Ford C Max tillförlitlighet

C Max är en hatchback från Ford som lades ned 2018. Bilen var Fords första enda hybridbilslinje. Hybridsystemet är bra, med många andra funktioner, och det kommer till ett mycket billigt pris. C Max hade även en version med plug-in hybrid.

Översikt

C Max fanns i många utrustningsnivåer med ett stort utbud av motortyper. Hybridmodellen har två utrustningsnivåer, och batteripaketet som används i hybridmodellen är ett litiumjonbatteri på 1,4 kWh. PHEV-modellen kom med ett större batteri och en elektrisk räckvidd på 20 miles.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är ofta ett stort fokus för kunderna innan de köper en budgetbil som C Max. Det beror på att folk inte vill spendera en stor summa pengar på underhåll av en bil. C Max är fortfarande ett ganska pålitligt alternativ i sin prisklass, och den har ett tillförlitlighetsbetyg på 4,0 av 5,0 av RepairPal. Bränslesnittet är dock inte lika bra som många andra alternativ.

Säkerhet

Säkerhetsfaktorn i Fords har alltid varit bra. C Max har en solid kaross som klarar av kollisioner. Den har 5 stjärnor i sina krocktester av Euro NCAP. Säkerhetsfunktionerna är också bra, och den har standard 6 krockkuddar och däcktrycksövervakning, med tillgängliga funktioner som lane-assist, aktiv stadsbromsning osv.

Avskrivningsgrad

Fords förlorar generellt sett inte sitt värde snabbt, och de kan lätt säljas på marknaden. En begagnad C Max kostar cirka 17 000 dollar och den skulle ytterligare minska i värde med cirka 40 % efter fem år. Detta är acceptabelt för en bil som inte längre tillverkas.

  Dodge Grand Caravan Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Det bästa med C Max är dess låga underhållskostnader. Bilen kostar i genomsnitt 275 dollar per år. Detta inkluderar allt underhåll och all service. Delarna är också lätt tillgängliga på marknaden.

FAQ

Är Ford C-Max en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Ford C-Max är en bil med framhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Ford C-Max?

Ford C-Max är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Stora bilar

Vad är hästkrafterna i en Ford C-Max och har den en turbo?

Ford C-Max har 141 hästkrafter och ett vridmoment på 129 lb-ft. Motorn är en gas/elektrisk I-4-motor med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Hur stor markfrigång har Ford C-Max?

5,5 tum ( 13,97 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Ford C-Max har 17 X 7 tums aluminiumhjul fram och 17 X 7 tums aluminiumhjul bak.

Har Ford C-Max ett reservhjul?

Nej, Ford C-Max har inget reservdäck.

Är Ford C-Max en plug-in?

Fords första produktionsbil med plug-in-hybrid, C-Max Energi, är en del av Ford Ford C-Max:s första hybridlinje. C-MAX Energi är ett fordon som kan köras med stil och kraft.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts