Dodge Grand Caravan Tillförlitlighet

Dodge är en del av Fiat Chrysler, som har stor erfarenhet av att tillverka minibussar. Grand Caravan tillverkades också av Chrysler för Dodge, och det är en ganska bra minibuss. Kvaliteten är bra och den kan användas både som familjebil och som personbil.

Översikt

Minibussen Grand Caravan var i produktion sedan 1984, och den lades ned 2020. Vanen fanns i tre utrustningsnivåer med ett utbud av motorer från 2,8 L till den största 4,0 L. Vanen är bra när det gäller funktioner och den är inte heller undermålig.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är ofta en nackdel för minibussar på grund av den höga frekvensen av att få reparationer. Dodge har varit ett pålitligt märke, och det kommer till och med bland de tio mest pålitliga märkena i USA. Grand Caravan har ett genomsnittligt tillförlitlighetsbetyg på 2,5 av 5,0 av J.D Power och 4,0 av 5,0 av RepairPal.

Säkerhet

Säkerheten har varit utmärkt i Dodge-bilar, och Grand Caravan har också ett bra säkerhetsbetyg på 4 av 5 stjärnor av NHTSA. Bilen har bra resultat i sina krocktester och den har många andra säkerhetsfunktioner som standardkuddar, ABS, elektronisk stabilitet och många andra tillgängliga säkerhetsfunktioner.

Avskrivningsgrad

Vanligtvis håller Dodge-bilar sitt värde och har en lägre avskrivningsgrad än många andra märken. Grand Caravan har också en lägre avskrivningsgrad än många andra, nämligen 55 % efter 5 år. Detta är inte det bästa, men ändå bättre än många.

  Dodge Challenger SRT Hellcat Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Grand Caravan har avvecklats av Dodge, så underhållskostnaden beror också på hur väl den bil du ska köpa är i skick. Vanligtvis kräver Grand Caravans cirka 673 dollar per år för allt underhåll och alla reparationer.

FAQ

Är Dodge Grand Caravan en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Dodge Grand Caravan är en bil med framhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Dodge Grand Caravan?

Dodge Grand Caravan är en bil med 7 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Minibussar 2WD

Hur många hästkrafter har en Dodge Grand Caravan och har den en turbo?

Dodge Grand Caravan har 283 hästkrafter och ett vridmoment på 260 lb-ft. Motorn är en vanlig blyfri V-6-motor med en cylindervolym på 3,6 liter Bränslesystemet är: Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Hur stor markfrigång har Dodge Grand Caravan?

5,6 tum ( 14,22 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Dodge Grand Caravan har 17 X 6,5 tums aluminiumhjul fram och 17 X 6,5 tums aluminiumhjul bak.

Hur många mil håller en Dodge Grand Caravan?

Dodge Grand Caravan, en robust minivan, kan i genomsnitt hålla mellan 200 000 och 250 000 mil. De kan hålla i 13-17 år beroende på hur de körs och hur väl de underhålls. Detta är baserat på 15 000 mil per år.

Har Dodge Grand Caravans problem med växellådan?

Transmissionsproblem har rapporterats i Dodge Caravans vid 67 000 mil. Om du letar efter en billig Dodge Grand Caravan är årgångarna 2002-2008 kanske inte de bästa. Transmissionsproblem är ett kännetecken för Dodge Grand Caravan 2013.

  Chevrolet SS Tillförlitlighet

Varför är Dodge Caravans så dåliga?

Grand Caravan introducerades för första gången 2008 med de senaste uppdateringarna. Förare uttrycker en mängd olika klagomål. Bromsförslitning, motorfel, motorstopp, transmissionsfel och felande luftkonditionering är några av de vanligaste klagomålen.

Vilka årsmodeller av Dodge Caravans bör man undvika?

Dodge Grand Caravan 2011 är det sämsta modellåret. Detta beror främst på att skåpbilen har 50 000 till 60 000 mil, inte den modell med högre körsträcka. Men även om modellerna 2008 och 2005 inte är några bra exempel på pålitliga fordon är de fortfarande bra val.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts