Vilket är det mest opålitliga bilmärket?

Med hundratals bilmärken på marknaden är det inte lätt att välja rätt bil. Att veta vilka bilar som är pålitliga och vilka som inte är det kan dock hjälpa dig att begränsa dina val. Så vad är det mest opålitliga bilmärket?
Det mest opålitliga bilmärket är Land Rover, där även Range Rover ingår. Enligt Consumer Reports, J.D. Power och andra tillförlitlighetsinstitut är Land Rover det minst tillförlitliga bilmärket på grund av de många problem som konsumenterna rapporterat.
Land Rover rapporterar över 220 problem per 100 fordon. Detta är den överlägset sämsta bilen när det gäller problem som rapporteras per 100 fordon. När du jämför detta med branschgenomsnittet på 134 kan du se att det ligger långt över genomsnittet.
Förutom Land Rover finns det också anmärkningsvärda omnämnanden, som Chrysler med 214 problem per 100 fordon, Jaguar med 186 problem per 100 fordon, Volvo med 185 problem per 100 fordon och GMC med 162 problem per 100 fordon.

Land Rover

Om du letar efter en pålitlig bil bör du inte överväga att skaffa en bil från Land Rover. Detta märke rapporterade flest problem (220) per 100 fordon. Som tidigare nämnts är det närmaste bilmärket med många problem Chrysler med 214 problem per 100 fordon.
Bland de olika Land Rover-modellerna är Land Rover Discovery Sport den mest opålitliga modellen. Konsumenterna har klagat på problem med interiörkvaliteten, skrammel, undermålig acceleration och dåliga köregenskaper. Discovery Sport följs tätt av Range Rover Sport. Denna modell har också flera problem med motorer, bromsar och fjädring.

Chrysler

Chrysler tillverkas av den italienska jätten Fiat. Överlag har bilar tillverkade av Fiat haft tillförlitlighetsproblem med Chrysler i topp. Enligt Consumer Reports och J.D. Power rapporterade Chrysler 214 problem per 100 fordon. Andra opålitliga märken från Fiat är Jeep och Alfa Romeo.

  Vilken färg är bäst för en vit bil?

Jaguar

Jaguar är ett annat märke som är populärt för att göra opålitliga bilar. Den mest opålitliga Jaguar-modellen är Jaguar F-Pace. Jaguars rapporterade 186 problem per 100 fordon, vilket är ett av de värsta bland lyxbilsmärkena. De flesta problem som Jaguars ställdes inför är kopplade till infotainmentsystemet.

Alfa Romeo

Alfa Romeo är ett annat bilmärke under Fiat. Även om det inte rapporterar samma problem per 100 fordon som Chrysler, är de flesta av dess modeller inte tillförlitliga. Detta märke upplever 196 problem per 100 fordon. Det har också ett tillförlitlighetsbetyg på 53 % av 100 %.

GMC

GMC är ett dotterbolag till General Motors. Men till skillnad från andra dotterbolag som Buick, Cadillac och Chevrolet, som får något höga betyg i tillförlitlighetsbedömningar, får detta märke mycket låga betyg. Enligt rapporter rapporterar GMC-märket minst 162 problem per 100 fordon, där GMC Sierra 1500 är den minst tillförlitliga.

Jeep

Jeep är en av de mest populära offroadbilarna på marknaden. Ändå är det också en av de minst tillförlitliga bilarna på vägen. Tillverkad av Fiat har detta bilmärke 159 problem per 100 fordon. Jeep Wrangler är den minst tillförlitliga Jeep-modellen.

Volvo

Volvo anses av många vara den säkraste lyxbilen på marknaden. Oavsett detta presterar denna bil dåligt när det gäller tillförlitlighet. Enligt tillförlitlighetsrapporter har Volvo registrerat 185 problem per 100 fordon. Volvo XC90 är den minst tillförlitliga Volvomodellen.

  Vilka för- och nackdelar finns det med att köpa en begagnad bil?

Dodge

Sist på listan finns ännu ett bilmärke från Fiat Group of company. Liksom sina dotterbolag är även Dodge en opålitlig bil. Märket upplever minst 158 problem per 100 fordon. Den mest opålitliga Dodge-modellen är Dodge Journey.

FAQ

Vilket är det mest tillförlitliga bilmärket?

Efter att ha tittat på de mest opålitliga bilmärkena är det också bra att nämna de bilmärken som är pålitliga. Det mest tillförlitliga bilmärket på marknaden är Honda. Andra pålitliga bilmärken är Lexus, Toyota, Hyundai och Smart. Observera att de flesta lyxbilar är opålitliga på grund av den teknik de har.

Vilken är den mest tillförlitliga bilmodellen?

Det finns många pålitliga bilar på marknaden, men vissa utomhus andra. Titeln som den mest tillförlitliga bilmodellen går till Mazda MX-5 Miata. Sedan modellen 1995 har Mazda MX-5 Miata alltid stått ut från de andra när det gäller tillförlitlighet. Även dess senaste modell 2020-modellen har inga problem.

Vilken är den minst tillförlitliga bilmodellen?

Att köpa en bil är en bra investering eftersom den underlättar förflyttning från en plats till en annan. Men att köpa en opålitlig bil kan vara stressigt och kan tära på dina pengar. Den sista tillförlitliga bilmodellen är Chevrolet Silverado 1500. Den här bilen har många problem som gör att du kommer att tillbringa mer tid i garaget än på vägen.

Vilken bil förlorar sitt värde snabbast?

Om du köper en ny bil är det värt att veta vad den kommer att vara värd om några år om du tänker sälja den. Den bil som förlorar sitt värde snabbast är BMW 7-serien. Denna bil förlorar över 72 % av sitt ursprungliga värde på bara fem år. Så om du tänker sälja den efter fem år kommer du att göra en stor förlust.

  Vilket är det säkraste sättet för en hund att resa i en bil?

Vilken bil håller sitt värde bra?

Det är inte alla bilar som förlorar ett enormt värde efter fem års ägande. Vissa behåller sitt värde bra, som Jeep Wrangler Unlimited. Detta kan komma som en överraskning eftersom Jeep Wrangler är en av de minst pålitliga bilarna på marknaden. Jeep Wrangler har dock en lojal fanskara som gör att den har ett värde som håller bra.

Sammanfattning

Innan du köper din drömbil är det viktigt att ta reda på om den är pålitlig eller inte. Att köpa en opålitlig bil kan vara stressigt eftersom du inte kommer att njuta av din bil och spendera större delen av tiden på att underhålla eller reparera den. Land Rover är det mest opålitliga märket på marknaden, medan Honda är det mest pålitliga märket.
Med den här informationen bör du alltid göra din forskning om den Land Rover-modell du vill skaffa. Trots att Land Rover är det minst tillförlitliga bilmärket har det också några bra modeller. Med det sagt bör du hålla dig borta från Land Rover om du vill ha ett pålitligt bilmärke.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts