Är Ford EcoSport en bra bil?

Ford EcoSport

Ford EcoSport började som en bil avsedd för den brasilianska marknaden. Men saker och ting förändrades när produktionen började i olika delar av världen 2012. Idag är Ford EcoSport en av de mest sålda Ford-modellerna på marknaden. Men är Ford EcoSport en bra bil?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha en subkompakt SUV som är pålitlig, praktisk, bränslesnål och snygg är Ford EcoSport den perfekta bilen. Men om du önskar en kraftfullare, rymligare och bekvämare SUV får du titta bort.

Ford EcoSports historia

Ford EcoSport är en subkompakt crossover-SUV som tillverkas av Ford. Denna bil tillverkades tidigare i Brasilien av Ford Brazil. Denna fabrik var ansvarig för att skapa den första generationen Ford EcoSport från 2003 till 2012. När den andra generationen Ford EcoSport introducerades tillverkades den i olika länder.

Andra generationens Ford EcoSport monteras i olika länder, bland annat i Thailand, Rumänien, Indien och Ryssland. Dessutom har Ford Ecosport fem dörrar och den har plats för upp till fem personer. Den kommer också med tre olika drivlinor att välja mellan, vilket inkluderar framhjulsdrift, frontmotor och fyrhjulsdrift.

Funktioner hos Ford EcoSport

Utseende

Den här subkompakta SUV:n må ha en kompakt design, men den ser ändå snygg och elegant ut. Dessutom gör dess enkla utformning att den får plats i små parkeringsutrymmen utan större problem. Bilens interiör är dock trång och inte särskilt bekväm. Så om komfort är din prioritet kommer EcoSport med en bristfällig interiör.

  Audi vs Ford - vilken är bättre?

Bortsett från att ha en glanslös interiör är bilen avancerad med massor av avancerad teknik och säkerhetsfunktioner. Några av de anmärkningsvärda egenskaperna hos Ford EcoSport är 16-tums hjulstorlek, svart grill, lätt tonat glas, varning för lågt däcktryck, ABS & Driveline traction control, bakre barnsäkerhetsspärrar, backkamera och mycket mer.

Ford EcoSport subkompakta SUV har en hjulbas på 99,2 tum, en längd på 161,3 tum, en bredd på 69,5 tum och en höjd på 65,1 tum.

Prestanda

Den lilla SUV:n Ford EcoSport är inte riktigt en prestandaspridare. Den är dock lätt att hantera och kommer med olika trimsalternativ. Den har basmodellen Ford EcoSport S 4WD, som följs av SE 4WD, sedan SES 4WD och slutligen Titanium 4WD. Titanium 4WD är den bil som presterar bäst i serien.

Denna lilla SUV är också utrustad med en 2,0-liters inline-4-motor med 6-växlad automatisk växellåda och fyrhjulsdrift. Motorn levererar totalt 166 hk och 149 lb-ft vridmoment. Dessutom har den en topphastighet på 113 mph och den kan också accelerera från 0 till 60 på 10,8 sekunder.

Komfort och lastutrymme

Trots att Ford EcoSport är praktisk är den inte särskilt bekväm att sitta i under långa turer. Eftersom EcoSport är en subkompakt SUV är den ganska liten, men den har plats för upp till fem personer. Det som överraskar många är det 20,9 kubikmeter stora lastutrymmet i bagageluckan och totalt 50 kubikmeter när baksätena är nedfällda.

Bränsleeffektivitet

När det gäller effektivitet är Ford EcoSport bland de mest bränslesnåla subkompakta SUV:erna på marknaden. Detta beror på att den har ett EPA-värde på 23 mpg i staden, 29 mpg på motorvägen och ett kombinerat 25 mpg. Du kommer alltså att spara en hel del pengar på bränsle, vilket gör Ford EcoSport till en bra daglig förare.

  Ford C Max tillförlitlighet

Pris

Ford EcoSport SUV är bland de billigaste Ford SUV:erna på marknaden. En ny Ford EcoSport SUV har ett grundpris på cirka 23 300 dollar, medan en begagnad Ford EcoSport SUV kostar cirka 12 400 dollar. Observera att priset varierar beroende på vilken Ford EcoSport-trim du köper.

En högklassig trimning, som till exempel varianten Ford EcoSport SES 4WD kostar över 29 500 dollar, medan Ford EcoSport Titanium 4WD kostar cirka 29 700 dollar.

FAQ

Hur länge håller Ford Ecosport?

Eftersom Ford EcoSport inte rapporterar många problem kan den här bilen hålla i mer än 100 000 mil utan att registrera allvarliga problem. Och med rätt skötsel och underhåll kan Ford Ecosport hålla i mer än 200 000 mil. Se till att följa tillverkarens rekommenderade underhållsserviceprogram.

Vilket är det mest tillförlitliga Ford EcoSport-modellåret?

Ford EcoSport är bland de mest tillförlitliga Ford-modellerna på marknaden. På samma sätt är det mest tillförlitliga Ford EcoSport-modellåret 2012 och 2020 Ford EcoSport. Dessa två följs av modellåren 2016 och 2017 för Ford EcoSport. Alla dessa bilar rapporterar färre problem jämfört med andra modellår.

Vilka är de vanligaste problemen med Ford EcoSport?

Ford EcoSport är en fantastisk subkompakt SUV med förstklassiga funktioner och en snygg design. Ändå har den också flera vanliga problem som användarna bör känna till. Några av dessa inkluderar en ryckig växellåda, trasig remspännare för motoroljepumpen, slumpmässiga elektriska kortslutningar, slipande bromsljud och mycket mer.

  Använder Jaguar Ford-motorer?

Håller Ford Ecosport sitt värde?

Nej, Ford Ecosport håller inte sitt värde. Faktum är att den här bilen förlorar ungefär 53 % av sitt ursprungliga värde efter 5 år. Detta motsvarar ungefär 12 439 dollar. Om du har för avsikt att sälja din Ford Ecosport efter några års ägande kan du därför komma att förlora mycket i slutändan.

Är Ford Ecopsort en bra daglig förare?

Ja, Ford Ecosport är en exceptionell daglig förare. Det beror på att den har utmärkta interiörfunktioner och är mycket pålitlig. Den har också gott om bagageutrymme och är bränsleeffektiv. Som ett resultat kommer den att spara några dollar på bränsle och dess kompakta design är lätt att parkera i offentliga parker.

Bottom line

Ford EcoSport är en trevlig allround subkompakt SUV eftersom den kommer med en snygg design, avancerade tekniska funktioner, stort bagageutrymme och den är ganska pålitlig. Men den har också flera problem och den är ganska kompakt, vilket gör den obekväm för långa personer.

På det hela taget är det en underbar bil att köra och mycket praktisk. Den är också bränslesnål och mer pålitlig än de flesta Ford-modeller. Dess utgångspris är också bra, vilket gör den till en bra daglig förare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts