Ford Focus Electric Tillförlitlighet

Elbilar är bilindustrins framtid. Focus Electric är en helelektrisk bil med en 5-dörrars hatchback-kaross. Bilen har många funktioner att erbjuda, och på grund av att den inte längre är tillgänglig är bilen ett bra elalternativ att köpa. Utseendet är också bra för en liten bil, och räckvidden är också fullt tillräcklig för stadsbruk.

Översikt

Bilen fick många utmärkelser på grund av sina egenskaper. Focus Electric har ett litiumjonbatteri på 23 kWh, vilket ger en beräknad räckvidd på 122 km. Det finns även en variant med större batteri av den här bilen med ett 33,5 kWh litiumjonbatteri.

Tillförlitlighet

Bilars tillförlitlighet är ofta viktig, och människor vill köpa en bil som skulle hålla i många år och kosta dem mindre pengar. Ford-bilar är inte de mest tillförlitliga på marknaden på grund av deras höga underhållsfrekvens och vissa problem. Focus Electric har ett betyg under genomsnittet på 2 av 5 stjärnor av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhet är också en faktor för tillförlitlighet, vilket är mycket viktigt. Generellt sett är säkerhetsåtgärderna ganska bra i Ford-bilar. Även om elmodellen inte krocktestades av både IIHS och NHTSA kan vi anta att säkerhetsåtgärderna är bra om vi tittar på betygen för Focus övriga modeller.

Avskrivningsgrad

Ford-bilar har ytterligare en fördel på återförsäljningsavdelningen. De här bilarna värderas inte snabbt ned och har fortfarande ett bra pris. Focus Electric presterar också bra, och 2018 års modell avskrivs med cirka 33 %, vilket är extremt bra för en bil.

  Vilka är de bästa begagnade bilarna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

Underhåll och reparation

Elbilar anses ofta vara mycket underhållsfria, men de behöver också underhåll i sina delar. Focus electric behöver också underhåll, men underhållskostnaden är mycket lägre än för de andra Focus-modellerna. Eftersom det är en elbil behöver den dessutom färre underhållsbesök och har mindre risk för större reparationer.

FAQ

Är Ford Focus Electric en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Ford Focus Electric är en bil med framhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Ford Focus Electric?

Ford Focus Electric är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Kompaktbilar

Vad är hästkrafterna i en Ford Focus Electric och har den en turbo?

Ford Focus Electric har 143 hästkrafter och ett vridmoment på 184 lb-ft.

Vilken typ av hjul har den?

Ford Focus Electric har 17 X 7 tums aluminiumhjul fram och 17 X 7 tums aluminiumhjul bak.

Finns det en Ford Focus Electric?

Fords andra helelektriska produktionsbil, Focus Electric, lanserades i december 2011 (Ford Ranger EV var den första). Focus Electric har samma kaross eller glidare som den tredje generationens Ford Focus.

Är Ford Focus Electric avvecklad?

Att Focus Electric lades ned 2018 berodde på dåliga försäljningsresultat. Den sålde strax under 2 000 enheter per år, vilket var betydligt mindre än Leaf. Framhjulen drevs av en 123 hästkrafter stark elmotor, med en topphastighet på 135 km/h (84 MPH).

Hur länge håller batteriet i en Ford Focus Electric?

Den genomsnittliga livslängden för Ford Focus-batteriet är 3 till 5 år. Detta kan dock variera kraftigt beroende på väder, batterityp, körvanor och batteristorlek. Ditt batteri kanske inte är helt dött, men det betyder inte nödvändigtvis att det fungerar på bästa sätt.

  Ford Focus tillförlitlighet

Kommer Ford att gå över till en helt elektrisk bil?

Ford investerar flera miljarder i elfordon Ford Motor Co. Ford Motor Co. Denna investering, som är den största i historien, kommer att finansiera en ny monteringsanläggning för att producera helt eldrivna F-serier lastbilar samt tre batterifabriker.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts