Bästa kompakta bilar för långa personer

Kompaktbilssegmentet ligger mellan subkompakta och mellanstora bilar. De här bilarna är något mindre bra när det gäller utrymme, men vissa av dem är ändå mer än rymliga nog för längre förare.

Om du vill ha en kompakt hatchback är Nissan Leaf, Mini Cooper eller VW Golf alla mycket rymliga för längre förare. Även om det kan tyckas att dessa bilar bör undvikas av längre personer erbjuder de mer utrymme än till och med vissa mellanstora sedans.

Om du är på marknaden för en rymlig kompakt sedan erbjuder en Honda Accord eller en Toyota Corolla båda mycket utrymme i kupén. Du kan också välja en VW Jetta, men om du vill ha mer lyx och komfort är en BMW 3-serie ett utmärkt val.

En kompakt SUV å andra sidan kan vara den bästa kompaktbilen för en längre förare. SUV:er som Hyundai Santa Fe, Jeep Wrangler, Mazda CX-5 eller Nissan Rogue är lätta att kliva in och ut ur tack vare en förhöjd körställning som är perfekt för längre personer.

Kompakta hatchbacks för långa förare

Att välja en kompakt hatchback är faktiskt en bra idé eftersom dessa bilar alltid är bra på att utnyttja det tillgängliga utrymmet på ett smart sätt. Även om de kanske är lite trängre för fyra längre passagerare räcker en sådan i normala vardagssituationer.

En av de mest rymliga kompakta hatchbacks är Nissan Leaf eftersom den erbjuder 41,2 tum huvudutrymme för föraren och 42,1 tum benutrymme för föraren. Leaf är också ganska prisvärd att köpa, försäkra, köra och underhålla, och den erbjuder också en hyfsad mängd underhållnings- och komfortfunktioner.

Men om du vill ha lite mer stil och substans kan en Mini Cooper vara rätt väg att gå. Denna kompakta brittiska legend erbjuder berömvärda 40 tum huvudutrymme för föraren och 40,4 tum benutrymme för föraren. Kombinera det med en omedelbart igenkännbar styling och kvalitet som stöds av BMW, så verkar Mini verkligen vara en frestande idé.

  Bästa hybridbil för vinterkörning

Om du vill ha guldstandarden i segmentet för kompakta hatchbacks, välj en VW Golf. Med 38,4 tum huvudutrymme för föraren och 41,2 tum benutrymme för föraren verkar Golf kanske inte lika konkurrenskraftig som Leaf eller Mini, men en Golf rymmer bekvämt alla som är mindre än 1,80 meter.

Kompakta sedans för långa förare

Kompakta sedans är de mest populära sedans som finns, och det är lätt att förstå varför. De är tillräckligt stora för att erbjuda en äkta sedankörning och praktiska egenskaper, men samtidigt är de varken kolossala eller särskilt dyra, vilket gör segmentet kompakta sedaner till ett ganska konkurrenskraftigt segment.

Honda Accord kanske inte är den allra bästa kompakta sedanen där ute, men priskategorin, tillförlitligheten, 39,1 tum huvudutrymme för föraren och 42,5 tum benutrymme för föraren gör säkert Accord till ett rimligt köp.

Toyota Corolla är på många sätt Toyotas version av Accord, vilket innebär att tillförlitligheten är så stark som biltillförlitlighet kan bli, priserna är överkomliga i hela sortimentet och att 38,3 tum huvudutrymme för föraren och 42 tum benutrymme för föraren också är gott om utrymme för längre förare.

Men om du vill ha en mer lyxig kompakt sedan finns det inget annat på marknaden som gör vad BMW 3-serien gör. En sportig sedan som fortfarande är höljd i högkvalitativa material, 38,7 tum huvudutrymme för föraren och 42 tum benutrymme för föraren är vad som gör 3-serien till ett bra alternativ för längre förare.

  Bästa kupéer för långa personer

Kompakta SUV:er för långa förare

Som tidigare nämnts kan en kompakt SUV lika gärna vara det bästa valet av alla, om du är lång men ändå inte vill ha något stort och för dyrt. SUV:er håller långsamt på att ta över hela bilmarknaden, och vi ser långsamt hur SUV-plattformen blir framtidens standardbil.

Hyundai Santa Fe erbjuder klassledande interiörutrymme i det kompakta SUV-segmentet med ganska rymliga 42,6 tum huvudutrymme för föraren och 41,2 tum benutrymme för föraren. Om du kombinerar detta med djärv styling, överkomligt pris och anständiga lyxfunktioner kan Santa Fe vara den du ska satsa på.

Men om du vill ha en mer nyttobaserad SUV, en SUV som fortfarande klarar av imponerande terrängkörning, är Jeep Wrangler en branschstandard av en anledning. Wrangler erbjuder också 41,6 tum huvudutrymme för föraren och 43 tum benutrymme för föraren, vilket lätt rymmer flera längre passagerare samtidigt.

Mazda CX-5 är också tillräckligt rymlig tack vare sitt huvudutrymme på 40 tum för föraren och sitt benutrymme på 41 tum för föraren. Kombinera detta med en prisbelönt design och ett otroligt positivt kundmottagande, och det är ganska uppenbart varför CX-5 har vunnit flera priser för bästa kompakta SUV på senare tid.

FAQ-avdelning

Ska jag köpa en kompakt hatchback, en kompakt sedan eller en kompakt SUV?

Självklart kan alla dessa tre vara tillräckligt rymliga för längre förare, och du bör köpa den som du är mest intresserad av. Men logiskt sett är en kompakt SUV vanligtvis lika lyxig som en sedan, men sedanen är inte lika kapabel som en SUV.

  Bästa lyxbilar för långa personer

Dessutom har SUV:er en förhöjd körställning som gör dem mycket lättare att kliva in och ut ur, de erbjuder vanligtvis överlägsen sikt och SUV:er håller också på att bli de mest eftertraktade bilarna på marknaden. En hatchback å andra sidan är oftast överlägsen när det gäller trängre stadsgator, annars är den inte så konkurrenskraftig.

Är en kompakt SUV en riktig SUV?

Det finns många människor där ute som anser att en kompakt SUV inte är en riktig SUV. Men gör en sann SUV en riktig SUV nuförtiden? En SUV brukade vara en robust 4×4 som främst användes av arbetarklassen för att transportera byggmaterial till och från byggarbetsplatser.

Numera är en SUV bara en bil med förhöjd körställning. Till och med vissa fullstora SUV:er drivs inte av alla fyra hjulen. En kompakt SUV erbjuder nästan allt som en större SUV gör, men en större SUV är mycket dyrare och ibland onödigt stor.

Är en kompakt hatchback ett bra alternativ för en längre förare?

Ja, det är det. Vissa kompakta hatchbacks som Nissan Leaf erbjuder mer huvud- och benutrymme för föraren än vad en BMW 3-serie gör, även om de flesta människor skulle tycka att en BMW 3-serie erbjuder mer utrymme. Segmentet i fråga berättar bara halva historien.
Moderna bilar är tillräckligt rymliga i alla segment, och oavsett vilken typ av bil du är intresserad av kommer du sannolikt att kunna hitta en bil som är tillräckligt rymlig i segmentet för kompakta bilar och till och med i segmentet för subkompakta bilar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts