Ford Focus ST Tillförlitlighet

Ford är vanligtvis känt för sina massproducerade lågbudgetbilar över hela världen. Focus ST är en prestandamodell av Focus, som är lägre än RS-modellen men bättre än basmodellen. Bilen har många fördelar i sitt specifikationsblad och kan användas som daglig förare.

Översikt

ST-modellen har upphört i USA, men den finns fortfarande kvar på de europeiska och australiska marknaderna. Bilen har en större och snabbare 2,0 L turbomotor som har 242 hk och den kan gå så fort som från 0 till 60 mph på bara 6,3 sekunder.

Tillförlitlighet

När det gäller tillförlitlighet är det mycket viktigt att känna till bilens tillförlitlighetshistorik. Ford har inte varit det mest pålitliga märket på sistone, men de tillverkar några bra bilar som har många fördelar. Focus har ett tillförlitlighetsbetyg på 4,0 av 5,0 av RepairPal, och J.D Power belönade också bilen med 4,0 av 5,0 stjärnor.

Säkerhet

Säkerheten är en fördel med Ford-bilar eftersom de erbjuder nödvändiga funktioner till ett lågt pris. Focus har krocktestats, och den har fått perfekt betyg i sina krocktester av NHTSA och IIHS. Focus ST har ännu fler funktioner än den vanliga Focus. Den har adaptiv farthållare, elektronisk stabilitet, körfältsystem, krockkuddar osv.

Avskrivningsgrad

Tillförlitligheten bedöms också utifrån avskrivningsgraden eftersom människor inte vill ha en bil som efter en tid skulle värderas högt. Ford är vanligtvis mycket bra i sitt återförsäljningsvärde och håller sitt pris. Focus ST h= skulle ha en värdeminskning på cirka 40 % efter 5 år.

  Ford Transit Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Kostnaden för underhåll och reparation är ofta mycket viktig för människor. Focus ST har ett bra tillförlitlighetsbetyg, vilket innebär att den har färre chanser att få några större reparationer. Kostnaden för planerat underhåll är cirka 550 dollar per år.

FAQ

Är Ford Focus ST en bil med framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift?

Ford Focus ST är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Ford Focus ST?

Ford Focus ST är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Bilar i mellanstorlek

Vad är hästkrafterna i en Ford Focus ST och har den en turbo?

Ford Focus ST har 252 hästkrafter och ett vridmoment på 270 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Vilken typ av hjul har den?

Ford Focus ST har 18 X 7 tums aluminiumhjul fram och 18 X 7 tums aluminiumhjul bak.

Är Focus ST-motorn tillförlitlig?

Den här motorn är en utveckling av den enhet som användes i Focus RS-modellen. Många andra gemensamma komponenter kommer också att användas i hela Focus-sortimentet så ST borde vara ganska tillförlitlig.

Hur länge håller Ford Focus ST-motorer?

Enligt kundrapporter kan Ford Focus ST gå mellan 200 000 och 250 000 mil. Den genomsnittliga Ford Focus ST-bilen håller 13-16 år om du kör 15 000 mil varje år.

Vilken motor finns i Focus ST?

Den helt nya Focus ST finns tillgänglig med två motorer. Den har mer kraft och vridmoment än den tidigare Focus ST. Du får 280 PS och 420 Nm vridmoment från Ford EcoBoost-motorn, som ger 0-62 mph på bara sex sekunder.

  Ford Fusion Hybrid Tillförlitlighet

Vilken är den bästa motorn i en ST?

Den 1,5-liters EcoBoost-motorn är det bästa valet om du är ute efter ST-Line-modellen men inte vill betala det höga priset. Den har 179 hk och kan gå från 0-60 mph på bara 8,8 sekunder. Det finns även en dieselmotor, men vi föredrar den kraftfulla bensinmotorn.

Är Ford Focus ST eller RS snabbare?

Som man kan förvänta sig har Focus ST och Focus RS starkare Ford-prestandamotorer än andra Focus-modeller. Den snabbare av dem är RS. Topphastigheten är 165 mph jämfört med 155 mph. 0-60mph görs på 4,5 sek jämfört med de 5,9 sek som ST gör det på.

Vad betyder ST i fokus?

Det står för Sport Technologies. SVT står för Special Vehicle Team. Detta är efterföljaren till svo, som var special vehicle operations. Tanner foust är också en ST-R, vilket står för sport technologies race edition. Svt Raptor är den enda svt jag känner till som fortfarande är i produktion.

Är Ford Focus ST en bra bil?

Den kan transportera människor relativt bekvämt, erbjuder massor av förvaringsutrymme och är mycket effektiv. Den här månaden börjar dock dess praktiska fördomar att gnissla. Focus ST visar sig vara en utmärkt bil, och det finns inga problem.

Finns Ford Focus ST med Turbo?

Varje Focus ST är utrustad med en turboladdad 2,0-liters fyrcylindrig motor (252 hästkrafter, 270 lbft vridmoment), sexväxlad manuell växellåda och framhjulsdrift.

  Genesis GV80 Tillförlitlighet

Är Fiesta ST bättre än Focus ST?

På det hela taget har Focus ST större inomhusvolym än Fiesta ST, nästan dubbelt så mycket – 24 mot 10 kubikmeter för FiST. FiST föredras av många längre förare, möjligen på grund av den bättre sikten från förarsätet. Det är ännu ett exempel på att siffror inte alltid spelar någon roll.

Är Focus ST EcoBoost?

Ford Focus ST har en mindre 2.0L EcoBoost-motor som ger 250 hästkrafter och ett vridmoment på 270 lb-ft. Det finns många sätt att boosta din ST:s 2,0L EcoBoost-motor, precis som i Mustang.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts