Vanliga problem med Ford Focus Ecoboost

Ford Focus Ecoboost Problem

Ford Focus Ecoboost är en av Ford-modellerna med kraftfulla och effektiva Ecoboost-motorer. Till skillnad från andra Ford Focus-modeller är just den här modellen effektivare, men erbjuder också samma effekt och vridmoment som vanliga Ford Focus-motorer. De första Ford Ecoboost-motorerna hade dock flera problem innan de förbättrades.

Vilka är de vanligaste problemen med Ford Focus Ecoboost? Några av de vanligaste problemen med Ford Focus Ecoboost-modellerna är överhettning av motorn, bränslepump med lägre tryck, fel fungerande huvudpackning, kolansamling, problem med bränsleinsprutning, sprickbildning i avgasröret, problem med kylsystemet och mycket mer.

Vilka är de vanligaste problemen med Ford Focus Ecoboost?

Överhettning av motorn

Ett av de största problemen med Ford Focus Ecoboost är överhettning av motorn. Detta problem är utbrett på 1,6 Ford Focus Ecoboost-motorn. Det uppskattas att Ford var tvunget att återkalla över 360 000 Fordmodeller på grund av överhettning av motorn som kan leda till brand.

Felaktig packning i huvudet

Ett annat vanligt problem med Ford Focus Ecoboost är att huvudpackningen blir dålig. Observera att detta är ett vanligt problem på gamla bilar med minst 150 000 mil. Problemet uppstår dock tidigt på vissa Ford Focus-modeller. Problemet är vanligt på Ford Focus RS eftersom den är utrustad med fel huvudpackning.

Oljeläckage

Oljeläckage är också vanligt på Ford Focus Ecoboost med 1,6-motorn. De flesta orsakerna till detta läckage kan kopplas till felaktiga motorpackningar, slitna oljetätningar och dåliga anslutningar. Detta problem är dock lätt att åtgärda genom att normalt byta ut en dålig topppackning.

Bränslepump med lågt tryck

Ecoboost-motorer är vanligtvis utrustade med en lågtrycksbränslepump och en högtrycksbränslepump. Lågtrycksbränslepumpen har till uppgift att hämta gas från tanken och leverera den till högtrycksbränslepumpen, medan högtrycksbränslepumpen förser bränslet till bränsleinsprutarna.

  Ford Transit Tillförlitlighet

På grund av kolansamling kan det dock hända att lågtrycksbränslepumpen inte fungerar som avsett, vilket leder till motorfel och felaktig luft-bränsleblandning. Du måste rensa bort kolansamlingen eller byta ut en dålig bränslepump.

Problem med kylsystemet

Det här problemet är vanligt på både Ford Focus Ecoboost 1,5-liters och 1,6-liters motorer. Observera att 1,5-litersmotorn är den förbättrade versionen av den problematiska 1,6-litersmotorn. Kylsystemet utvecklar problem på grund av ett konstruktionsfel i motorblocket och huvudet. Detta kan kräva ett motorbyte.

Bränsleinsprutningsproblem

Detta är ett vanligt problem i alla motorer med direktinsprutning. Eftersom Ford Focus Ecoboost är en motor med direktinsprutning kan du räkna med att få detta problem. Dessutom är detta problem utbrett i den 1,5-liters Focus Ecoboost-modellen. Bränsleinsprutaren på denna bil kan täppa till eller läcka.

När detta händer kan du märka grov tomgång, låg bränsleekonomi och motorfel. Byt ut den dåliga bränsleinjektorn mot en bra för att lösa problemet.

Avgasröret spricker

Om du äger en Ford Focus ST kan du räkna med att få det här problemet. Detta beror på att den är utrustad med 2,0-liters Ecoboost-motorn, som vanligtvis drabbas av sprickbildning i avgasröret. Specifikt har de flesta användare av modellåret 2015 rapporterat detta problem. Du måste byta ut det dåliga avgasröret.

Kopplingsproblem

Ett annat problem som är vanligt i andra generationens Ford Focus Ecoboost-modeller är kopplingsglidning. Flera användare har rapporterat att de inte har problem med att växla. Detta beror på den torrkopplade powershift-växellådan. Du måste byta ut hela växellådan för att åtgärda problemet.

  Vanliga problem med Ford Kuga plug-in hybrid

Vattenläckage

Vattenläckage är vanligt i alla Ford Focus-modeller. Den här modellen är inget undantag eftersom flera användare har klagat på att vatten läcker in i bilens kupé. Detta beror på felaktiga tätningar som måste bytas ut för att lösa problemet.

FAQ

Är Ford Focus Ecoboost en pålitlig bil?

Ja, Ford Focus Ecoboost är en pålitlig bil. Detta beror på att många tillförlitlighetsorgan har gett Ford Focus Ecoboost en tillförlitlighet som ligger över genomsnittet. Dessutom registrerar de flesta Ford Focus Ecoboost-modeller färre problem, vilket gör dem ännu mer pålitliga. Vissa modeller, till exempel de med 1,0-liters EcoBoost-motorer, är dock inte lika tillförlitliga.

Vad är hög körsträcka för Ford Focus Ecoboost?

Om du tänker köpa en begagnad Ford Focus Ecoboost ska du se till att den har mindre än 150 000 mil. Detta beror på att de flesta Ford Focus-modeller börjar utveckla allvarliga problem efter att ha gått över 150 000 mil. Oavsett detta är det viktigt att inspektera en begagnad Ford Focus för att undvika att göra en dålig affär, oavsett hur många mil bilen har.

Är det dyrt att underhålla en Ford Focus Ecoboost?

Det beror på flera saker. Till exempel är Ford Focus Ecoboost-modeller med 1,0-motorer mer problematiska än Ford Focus-modeller med 2,3- eller 1,5-litersmotorer. Sammantaget är det billigare att underhålla den här bilen eftersom den kommer med färre problem jämfört med sina rivaler. Dessutom är Ford-reservdelar ganska billigare, vilket minskar underhållskostnaden.

  Ford Maverick Tillförlitlighet

Vilken är den minst tillförlitliga Ford Ecoboost-motorn?

Titeln för den minst tillförlitliga Ford Ecoboost-motorn går till 1,6-liters- och 1,0-litersmotorerna. Den sämsta motorn är 1,6-litersenheten eftersom den hade flest återkallelser och problem. Till exempel är det känt att 29 fordon med den här motorn har fattat eld. Några av de största problemen med den här motorn är oljeläckage, läckage av kylvätska och överhettning av motorn.

Vilken är den mest tillförlitliga Ford Ecoboost-motorn?

Ford Ecoboost stoltserar med olika uppsättningar motorer, men den mest tillförlitliga motorn är 3,5-litersenheten. Detta kan komma som en överraskning eftersom det är den mest klagade Ford Ecoboost-motorn. Så är dock inte fallet eftersom den bara råkar vara monterad i den bästsäljande modellen Ford F-150. Därför finns det fler klagomål.

Bottom line

Ford Focus Ecoboost är inte bara en härlig kompaktbil, utan den har också en av de bästa Ford-motorerna på marknaden. Ford Ecoboost-motorn är en av de bästa eftersom den är pålitlig. Ändå har den också flera problem som användarna bör vara medvetna om som diskuterats ovan.

Men med rätt skötsel och underhåll kan Ford Focus Ecoboost hålla under mycket lång tid. Det är också viktigt att notera att Ford Focus Ecoboost med 1.6-motorn har fler problem än andra Ford Focus Ecoboost-motorer, till exempel 2.3-motorn.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts