Ford Flex tillförlitlighet

Ford är en av världens äldsta biltillverkare och revolutionerade världen med sina massproducerade budgetbilar. Flex är en fullstor SUV, som snarare är en vagn, och den kan ta med sig cirka 7 passagerare åt gången. Flex är ett bra alternativ om du vill köpa en bil med stort utrymme inuti.

Översikt

Flex har en 3,5 L twin-turbo-motor med dubbelturbo som ger 355 hk och den har ett 6-stegs automatiskt växellådesystem. Den erbjöds också i ett AWD-system, vilket kan ge bra terrängkörningsupplevelser. Den lades ned 2019, men den finns fortfarande kvar på begagnatmarknaden och är ett bra köp.

Tillförlitlighet

Ford har varit känd för många saker, men tillförlitlighet är inte en av dem. Ford-bilar har haft dussintals problem tidigare, men vissa bilar är bättre än andra. Flex har ett bra tillförlitlighetsbetyg av J.D Power på 4,0 av 5,0. RepairPal har gett bilen 3,5 av 5,0.

Säkerhet

Ford-bilar har ett bra rykte när det gäller säkerhet och krocktester. Flex presterade också bra i sina krocktester och IIHS gav bilen ett generellt bra betyg i sina krocktester. NHTSA belönade också bilen med 4 av 5 stjärnor. Detta gör den mycket mer tillförlitlig.

Avskrivningsgrad

En annan aspekt av tillförlitlighet är bilarnas värdeminskningstakt, och som tur är håller Ford-bilar vanligtvis sitt värde mycket bra. Flex har lagts ned, men den har en avskrivningsgrad på cirka 50 % efter fem år.

Underhåll och reparation

Underhåll och reparation av SUV:er är vanligtvis högre än mindre bilar. Flex är en fullstor SUV, och den har en underhållskostnad över genomsnittet på nästan 700 dollar per år. Utöver detta behöver bilen inte heller frekventa besök på servicestationerna.

  Ford EcoSport Tillförlitlighet

FAQ

Är Ford Flex en bil med framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift?

Ford Flex är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Ford Flex?

Ford Flex är en bil med 7 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Standard SUV 4WD

Vad är hästkrafterna i en Ford Flex och har den en turbo?

Ford Flex har 365 hästkrafter och ett vridmoment på 350 lb-ft. Motorn är en Twin Turbo Premium Unleaded V-6 med en cylindervolym på 3,5 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur mycket markfrigång har Ford Flex?

5,9 tum ( 14,99 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Ford Flex har 20 X 8 tums aluminiumhjul fram och 20 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Hur många mil håller en Ford Flex?

En Ford Flex kan hålla upp till 200 000 mil om den underhålls ordentligt. Ägarna till Flex-fordon som har funnits så länge berättar sina historier om hur de håller dem varma i vintergarage. Ford Flex behöver endast mindre reparationer för att nå 200 000 milsgränsen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts