Vilken är den bästa 7-sitsiga familjebilen?

En 7-sitsig familjebil är en bil som i första hand ska vara säker, bekväm, rymlig, lätt att köra och lätt att se ut ur. Sådana bilar tenderar att vara enorma i ett försök att bekvämt rymma upp till 7 passagerare, och oftast tittar du på ett flaggskepp SUV.

Förutom SUV:er med flaggskepp är minibussar och personbilar också ett bra alternativ. Men minibussar är tråkiga och de är inte alls det bästa alternativet för en 7-sitsig familjebil. Även om de lyckas erbjuda mycket utrymme är de inte lika bekväma, säkra eller lyxiga som de flesta flaggskepps-SUV:er är.

Trots detta är den bästa minivanen som finns VW Touran eller Honda Odyssey. Om du vill ha en medelstor SUV är Volvo XC90, Audi Q7 och Kia Sorento bra alternativ beroende på din budget och dina preferenser.

Om du vill ha en fullstor SUV är Mercedes Benz GLS, BMW X7, Land Rover Discovery eller Ford Explorer Limited de mest populära fullstora SUV:erna på marknaden.

VW Touran

Minibussar är tråkiga och det finns inget annat sätt att säga det på. De är inte spännande att köra och erbjuder inte heller någon som helst karaktär. Men kanske är det just det du vill ha, och i så fall är VW Touran den bästa 7-sitsiga familjebil som går att köpa för pengar.

En låda på hjul är en logisk väg att gå om du vill transportera 7 personer så rymligt som möjligt, och Touran är verkligen det. Förutom det funkiga utseendet erbjuder Touran brett öppningsbara dörrar och en sittplats som är ganska lätt att sätta sig i. Sittplatserna sex och sju är också ganska bekväma även för vuxna.

  Varför är gasmotorer bättre än elmotorer?

Honda Odyssey

Honda Odyssey är förmodligen den mest kända familjetransportbilen i USA. Odyssey är gjord helt och hållet för att behaga familjer som består av 6+ medlemmar, och Odysseys ren ensidighet är uppenbar så fort du lägger ögonen på den.

Ändå är Odyssey en fantastisk familjebil som erbjuder massor av familjeorienterade funktioner som borde gynna dig på längre resor. Förutom dessa funktioner är Odyssey prisvärd och begagnatmarknaden är alltid full av frestande alternativ också.

Volvo XC90 och Audi Q7

Både Audi Q7 och Volvo XC90 är mellanstora SUV:er, vilket innebär att de inte är lika bekväma på tredje raden som vissa av sina större motsvarigheter. Med det sagt, om din familj är relativt ung bör dessa två vara mer än tillräckliga för 99 % av situationerna där ute.

Mellan de två är Q7 en mer högklassig upplevelse, men XC90 erbjuder bättre värde, så det är ganska jämnt mellan de två. Trots detta är båda dessa fantastiska på vad de gör, och du är svår att bli besviken på någon av de två.

Mercedes GLS

Mercedes GLS-klass är den största Mercedes SUV som man kan köpa för pengar. Och som med alla Mercedes SUV:er där ute får du en funktionsfylld, lyxig och bekväm SUV som borde glädja även de mest krävande kunderna.

Sittplatser för 7 personer är standard, och den sista sätesraden är ganska mycket rymligare jämfört med Audi Q7 eller Volvo XC90. Skillnaderna mellan Mercedes GLE och GLS är främst förknippade med storleken, så om du inte behöver en så stor bil ska du välja GLE.

  De bästa cabrioleterna för långa förare

BMW X7

Den förmodligen bästa fullstora SUV som finns till salu idag är BMW X7. X7 är laddad med massor av teknik som borde hålla dig och resten av familjen underhållna på längre resor utan problem.

X7 skiljer sig ganska mycket från X5 och X7 är en betydande uppgradering från X5, vilket inte är fallet med Mercedes GLE- och GLS-klasserna. X7 är tillräckligt rymlig för alla sju passagerare, säker och komfortnivåerna är verkligen klassledande.

Ford Explorer Limited

Ford Explorer Limited är den största SUV:n som listas i den här artikeln. Och det finns en hel del fördelar som följer med ett så stort fordon. Det känns verkligen som om du kör en stridsvagn när du kör Explorer, men lyxnivåerna är inte alls i närheten av BMW X7.

Med det sagt kostar Explorer mindre, men erbjuder ändå tillräckligt mycket. Om du kombinerar det med mer utrymme än BMW X7 kan du vara förlåten om du tycker att Ford Explorer Limited är den bästa 7-sitsiga familjebilen på marknaden.

Land Rover Discovery

Men i Storbritannien har kungen av 7-sitsiga SUV:er alltid varit Land Rover Discovery. Disco erbjuder visserligen gott om utrymme och teknik, men tillförlitligheten är inte lika god som hos vissa av konkurrenterna. Om du är bosatt i Storbritannien kommer du ändå sannolikt att välja Discovery.

Discovery är den mest kapabla terrängbilen av alla de bilar som listas i den här artikeln. Så om du vill ha en fullstor 7-sitsig SUV som kan ta sig överallt är Disco den du ska ha.

  Bästa kompakta bilar för långa personer

FAQ-avsnittet

Vilken är den mest rymliga 7-sitsiga bilen som finns?

Den mest rymliga sjupersonsbilen som finns är utan tvekan VW Sharan. Sharan liknar en liten buss, så om du regelbundet behöver transportera 7 vuxna borde Sharan erbjuda dig mest utrymme, men den är också tråkig och karaktärslös som resten av minibussarna där ute.

Vilken är den billigaste 7-sitsiga familjebilen?

En begagnad Ford C-Max Grand är förmodligen den billigaste 7-sitsiga bilen som finns på marknaden just nu. Men det betyder inte att C-Max är en dålig bil. C-Max erbjuder allt som alla andra minibussar gör, men i mindre mängder.

Är större bilar dyrare att försäkra?

Storlek korrelerar ofta med fler olyckor, och en större bil kostar i regel mer att försäkra. Men försäkringskostnaderna varierar främst beroende på vem som äger bilen. Oavsett vilket är en mindre minibuss nästan alltid billigare att försäkra än en stor flaggskeppssupersonalbil.

De billigaste 7-sitsiga familjebilarna som fortfarande är tillräckligt stora för sju personer är vanligtvis mellanstora. Överväg därför en mellanstor 7-sitsig bil om dina försäkringsavgifter är för höga.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts