Vilket läder använder BMW? Är det äkta?

Vilket läder använder BMW? Är det äkta?

BMW använder nappaläder som standard för de flesta lyxiga BMW-modellerna, Sensatec för de billiga BMW-modellerna och Merino som tillval för de lyxiga modellerna. Det betyder att den lagermodell du köper med största sannolikhet får äkta läder, och att du måste betala extra för att få så kallat äkta läder i din helt nya bil.

Är äkta läder värt det som tillägg på din BMW?

Svaret på den här frågan är subjektivt. Det som kan vara värt det för en person kanske inte är värt det för en annan person, och vice versa.

Vissa personer föredrar finare läder eftersom det känns som om det håller längre än syntetiska material och känns lyxigare när det kommer i kontakt med deras hud; andra vill investera mer i en större motor, istället för att köpa funktioner som inte förbättrar körprestandan.

BMW har alltid producerat kvalitetsfordon när det gäller prestanda, utseende och komfort. Men är det läder som används i den flashiga interiören äkta?

Typer av BMW läder

Sensatec

Sensatec är standardlädret i de flesta BMW-bilar i den lägre prisklassen. Sensatec BMW-läder är ett högkvalitativt äkta läder som är mjukt vid beröring. Även om det inte är äkta läder känns det tillräckligt bekvämt för de flesta människor. Det är billigt, hållbart och håller ett lyxigt utseende. Dessutom är det veganskt.

Dakota- och Vernasca-läder

Dakota- och Vernasca-läder är original BMW-äkta läder. De håller för slitage väl över tid och ger en övergripande lyxig känsla i fordonens interiör. Båda dessa är färdigbehandlade med färgämnen och ytbehandlingar av konstgjord typ.

  Är BMW M1 en superbil?

Nappaläder

Nappaläder är en mycket lyxig, mjuk och dyr typ av BMW-läder. Det känns exceptionellt mjukt vid beröring, har långvarig hållbarhet och ser elegant ut i fordon.

Det här högkvalitativa materialet används för trimning eller accentuering. Det kan dock öka kostnaden för en interiör avsevärt eftersom det är mer värdefullt än andra typer. Nappaläder är vanligtvis ett tillval på BMW 5, 6 och 7-serier.

Merinoläder
Merinoläder är en annan typ av BMW-läder. Det är dyrare och har en finare känsla än nappa, men det håller inte lika länge och åldras inte lika bra eftersom det är helt naturligt och kräver mycket underhåll och skötsel. Den högsta kvalitetsnivån för de flesta BMW:s är deras Merino- eller Nappalädersäten som är tillverkade av äkta hudar, men de kan ibland kosta mer än 1000 dollar per säte!

Merino används ofta i fordon med tygklädsel eftersom det kan ge tygliknande texturer som är mjuka vid beröring. Men tänk på att det inte är det mest hållbara valet, trots att det är det dyraste.

Finns det några nackdelar med äkta lädersäten?

Kan upprätthålla lukt om de försummas
Ja, om du inte håller dem rena kan lädret börja lukta om du inte håller dem rena. Men detta gäller för alla material eftersom smuts och bakterier kommer att ackumuleras oavsett vilken typ av säte det är.

Äkta läder värms lättare upp
Vid högre temperaturer får du dessutom känna skillnaden.
Därför blir äkta lädersätena varmare än konstlädersätena och det kan vara riktigt obekvämt i varmt väder.

  Vilken fyrhjulsdrift är bäst - BMW eller Mercedes-Benz?

Merinoläder är inte hållbart.
Även om äkta läder är ganska dyrt kan äkta läder vara mer hållbart och motståndskraftigt mot veck när det gäller sittplatser.

Vad du bör tänka på i stället, Andra tillägg och alternativ, relaterade till sittmöbler

Uppvärmning av säten och ventilering av säten
Men vet du vad? Att köpa kylfunktioner till ditt fordon är en bättre idé om det är soligt ute! De flesta lyxiga BMW:er i toppklass levereras med sätesvärme, för kallt väder och kylfunktioner för varmt väder. Om den modell du har valt inte har dem som standard kan du överväga att köpa tillägget för din komfort.

Med tillvalet Ventilerande BMW-säte kan luften strömma genom sätet och se till att ditt säte hålls svalt även under de varmaste resorna.

Minnesinställningar, om fler än en person kör bilen.
Du kan köpa uppvärmt eller ventilerat executive läder, konstläder med minnesinställningar endast på förarsidan, eller båda! Executive BMW-sätena finns i olika stilar: sportiga, klassiska och eleganta. Detta är ett utmärkt alternativ om du vill ha ett mer exklusivt utseende men ändå vill ha komfort.

Slutsats

De flesta är nöjda med Sensatec-klassat konstläder eftersom det är det billigaste alternativet och ändå ger ett bra lyxigt utseende och är ganska slitstarkt. Naturligtvis kan du alltid köpa tillägget med äkta merinoläder.

Den lilla skillnaden betyder dock inte att den högre kostnaden för att få Merino inte är värd det. I allmänhet föredrar kunderna att få en uppgradering, eftersom de redan betalar massor för ett lyxfordon, varför inte öka värdet genom att skaffa äkta läder?

  När ändrades BMW 3-serien?

FAQ

Vad är executive BMW-sittplatser?

Executive-läder har sidominnesinställningar för förarsätet och finns i tre utföranden. Classic ser ut som en retrostil med breda armstöd, sporty har säten i skopform med mer dämpning och elegant har ett mjukare utseende. Naturligtvis är inget av detta obligatoriskt, och du kan gå med standardalternativet med BMW:s standardstolar.

Stämmer läderkvaliteten i BMW:s med den flashiga inredningen?

Vissa av BMW-sätena finns tillgängliga med ett premiumalternativ i konstläder. Det ser ut och känns som äkta, dyrt kohud men kostar mindre än hälften av priset! Det innebär att du kan lägga mer pengar på andra uppgraderingar eller funktioner för din bil utan att känna skuldkänslor över vilka djur som har dödats för att dina BMW-säten ska kunna vara ordentligt inredda.

Är standard BMW-sätena bekväma nog eller behöver du en uppgradering?

BMW:s standardstolar är mycket bekväma, eftersom BMW förlitar sig på att ge föraren bästa möjliga körupplevelse, och sittpositionen är en av de viktigaste delarna som BMW fokuserar på. De flesta BMW-modeller har en låg förarplats, med ett stort synfält och ett bra grepp om ratten och växelspaken.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts