Aston Martin Virage Tillförlitlighet

Virage har funnits på marknaden i årtionden. Den här generationen lanserades 2011 och den var tänkt att ligga mellan modellerna DBS och DB9. Bilen hade den autentiska Aston Martin sportlooken med sin slanka och kantiga karossdesign. Denna tillverkades bara i extremt liten skala och det finns bara 1001 Virages i världen.

Översikt

Den gamla modellen av Virage var också känd på den tiden för att vara en av de snabbaste bilarna. Den här nyare modellen har en V12 5,9 L AM11-motor som gör noll till 60 mph på 4,6 sekunder. Detta var extremt högt på den tiden. Dessutom producerar motorn 490 hästkrafter och ett vridmoment på 420 lb-ft. Denna avvecklades 2012, men den finns fortfarande att köpa i begagnad form.

Tillförlitlighet

Historiskt sett gör Aston Martin handgjorda bilar, vilket är ett extremt stort försäljningsargument för dem, men detta var också ett problem. Handgjorda bilar hade fler problem än robotbyggda bilar. Därför var det känt att AM-bilar inte är så hållbara. Detta har dock förändrats sedan de investerade i robotik och gjorde att en del av produktionen helt och hållet förlitade sig på robotar.
Virage-modellerna från 2011-12 är mycket mer tillförlitliga än äldre nu vintage-modeller av Virage. Motorn är tillförlitlig eftersom den har använts i andra bilar också och det har inte funnits några större problem med motorn. Majoriteten av delarna är också solida och inte så sårbara som äldre AM-modeller.

  Vilka är de bästa cabrioleterna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

Underhåll och reparation

Så coola och sexiga som dessa exotiska lyxbilar är, så är de ännu mer känsliga. De behöver ordentlig skötsel under hela sitt liv, annars är de extremt benägna att få allvarliga problem som problem med fjädring eller motorfel. Det är extremt dyrt att reparera dessa bilar och det är det regelbundna underhållet också.

FAQ

Är Aston Martin Virage en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Aston Martin Virage är en bakhjulsdriven bil.

Hur många säten finns det i Aston Martin Virage?

Aston Martin Virage är en bil med 4 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Minikompaktbilar

Vad är hästkrafterna i en Aston Martin Virage och har den en turbo?

Aston Martin Virage har 490 hästkrafter och ett vridmoment på 420 lb-ft. Motorn är en Gas V12 med en cylindervolym på 5,9 liter/ Bränslesystemet är: Elektronisk bränsleinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Aston Martin Virage?

5,0 kubikfot ( 0,142 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Aston Martin Virage har 20 x 8,5 tums aluminiumhjul fram och 20 x 11 tums aluminiumhjul bak.

Varför lades Aston Martin Virage ned?

Bilen lades ned efter bara 18 månader. I verkligheten tillverkades det bara över 1 000 bilar. Vissa bilar i begränsad upplaga tillverkas under en längre tid. Folk verkade inte kunna skilja mellan Virage och andra modeller.

Var kan jag hitta ett bra pris för en begagnad Aston Martin Virage?

Du får bättre erbjudanden om du går via välrenommerade återförsäljare som eBay Motors. Du bör alltid kolla in recensioner innan du köper från någon annan.

  Porsche vs. Range Rover: Tillförlitlighet

Kan jag köra min egen Aston Martin Virage?

Ja, det är helt lagligt att göra det. Men se till att din försäkring täcker körning av ett fordon utan registreringsskylt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts