Är Ford Focus Ecoboost en bra bil?

Ford Focus Ecoboost

Ford Focus Ecoboost är en kompaktbil med exceptionella egenskaper. Dessutom skiljer den sig något från Ford Focus eftersom den har en turboladdad bensinmotor med direktinsprutning från Ford. Dessutom finns det olika Ford Focus Ecoboost-motorer, bland annat 2,3-liters, 1,6-liters, 1,5-liters och 1,0-liters motorer. Men är Ford Focus Ecoboost en bra bil?

Ford Focus Ecoboost är en underbar bil för personer som söker en rolig hatchback eller sedan att köra. Den är också bekväm, pålitlig, bränslesnål och lätt att underhålla. Däremot är den inte lämplig för personer som söker en högpresterande, lyxig eller snabbare kompaktbil.

Ford Focus Ecoboosts historia

Ford Focus är en kompaktbil som tillverkas av Ford. Medan Ford Focus har tillverkats sedan 1998 till dags dato, började Ford Focus Ecoboost tillverkas 2009 till dags dato. Observera att den traditionella Ford Focus inte är utrustad med Ford EcoBoost-motorn som började tillverkas 2009.

Till skillnad från den traditionella sugmotorn i Ford Focus ger Ford Focus EcoBoost-motorn bättre bränsleeffektivitet och mindre växthusutsläpp. Tvärtom producerar den samma effekt och vridmoment som den naturligt sugande Ford Focus-motorn.

Det är också viktigt att notera att Ford Focus EcoBoost finns i antingen ett sedan- eller hatchbackalternativ. Dessutom är Ford Focus i sin fjärde generation, vilket innebär att det finns flera begagnade Ford Focus-modeller att välja mellan.

Funktioner hos Ford Focus Ecoboost

Utseende

Även om Ford Focus EcoBoost har en uppgraderad motor är det fortfarande en Ford Focus. Det innebär att den kommer med en snygg och modern design. Den har också högteknologiska funktioner som gör den rolig att köra. Interiören är rymlig och det är kabinen också. Men som väntat är materialen inte avancerade jämfört med de flesta av dess konkurrenter.

  Ford Transit Tillförlitlighet

Prestanda

Trots att Ford Focus EcoBoost inte är särskilt kraftfull erbjuder den hyfsade prestanda. Den har flera motoralternativ att välja mellan, bland annat 1,0-liters, 1,5-liters, 1,6-liters, 2,0-liters och 2,3-liters motorer. Som väntat är den mest kraftfulla motorn den 2,3-litersmotorn. Den levererar maximalt 280 hk och 310 lb-ft vridmoment.

Den mest populära Ford Focus EcoBoost-motorn eller -modellen är dock 1,0-litersmotorn som levererar maximalt 125 hk och 125 lb-ft vridmoment. Den bäst presterande bilen i serien är Ford Focus ST 2.3 EcoBoost-modellen som har en topphastighet på 155 mph och den kan accelerera från 0 till 60 på 5,7 sekunder.

Komfort och lastutrymme

Oavsett om du väljer Ford Focus EcoBoost sedan eller hatchback får du fortfarande ett utmärkt kabin- och lastutrymme. Icke desto mindre är hatchbacken mer praktisk eftersom den erbjuder mer lastutrymme. På samma sätt är sedanen en fyradörrars bil, medan hatchback är en femdörrars bil. Båda bilarna har fem sittplatser, vilket gör dem till trevliga familjebilar.

Bränsleeffektivitet

Alla Ford Focus EcoBoost-modeller är mer bränsleeffektiva än den traditionella Ford Focus. 1,0-litersmodellen har ett EPA-värde på 30 mpg i staden och 40 mpg på motorvägen, medan 2,0-litern har ett värde på 22 mpg i staden och 30 mpg på motorvägen, och slutligen har 2,3-litersmotorn ett värde på 19 mpg i staden och 26 mpg på motorvägen.

Pris

Ford Focus EcoBoost är en trevlig, bekväm och pålitlig bil, men den är också prisvärd. Den har ett grundpris på cirka 22 500 dollar, men priset skjuter i höjden om du väljer den avancerade utrustningen, till exempel Titanium-utrustningen, som kan kosta över 23 500 dollar, beroende på var du bor och vilka tilläggsutrustningar du har.

  Vanliga problem med Ford Puma

FAQ

Är det värt att köpa en Ford Focus Ecoboost?

Ja, Ford Focus Ecoboost är en bra investering att ha. Det beror på att den presterar enastående, den är rolig att köra och dessutom mycket bekväm. Dessutom är Ford Focus Ecoboost mycket praktisk eftersom den har fem sittplatser och gott om lastutrymme. Den är också mycket ekonomisk och släpper ut färre gaser i miljön.

Vilka är de vanligaste problemen med Ford Focus Ecoboost?

Om du planerar att skaffa en begagnad Ford Focus Ecoboost-modell är det viktigt att identifiera några av de vanligaste problemen som du kommer att stöta på. Några av dessa är problem med kylsystemet, kolbildning, oljeläckage, överhettning av motorn, slirande koppling, problem med bränsleinsprutare, bränslepump med lågt tryck och mycket mer.

Hur länge håller Ford Focus Ecoboost?

Ford Focus Ecoboost är en av de mest hållbara kompaktbilarna på marknaden. Med rätt skötsel och underhåll bör den här bilen hålla över 150 000 mil. Vissa användare har rapporterat att de har kört över 250 000 mil. Observera att Ford Focus Ecoboost-modellen med 1,0-litersmotorn håller längre än 1,6-litersmodellen.

Hur snabb är Ford Focus Ecoboost?

Liksom de flesta kompakta Ford-modeller är Ford Focus Ecoboost också ganska långsam. Detta beror på att den har en topphastighet på 121 mph och den kan accelerera från 0 till 60 mph på 11,1 sekunder, vilket är ganska lång tid. Så om det är hastigheten du är ute efter bör du överväga att skaffa en snabbare kompaktbil.
Om du är beredd att spendera pengar kan du välja den högpresterande modellen Ford Focus ST 2.3 EcoBoost som ger en maxhastighet på 155 mph och kan accelerera från 0 till 60 mph på 5,7 sekunder.

  Ford Focus tillförlitlighet

Efter hur många mil börjar Ford Focus Ecoboost få problem?

Ford Focus Ecoboost har en av de mest tillförlitliga motorerna på marknaden. Med rätt skötsel och underhåll bör den här bilen därför klara minst 80 000 mil innan den börjar få problem. Om du ändå äger en Ford Focus Ecoboost-modell med en 1,6-motor kan du räkna med att denna bil utvecklar problem något snabbare än andra enheter.

Slutliga tankar

Generellt sett är Ford Focus Ecoboost en väldesignad, bekväm och rolig bil att köra. Den är också bränslesnål och lätt att underhålla. Men som de flesta Ford-modeller har den här kompaktbilen också flera problem som intresserade köpare måste känna till. Men om användarna tar väl hand om bilen och följer schemalagda underhållstjänster kommer bilen inte att ha många problem.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts