Är Porsche läder äkta

De flesta lyxbilar är utrustade med lädersäten. Men innan du spenderar dina surt förvärvade pengar på en bil är det viktigt att ta reda på om det är äkta läder eller syntetiskt läder. Men har Porsche verkligen äkta lädersäten?

Ja, Porsche läder är 100 procent äkta. Porsche är bland de få lyxbilar som har äkta lädersäten. Märket erbjuder bilar med fullkornigt läder med möjlighet att välja mellan nappa- eller naturläder. Porsche Natur Leder är dock deras exklusiva fabriksuppgraderingsalternativ.

Liksom Audi och andra lyxbilar med äkta läder köper Porsche sitt läder från boskap i tempererade klimat på grund av den höga kvaliteten på de hudar som kommer från sådana platser. Hudar i tempererade områden är tjockare och mer hållbara med färre problem.

Du kan dock fortfarande hitta syntetiskt läder i vissa Porsche-modeller. Till skillnad från många lyxbilar med äkta läder erbjuder Porsche sitt läder i olika färger. Så du kan enkelt välja ett läder som passar till bilens tema eller dina preferenser.

Varför ska du välja äkta läder framför syntetiskt läder?

Det går inte att förneka att både äkta läder och syntetiskt läder har sina för- och nackdelar. Fördelarna med äkta läder väger dock tyngre än fördelarna med syntetiskt läder. Det är en av anledningarna till att äkta läder är mycket dyrare än syntetiskt läder.

Äkta läder ger en mjukare känsla än äkta läder. Dessutom är äkta läder bekvämare än syntetiskt läder. Dessutom ger det också en mycket behaglig doft till din bil som får den att se naturlig ut. Dessutom är det bäst under extrema förhållanden.

  Porsche vs Corvette tillförlitlighet - vilken är bäst?

Vilka är de viktigaste likheterna mellan Porsches och Audis säten i äkta läder?

Det finns flera saker som bilar med äkta lädersäten som Audi och Porsche har gemensamt. Några av dessa är bland annat:

Äkta skinn

Porsche och Audi använder äkta läder från hudar från riktiga djur. Dessutom föredrar de vanligtvis koskinn, som är mer hållbart och tjockare än de flesta hudar. Efter att ha förvärvat skinnet testar både Audi och Porsche dessa hudar för att se om de håller för slitage.

Skyddande skiktning

Till skillnad från syntetiskt läder eller konstläder har naturläder inga färgämnen eller beläggningar. Syntetläder kräver denna beläggning eller färgning för att få det att se naturligt ut. Audi och Porsche använder däremot normalt klara beläggningar för att hjälpa lädret att behålla sitt naturliga utseende, sin textur och sin äkta läderkänsla.

Hög startkostnad

Båda dessa bilar köper sitt läder från vissa klimat för att säkerställa att de får bästa möjliga kvalitet. Förutom att de köper äkta läder från vissa klimat har dessa märken också särskilda laboratorier som utför tester av hur väl lädret håller över tiden.

Eftersom det äkta skinn som används av både Audi och Porsche måste importeras från särskilda platser och genomgå allvarliga tester i ett laboratorium, driver detta upp kostnaderna för deras läderklädsel. Därför tenderar Audi- och Porsche-bilar med äkta läder att vara dyrare än bilar med syntetiskt läder.

Hög underhållskostnad

En annan likhet som Audi och Porsche delar när det gäller äkta läderstolar är underhållskostnaden. En av de mest utmanande delarna med att äga en bil med lädersäten är underhållskostnaden.

  Varför är begagnade Porsche så billiga?

Lädersäten behöver seriöst underhåll för att behålla sitt äkta naturliga utseende, sin textur och sin känsla. Därför erbjuder de flesta bilmärken med lädersäten någon typ av skyddande lager. Det kan vara en klarlack som vi diskuterat tidigare eller ett tungt syntetiskt lager.

FAQ

Vilka bilar förutom Porsche erbjuder äkta lädersäten?

Många lyxbilar hävdar att de erbjuder äkta läder, men det är bara ett fåtal som gör det. Förutom Porsche är Audi ett annat lyxmärke som erbjuder 100 % äkta lädersäten. Observera att alla Audi-bilar är helt utrustade med 100 % äkta läder. Liksom Porsche köper Audi också sina läderdjur i tempererade områden.

Men till skillnad från lädret i Porsche är Audis äkta läder avsevärt slitstarkt, högkvalitativt och lyxigt. Audi-läder är något bättre än Porsches läder på grund av de avancerade garvningsmetoder som Audi använder. Denna metod kallas vegetabilisk garvning.

Vilken Porsche har säten i konstläder?

Även om de flesta Porsche-modeller kommer med säten i äkta läder, kommer vissa modeller som Porsche 911 GT3 RS med en interiör i Alcantara. Detta material är snyggare än äkta läder och det håller inte kvar fläckar. Dessutom finns Alcantara-materialet i flera färger än äkta läder.

Däremot är Alcantara inte mer hållbart än äkta läder. Dessutom kan detta material vara outhärdligt i varma klimat. Sist men inte minst erbjuder det inte samma komfort som läder.

Vilka bilmärken har nästan äkta läder men det är inte äkta?

Audi och Porsche må ha äkta läder, men vissa bilar kan också skryta med nästan äkta läder. Observera att även om dessa bilar inte har äkta läder är deras läder nästan 100 %. Dessa bilar inkluderar Volvo med cirka 98 % äkta läder, BMW med 80 % äkta läder och Lexus med cirka 79 % äkta läder.

  Varför är Porsche så dyra?

Vilka är några av nackdelarna med äkta läder?

Trots att äkta läder har många fördelar är det också viktigt att känna till några av de utmaningar som du sannolikt kommer att möta. Äkta läder absorberar till exempel spill och smuts. Dessutom är detta läder lättare att repa och därför är det viktigt att ha någon form av överdrag för att skydda det.

Med sådana motgångar föredrar vissa människor syntetiskt läder eftersom det inte är poröst som äkta läder. Så saker som drycker och spill kommer inte att vara ett problem. Dessutom är syntetiskt läder billigare och även lättare att underhålla.

Vilken typ av läder används i Porsche?

Porsche använder vanligtvis fullkornigt nappaläder. Detta läder kommer normalt från Tyskland och Österrike och väljs ut enligt ett strikt kriterium. Observera att skinnet kommer från svalare klimat i detta område så att de kan få ett tjockare skinn av bättre kvalitet.

Slutsats

Generellt sett är Porsches läder 100 % äkta. Men även om de flesta Porsche-modeller har äkta läder har vissa Porsche-modeller inte äkta läder utan syntetiska läderstolar. Observera att modellerna med äkta läder tenderar att vara dyrare än modellerna utan äkta läder.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts