.ex. på motorväg. Det kommer inte som någon överraskning att ett sådant problem med växellådan vid motorvägshastigheter till och med kan orsaka en olycka.

Det finns vissa uppgifter som tyder på att detta problem också är förknippat med en felaktig koppling. Vissa säger till och med att en felaktig växlingsenhet också kan vara fallet. Oavsett vilket av dessa som är problemet, se till att ta din bil till en Ford-återförsäljare om du någonsin stöter på något av dessa problem eftersom du inte vill att de ska hända någonsin igen.

Ford Focus växellåda som skakar och skakar

Enligt många kunder som köpt olika generationer av Focus är växellådan inte särskilt smidig eller välkomnande eftersom den kan skaka och ibland även skaka på ett våldsamt sätt. Ford uppger att ”en viss grad av vibrationer, eller skakningar, när den helt nya automatiska växellådan fungerade vid låga hastigheter” och säger att det var ”liknande det som upplevs med en manuell växellåda”.

Alla är dock inte övertygade om att dessa problem är så små som Ford vill få dig att tro. Många ägare har klagat på just dessa problem, men på ett sätt som gör att bilen känns osäker, instabil och ofta på gränsen till att stanna. Eftersom dessa problem ofta uppträder vid acceleration kan du bli påkörd bakifrån väldigt lätt om du stannar i en trafikerad korsning.

  Ford Ranger år att undvika - De bästa och sämsta åren

Vissa säger att detta till och med ledde till att växellådornas koppling gick sönder helt och hållet och att de blev strandsatta vid sidan av vägen. Oavsett vad en Ford-återförsäljare kan säga dig bör du få din växellåda kontrollerad eftersom alltför många ägare klagade på att dessa problem så småningom resulterade i något allvarligare.

Ford Focus problem med tveksamma växellådor

Ford Focus-transmissionen är också känd för att halka eller tveka när den går igenom växlarna. Enligt erfarna Ford-mekaniker är dessa problem direkt förknippade med antingen förorening av växellådsvätska eller växellådans styrmodul. Båda dessa kräver att du agerar snabbt, annars kan transmissionen gå helt sönder.

När det gäller byte av vätska ska dessa göras enligt Fords rekommendationer. Du får helt enkelt inte glömma att göra dessa eftersom förorenad transmissionsvätska kan döda din växellåda helt och hållet vilket innebär att en ny växellåda är på sin plats och dessa tenderar att kosta alldeles för mycket pengar.

Kontrollmodulen kan lätt bytas ut eller ibland kan även en enkel återställning lösa problemet. På det hela taget kan dessa åtgärdas utan alltför stora problem, men se alltid till att byta och spola din transmissionsvätska när det behövs.

FAQ-avsnittet

Ska jag köpa en Ford Focus?

Om du vill ha en ganska prisvärd, men ändå relativt pålitlig modern hatchback med plats för fyra personer utan problem är Ford Focus ett utmärkt val. Det finns många hatchbacks där ute men Focus verkar ofta vara ett av de mest populära valen där ute. Anledningen till detta är helt enkelt att Focus är en riktigt väl avrundad bil.

  Är Ford Escape en bra bil?

Det är verkligen synd att Ford bestämde sig för att upphöra med den, särskilt när man betänker att Focus RS var en av de mest spännande och mest kapabla heta hatchbacks som fanns.

Hur mycket kostar det att laga en Ford Focus växellåda?

De genomsnittliga reparationskostnaderna för Ford Focus-transmissioner ligger mellan 1 500 och 2 500 dollar för en ny koppling. En helt ny transmissionsenhet kommer sannolikt att kosta dig mellan 3 500 och 5 000 dollar. Vissa människor är till och med villiga att satsa på en begagnad Focus-transmission vilket ibland kan vara en bra idé, men det kan också ofta vara en riktigt dålig idé.

Oavsett vilken väg du väljer att gå, se till att hålla växellådan i optimalt skick om du vill att den ska hålla länge.

Vilka Ford Focus-modeller lider mest av transmissionsproblem?

Som framgår av mängder av forum och diagram på nätet verkar det vara Ford Focus-modellerna från 2012 till 2016 som drabbas mest av transmissionsproblem. Det betyder inte att dessa modeller ska undvikas, utan snarare att du måste vara extra uppmärksam på växellådan om du är intresserad av att köpa en Ford Focus från den här eran.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts